COVID-19 sergančią mamą gelbėjusi kaunietė dalijasi patirtimi: būkite tam pasiruošę! | Diena.lt

COVID-19 SERGANČIĄ MAMĄ GELBĖJUSI KAUNIETĖ DALIJASI PATIRTIMI: BŪKITE TAM PASIRUOŠĘ!

Jaunos moters pasidalinti rūpesčiai ir patirtys dėl koronavirusiu sergančios mamos gali būti naudingi visiems, kurie atsakingai priima sudėtingą COVID-19 pandemijos diktuojamą šiandienos situaciją.

Pagalbos socialiniuose tinkluose moteris kreipėsi šeštadienį. „Gal kas nors turite deguonies aparatą?“ – klausė ji. Paaiškino, kad jos sergančiai mamai iki pavojingo rodiklio nukrito deguonies kiekis kraujyje.

Kaune gyvenančiai mamai buvo iškviesta greitoji pagalba, ji nuvežta į ligoninę, tačiau dėl vietų trūkumo, atlikus būtinus tyrimus, davus pakvėpuoti deguonies, ji buvo išleista namo.

„Šiai minutei nėra kritinė situacija (deguonies rodiklis SpO2 šokinėja – 92-96), bet nežinome, kas bus vakare“, – rašė sergančios moters dukra.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalui kauno.diena.lt moteris pasakojo apskambinusi įmones, kurios nuomoja deguonies apartus, tačiau paaiškėjo, kad įmonės deguonies aparatų poreikį žymi eilėje, kurioje jau 20 žmonių.

Kitos įmonės nurodė, kad artimiausiu metu turės deguonies apartų, tačiau tą akimirką padėti negalėjo.

Dėl deguonies trūkumo apmiršta organai ir, pasiekus kritinę ribą, žmogus gali numirti.

„Mums atsiliepė žmogus, kuris turėjo deguonies aparatą ir šiuo metu jo nenaudojo. Važiavome į Ukmergę pasiimti ir tada nuvežėme mamai į Kauną. Labai nudžiugino, kad tiek gerų žmonių aplinkui, kurie dalinosi šia pagalbos žinute“, – pasakojo moteris.

Pašnekovė išskyrė dar vieną momentą: „Profesorius Vytautas Kasiulevičius buvo rašęs, kad rekomenduotų žmonėms turėti namuose pulsoksimetrą ir esant prastai savijautai tikrintis deguonies kiekį kraujyje, nes dėl deguonies trūkumo apmiršta organai ir, pasiekus kritinę ribą, žmogus gali numirti. Gerokai anksčiau nupirkau pulsoksimetrą ir nusiunčiau tėvams“, – pasakojo rūpestinga dukra.

Pulsoksimetras greitai matuoja kraujo įsisotinimą deguonimi (SpO2) ir pulsą. Naudotis juo paprasta, tam nereikia turėti kažkokių specialių įgūdžių. Turint šį 30-40 eurų kainuojantį aparatą kiekvienas galėtų stebėti ir vertinti savo būklę.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, deguonis, deguonies aparatas, kritinė situacija, dalijasi patirimi, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

N.

Pulsoksimetras kainuoja 6-10 euru aliexprese, iš kur tokios kainos 40 euru, siaubas! Nupirkau pavasari ir naudoju, viskas veikia...

neumyvakinas

peroksido 3 procentu i stikline vandens lasinate 10 lasu ir geriate.as lasinu daugiau bet nesvarbu jus lasinkite 10.ieskokite video neumivakin

asnuz

Dieta yra paskutinis šimtmetis! Norėdami numesti svorio, nebereikia laikytis griežtų dietų. Sužinojau apie naują ir sveiką svorio metimą - bit.do/ketolt Išbandžiau tiek daug dalykų: visas dietas, fizinį pasirengimą, na, sugebėjau numesti 2–3 kg, o naudodamas šią priemonę numečiau 15 kg. Aš jaučiuosi puikiai! Aš patariu visiems!br
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS