Pateko į ESO biurokratų pinkles: nieko nelaukė ir atjungė elektrą | Diena.lt

PATEKO Į ESO BIUROKRATŲ PINKLES: NIEKO NELAUKĖ IR ATJUNGĖ ELEKTRĄ

Pranešęs apie nesumokėtą skolą, Energijos skirstymo operatorius (ESO) nieko nelaukė ir atjungė elektrą. Nors verslininkai skolą sumokėjo tą pačią dieną, tačiau pajungimas truko kelias dienas.

Žaibiškos sankcijos

Laisvės alėjoje, netoli Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, įsikūręs baras „Rabels“ dėl ESO biurokratijos kelias dienas buvo priverstas stabdyti darbus ir skaičiuoti nuostolius. Barui buvo atjungta elektra, nors po ESO pranešimo verslininkai sąskaitą iš karto apmokėjo.

Barą „Rabels“ valdančios bendrovės „Dublinas“ vadovas Justas Leščiukaitis „Kauno dienai“ pasakojo, kad dėl neapdairumo nebuvo apmokėta sąskaita už elektrą. Gegužės 31 d. jam paskambino iš ESO, kad reikia apmokėti kiek didesnę nei 300 eurų sąskaitą. Verslininkas buvo informuotas, kad, jei to nepadarys iki birželio 5 d., bus atjungtas elektros energijos tiekimas. Tačiau ESO, pats pranešęs terminą, kada bus atjungta elektra, jo nepaisė ir dar tą pačią dieną barą paliko be elektros.

„Kai tik paskambino, iš karto apsižiūrėjome, kad tikrai viena sąskaita buvo pasimetusi ir neapmokėta. Tačiau ESO paėmė ir atjungė elektrą, nors telefonu sakė, kad turime dar kelias dienas. Čia juk ne kokia tūkstantinė suma, iš karto ją ir pervedėme, bet sankcijų vis tiek sulaukėme. Nesuprantu tokio uolumo, tik pranešė, tą pačią dieną ir atjungė elektrą“, – stebėjosi J. Leščiukaitis.

Nesuprantu tokio uolumo, tik pranešė, tą pačią dieną ir atjungė elektrą.

Pajungti neskubėjo

Kadangi ESO paskubėjo atjungti elektrą dar tą pačią dieną, kai ir pranešė apie skolą, verslininkas taip pat nedelsė ir užmirštą sąskaitą iš karto apmokėjo. Tačiau ESO įsuko verslą į biurokratijos pinkles, nes taip žaibiškai pajungti, kaip nutraukė jos tiekimą, ESO neskubėjo.

„Mes dar gegužės 31 d. apmokėjome tą sąskaitą, dar teko sumokėti ir pajungimo mokestį, bet ESO elektros nepajungė. Tą dieną dar galvojau: tiek to, šaldytuvai atlaikys pusdienį be elektros, tačiau birželio 1 d. ESO darbuotojai neatvyko, buvome priversti stabdyti darbus, o klientus perleisti konkurentams.

Tikrai patyrėme didelių nuostolių, nes produktai daugiau nei parą negali būti šiltai laikomi. Be to, nors baras nedirbo, darbuotojams vis tiek turime mokėti atlyginimus. Čia juk ne sovietmetis, kai arkliais turi važiuoti laidų sujungti. Dabar XXI a. ir daug darbų daroma nuotoliniu būdu, vieno mygtuko paspaudimu. Tikrai nesuvokiamas toks ESO elgesys ir verslo žlugdymas“, – pasipiktinimo neslėpė bendrovės „Dublinas“ vadovas.

Kadangi ESO konsultantai nesugebėjo pasakyti, kada vėl bus pajungta elektra, verslininkas priėmė nestandartinį sprendimą – pats pakvietė elektrikus.

„Matyt, mūsų dar senas skaitiklis, todėl elektrikai patys prie jo prijungė laidus. ESO atvažiavo tik birželio 2 d., apie pietus. Jei pats nebūčiau sutvarkęs, dar vieną dieną baras nebūtų galėjęs veikti. Tikrai tokia ESO biurokratija – peilis verslui. Staigiai atjungia, o atgal pajungti greitai nesugeba“, – teigė J. Leščiukaitis.

ESO versija

ESO Ryšių su visuomene projektų vadovė Rasa Juodkienė dienraščiui komentavo, kad elektra buvo atjungta dėl to, kad klientas laiku neapmokėjo balandžio sąskaitos už elektros energiją. Bendrovei esą priminimas apie skolą buvo siųstas kelis kartus.

„Mūsų duomenimis, klientas neapmokėjo laiku sąskaitos už balandį suvartotą elektros energiją, todėl po kelių kvietimų ir priminimų gegužės 16 d. buvo išsiųstas raginimas apmokėti 337,39 eurų skolą. Šiame priminime buvo nurodyta ir konkreti data, iki kada skola turi būti padengta, – 2023-05-26“, – nurodė ESO atstovė.

„Rabels“ baro vadovas svarstė, kad galbūt laiškas atėjo į įmonės elektroninį paštą ir pasimetė tarp kitų laiškų, todėl jo niekas nepastebėjo. Vis dėlto verslininkas tikino, kad gerai, jog ESO jam paskambino, tuomet sąskaita buvo nedelsiant apmokėta. Tačiau, kaip minėta, telefonu konsultantai įvardijo kitą elektros atjungimo datą ir taip suklaidino verslininką. ESO tai aiškina kaip žmogišką klaidą.

„Likus dienai iki šio termino, su klientu buvo susisiekta telefonu ir informuota papildomai apie skolą ir galimą elektros energijos atjungimą. Nepadengus skolos gegužės 31 d., buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas. Skolą klientas padengė ir prijungimo mokestį sumokėjo tą pačią dieną, kai buvo atjungta elektros energija.

Apgailestauju, kad klientui susisiekus su kontaktų centru jam buvo suteikta neteisinga informacija žodžiu: konsultantas pasakė klaidingą datą dėl elektros energijos atjungimo ir neteisingai nurodė paskutinę datą, iki kada turėjo būti apmokėta skola. Įvyko žmogiškoji klaida, todėl klientui elektros energija buvo atjungta gegužės 31 d., o ne 2023-06-05, kaip buvo kalbėta telefonu. Su atsakingu darbuotoju susisiekė vadovai, informavo apie darbo eigą ir dar kartą priminė apie ESO procedūras dėl klientų informavimo“, – teigė R. Juodkienė.

Ji nurodė, kad, nors klientas sąskaitą apmokėjo paskutinę gegužės dieną, ESO šią įmoką gavo kitą dieną. Tik gavus pinigus, pradėti elektros pajungimo darbai.

„Jau birželio 1-ąją įmoka buvo gauta ir tą pačią dieną inicijuotas elektros energijos pajungimas, kuriam reikia dviejų darbo dienų, tačiau tiekimas atnaujintas greičiau – jau kitą darbo dieną, t. y. birželio 2-ąją“, – apie tai, kad ESO tilpo į formalų elektros pajungimo terminą, komentavo bendrovės Ryšių su visuomene projektų vadovė.

„Taip pat klientus kviečiame laikytis sąskaitos apmokėjimo terminų,  kad tokia situacija nesusiklostytų“, – pridūrė R. Juodkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Gintas

Atjungė elektra nes buvo nesumokėti 5,27cnt,o pajungimo mokestis atėjo 500e,

Geriausia energetikos

tiekimo sistema buvo ir bus valstybinė. Be jokiu akcininkų ir kitokių utėlių, kurioms niekad neužteks pinigų kad ir kiek jų turėtų.. Jeigu nebūtų vagiai sugalvoję kad jiems reikia, įstačius savo torpedas į šalies valdymo aukščiausius postus, apvogt kiekvieną Lietuvos pilietį, tai ir šiandien turėtume ankstesnę, visai pigią elektrą ir šildymą ( ne tik su rusu galima buvo susitarti..) Pati Valstybė galėjo modernizuot viską ką reikia. Ji ir dabar tą daro, visiškai neprisidedant garsiesiems ,,liberalizavimo " veikėjams, vadinamiems akcininkais. Jie akcininkai tik pelnui, jokios kitos operacijos sistemoje jų nedomina..Tas pat bus uoste, geležinkeliuos, kur jau komplektuojamas privačių žulikų statytinių valdymas..Gaila kad pas mus nėra jėgos kuri nuneštų nx visus tuos sudus ir neleistų tokio netikusio valdymo, įstatymų ir tolesnio Lietuvos išmontavimo

LT mafija

,,ant bangos,,Ignitis iš neviešinamo tiekėjo užpirko metams dujų po 125 euro,kai kaina dabar-25. minister Kreivys-,,džiaukitės,kad ne po 130 ar 300,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS