„Pilvaskaudis“ baigėsi gimdymu: medikai net neįsivaizdavo, kad taps gimimo stebuklo liudininkais | Diena.lt

„PILVASKAUDIS“ BAIGĖSI GIMDYMU: MEDIKAI NET NEĮSIVAIZDAVO, KAD TAPS GIMIMO STEBUKLO LIUDININKAIS

Vykdami į, regis, eilinį iškvietimą dėl pilvo skausmo, Kauno rajono GMPS medikai neįsivaizdavo, kad taps gimimo stebuklo liudininkais ir dalyviais.

Dauguma mūsų nežino, tačiau gali įsivaizduoti, kaip atrodo greitosios medicinos pagalbos mediko darbo diena. Tarkim, kepėjas žino, kad naktį sumaišyti miltai, cukrus ir vanduo, ryte virs tam tikru kiekiu šiltučių bandelių, keliausiančių ant miestiečių pusryčių stalų. Tuo metu greitosios medicinos pagalbos medikai darbus pradeda ir baigia nežinomybe, kada ir kur jie atsidurs, ką nuvykę pamatys. Žmonėms į pagalbą skubantys, gyvybes gelbstintys specialistai kitaip matuoja ir savo laiką.

Antai, vienas Kauno rajono GMPS pamainos ekipažas skaičiavo, Velykų rytą įveikęs kone pusę tūkstančio kilometrų, gelbėjęs dvylika gyvybių.

„Apie pietus turėjome gaivinimą. Artimieji gaivino, atvykę perėmėme. Buvo atsiradęs sinusinis ritmas, bet vėliau širdis vėl sustojo ir jau nebeatgaivinome. Į pagalbą atvyko reanimobilio komanda, tačiau mums nepavyko...“, –  įtampa ir adrenalinas, anot medikų, tolesnių darbų nesustabdė.

Atskubėjus į namus radom moterį, kuri pasakė, kad ką tik nubėgo vandenys ir panašu, kad prasidėjo sąrėmiai.

Paryčiais brigada sulaukė kito iškvietimo – moteriai suskaudo pilvą. Medikai juokavo, kad išgirdę sveikatos sutrikimo apibūdinimą, važiavo kaip į eilinį „pilvaskaudį“. Galbūt dėl apsinuodijimo, galbūt dėl svetimkūnio, galbūt dėl kirmėlinės ataugos uždegimo. Nei vienas jų nenutuokė, kad tikroji skausmo priežastis visai kita.

„Tik atvykus pamačiau, kad parašyta „trečias trimestras“, bet apie gimdymą – nei žodžio. Sparčiu žingsniu link namų, apvaikščiojom aplink, nes durų dar neradom. Tada mus pasitiko vyras. Atskubėjus į namus radom moterį, kuri pasakė, kad ką tik nubėgo vandenys ir panašu, kad prasidėjo sąrėmiai. Pasakė, kad tai ketvirtas gimdymas ir eiga būna gana greita“, – gimdyvės paklausęs, ar daiktai sudėti ir ar ji pasiruošusi vykti į ligoninę, Kauno rajono GMPS medikas Mantas Giedraitis suprato, kad iki pastarosios ekipažas nenuvažiuos.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Sąrėmiai dažnėjo, skausmai darėsi vis stipresni. Įvertinęs situaciją ir pacientės būklę, M. Giedraitis išsikvietė pastiprinimą, o gimdymą nusprendė priimti namuose.

„Greit pasiruošus reikiamas priemones, pradėjus teikti pagalbą, pasimatė naujagimio galvytė, šiek tiek patraukus už kūdikio pažasties, užgimė petukai ir į šį pasaulį atėjo gražus berniukas. Atsiurbus burnytę vaikas pradėjo rėkti, visi apsidžiaugėm. Nušluostėm vaikutį ir padavėm mamai ant krūtinės. Virkštelę daviau nukirpti tėčiui“, – medikas pasakojo iki šiol negalintis pamiršti gimimo stebuklo.

Netrukus į pagalbą atvyko ta pati reanimobilio komanda, o pamatę Mantą ir jo kolegą Viktorą, pasiūlė nueit į bažnyčią – dienų, kai netekties skausmą pakeičia gimimo džiugesys, juk retai pasitaiko.

Nors susisiekti su gimdyve nepavyko, portalas kauno.diena.lt sužinojo, kad moteris ir jos naujagimis jaučiasi puikiai. Jiedu jau grįžo namo.

„Kai viskas baigėsi, noriu padėkoti Viktorui už pagalbą. Nors jis mūsų tarnyboje dirba dar tik kelis mėnesius, yra tikras šaunuolis. Nepasimetė, profesionaliai pagelbėjo priimant gimdymą. Kaip pats minėjo, tikrai atrado savo mėgiamą darbą“, – įspūdžiais pasidalijęs M. Giedraitis juokavo, kad jo kolegai minėtoji diena buvo geras krikštas.

GALERIJA

  • „Pilvaskaudis“ baigėsi gimdymu: medikai net neįsivaizdavo, kad taps gimimo stebuklo liudininkais
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gydytoja

Ir aš turėjau tokį "krikštą" tik pradėjus dirbti greitojoj. Gerai, kad pagalbininkė (tuo metu vadinama felčere) buvo patyrusi. Tik tuomet iškvietimas skambėjo: pykina... Vykti labai neskubėjom, juokavom, -kad gal alkoholio padaugino. O atvykus teko pastresuoti ir padirbėti. Baigėsi gerai. Keisčiausia, kad nei buto savininkė, nei kaimynai nežinojo, kad nuomininkė nėščia. O pastaroji savo būklę slėpė net gimdymui prasidėjus. Dabar smagu prisiminti savo pirmuosius žingsnius medicinoje

Geras rašinys

Po tokių norisi tikėt, kad nevien armonikos piderprofai Lietuvoje gyvena.

Anonimas

Pamanyk, kokie didvyriai. O ar nufilmavot ir feisbukan įkėlėt ? Kaipgi čia....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS