Perbėgėlių Kauno miesto taryboje daugėja: prie S. Skvernelio frakcijos jungiasi ir R. Šnapštienė | Diena.lt

PERBĖGĖLIŲ KAUNO MIESTO TARYBOJE DAUGĖJA: PRIE S. SKVERNELIO FRAKCIJOS JUNGIASI IR R. ŠNAPŠTIENĖ

Prieš antradienį vyksiantį Kauno tarybos posėdį bus patvirtintos naujų frakcijų sudėtys. „Kauno dienos“ žiniomis, Rasa Šnapštienė palieka „Vieningo Kauno“ frakciją ir jungiasi prie naujos „Vardan Lietuvos“ frakcijos.

Trys politikai

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, jog iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos ir frakcijos Kauno taryboje išeina Edita Gudišauskienė ir Vygantas Gudėnas. Politikai savaitgalį prisijungė prie Sauliaus Skvernelio vedamos naujai įkurtos partijos „Vardan Lietuvos“. Tad antradienį tuo pačiu pavadinimu bus įregistruota ir nauja frakcija Kauno taryboje.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, frakciją gali sudaryti ne mažiau nei trys asmenys. Dabar paaiškėjo, kad trečiasis politikas bus R.Šnakpštienė. Ji „Kauno dienai“ patvirtino, kad palieka „Vieningą Kauną“ ir jungiasi prie naujos frakcijos bei darbą tęs opozicijoje.

Džiaugiuosi, kad turiu laisvę pasirinkti.

„Taip, parašiau pareiškimą ir išreiškiau savo nuomonę, jog palieku „Vieningo Kauno“ frakciją ir jungiuosi prie naujai sudaromos frakcijos. Džiaugiuosi, kad turiu laisvę pasirinkti“, – teigė R.Šnapštienė.

E.Gudišauskienė nurodė, kad ji bus naujos frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnė, o R.Šnapštienė – pavaduotoja.

„Kaip tik šiandien įteikiau merui pareiškimą dėl naujos frakcijos sudėties. Naują frakciją „Vardan Lietuvos“ sudarysim tryse: aš, V.Gudėnas ir R.Šnapštienė. Mes nieko jungtis nešnekinom, žmonės patys priima sprendimus ir kreipėsi į mus norėdami sudaryti frakciją. Tad ir R.Šnapštienė savo noru nusprendė išeiti iš „Vieningo Kauno“ ir prisijungti prie naujos demokratų frakcijos“, – komentavo naujosios frakcijos seniūnė E.Gudišauskienė.

E.Gudišauskienė ir V.Gudėnas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Darbas opozicijoje

Ji nurodė, kad antradienį prieš tarybos posėdį bus teikiamas dar vienas pareiškimas – kad naujoji frakcija dirbs opozicijoje. Tai reiškia, kad nuo antradienio Kauno taryboje bus dvi opozicinės frakcijos – „Vardan Lietuvos“ bei TS-LKD.

„Mes atstovausime savo rinkėjus, paskelbsime savo veiklos kryptis ir dirbsime konstruktyvioje opozicijoje. Bendradarbiausime su visomis frakcijomis. Kadangi TS-LKD taip pat yra opozicijoje, tai bus klausimų, kuriais turėsime rasti bendrą sprendimą, tačiau mes ir nuo savo frakcijos teiksime pasiūlymus ir atstovausime savo veiklos kryptis“, – kalbėjo E.Gudišauskienė.

Pokyčiai ir pas konservatorius

Primename, kad kai du politikai pranešė paliekantys TS-LKD frakciją, Kauno konservatoriams teko taip pat keisti frakcijos sudėtį, mat E.Gudišauskienė prieš išeinant būtent ir ėjo frakcijos seniūnės pareigas.

Praėjusią savaitę Kauno konservatoriai išrinko, jog TS-LKD frakcijos seniūnu bus Paulius Lukševičius, o jo pavaduotoja – Jurgita Kupčinskienė.

„Nepaisant netikėto buvusių kolegų sprendimo pasitraukti, tikiuosi, kad išliksime vieningi ir susitelkę. Esame vienintelė reali opozicinė jėga miesto valdantiesiems ir toliau tęsime politinę kontrolę valdančiajai frakcijai“, – BNS skelbė P.Lukševičiaus komentarą.

„TS-LKD partija Kaune yra didelė, joje yra apie 1400 narių, taip pat prie bendruomenės jungiasi ir nauji žmonės. Manau, ir toliau sieksime atsinaujinimo Kaune, kurio dėka praėjusiuose Seimo rinkimuose Kaune surinkome didžiausią balsų skaičių per daugiau nei 20 metų“, – praėjusią savaitę pabrėžė P.Lukševičius.

BNS skelbė, jog Kauno miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijai priklauso šeši nariai: P.Lukševičius, J.Kupčinskienė, Rytas Kupčinskas, Andrijana Filinaitė, Jonas Koryzna, Vitas Lendraitis.

Atsisakė vicemerės pareigų

„Kauno diena“ primena, kad R.Šnapštienė ne pirmą kadenciją į Kauno tarybą buvo patekusi su „Vieningo Kauno“ visuomeniniu komitetu. Politikė užėmė ir mero pavaduotojos postą, tačiau 2020 metų pabaigoje pasitraukė iš vicemerės pareigų.

Tuomet politikė savo pasitraukimą motyvavo asmeniniu apsisprendimu ir liko dirbti Kauno miesto taryboje. Nuo vasaros R.Šnapštienė darbuojasi ir Birštono savivaldybėje. Čia ji eina mero patarėjos pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Bronius

Gali stipriai apsirikti perėję į Skvernelio sukurtą partiją. LT piliečiai nenuspėjami. Pamatysime po rinkimų.Perejunams būtų labai sveika.

varnas

eik išilgai skersai per europa ,pasauli, tokio bajerio niekur nerasi, juk melagis bėgdamas iš karabauskio ką sakė, išeinu jau nusibodo noriu pailsėti, ir jokios kalbos nebuvo girdėti apie kažkokia parbėgeliu partija tylos o čia išdigo frakcija skvernelio, ir visi bebrai ir čeburiaškos parbėgeliu tik šoka o jau kur tau skuba iki rinkimu dar trys metai o jau nemiega skuba prie lovio tuštinti sumanė, ir kokie renkasi visi te kur nėra ponams kur eiti apsivalis nuo ponu kuriu jau seniai žmones ju kesti negali, taip pavadinima keičia vardan lietuvos patrijotinis žingsnis laikrodžio rodikles bėgimu, pirmin į laisva skernelo rytoju, melagiu išradėju skambėsio žiūrėkime kaip veržiasi o ar dar gaižauskas ar atbėgs pas mus, klausimas juk meika jau čia atbėgo, visu pavardžiu neminėsime, juk bebrai buvo ir liko iki šiu dienu sažine prarado juk žmones balsavo už tos nevikelius išradėjus, kiek dar lietuvoj bus tu partojos kurėju, bajerio monstru per destrukcija pravaryti reiktu nereiktu dirbtu savo d

Anonimas

Politinės prsti......s.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS