Po tragedijos: viltį valdyti kūną jaunas vyras atiduoda į geradarių rankas | Diena.lt

PO TRAGEDIJOS: VILTĮ VALDYTI KŪNĄ JAUNAS VYRAS ATIDUODA Į GERADARIŲ RANKAS

Įsivaizduokite: jums tik 25-eri, o jau kelis metus esate prikaustytas prie lovos. Toks tragiškas likimas ištiko Kėdainių rajono gyventoją Airidą Grinį, kuriam pagaliau sužibo vilties krislelis kada nors vėl gyventi pilnavertį gyvenimą.

Jauno Pagirių kaimo gyventojo nelaimė tykojo 2017-aisiais. Tuomet jis kartu su savo tėčiu darbavosi viename miške – pjovė medžius. Ši diena, rodės, niekuo neišsiskyrė iš kitų, tačiau, kaip paaiškėjo po nelaimės, visiškai pakeitė tiek Airido, tiek visos jo šeimos gyvenimą.

Nelaimingo atsitiktinumo dėka vienas nupjautas medis užvirto ant Kėdainių rajono gyventojo ir jį stipriai sužalojo. – jam buvo pažeistas stuburas. Po šios nelaimės labai pozityvus, šviesaus proto vaikinas nevaldo nei rankų, nei kojų. Nuo tada prasidėjo ilgas ir sunkus gydymo kelias, paženklintas tiek fizinėmis, tiek emocinėmis kančiomis.

Tačiau šiandien Airidas gyvena jau šviesesnėmis nuotaikomis. Jį namuose su didžiule meile ir rūpesčiu slaugo tėvai. Praėjusi nemenką išbandymų laviną šeima stojasi ant kojų – jau susirado reikalingą gydymą Tailande ir susižinojo visą informaciją, kuria remiantis galima teigti – 95 proc. tikimybė, kad vaikinas ir vėl galės valdyti kūną.

Tačiau tam, kad galėtų operuotis, reikalinga didžiulė pinigų suma – 78 tūkst. eurų. Airido tėvai patys šios sumos uždirbti nebepajėgia, nors nemažą dalį  – 30 tūkst. eurų – jau yra surinkę gerų žmonių dėka. Trūkstamą dalį stengiasi užpildyti ir įvairios organizacijos. Viena tokių – vyrų klubas „Satori“ su jos gerumo ambasadoriumi Linu Trečioku priešakyje. Vyras su portalu sutiko pasidalinti nuotaikomis, kurios apėmė po apsilankymo Grinių namuose.

Nuvažiavęs aplankyti Airido, pamačiau didžiuliu noru gyventi trykštantį žmogų ir supratau, kad jam padėti – visų mūsų pareiga.

„Kai išgirdau šią istoriją, pajutau didžiulį norą padėti šiam jaunam vyrui. Mačiau ir jo pasisakymus socialiniame tinklalapyje, kurie nebuvo labai pozityvūs. Įsivaizduokite, nevaldydamas viso kūno jis sugeba burnos pagalba rinkti žodžius! Galiausiai, nuvažiavęs aplankyti Airido, pamačiau didžiuliu noru gyventi trykštantį žmogų ir supratau, kad jam padėti – visų mūsų pareiga“, – penktadienį sakė vyrų klubo atstovas. „Satori“ nariai nuolat užsiima labdaringa veikla, stengiasi padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia. 

L. Trečiokas teigia, kad nuvažiavęs į šiuos namus Kėdainių rajone pajuto labai gerą atmosferą: vaikino tėvai labai tvarkingi, stengiasi Airidą apgaubti visokeriopa priežiūra ir kasdien suteikti viltį dėl geresnio rytojaus.

„Airidas stiprėja su kiekvienu žmogaus apsilankymu ir geru žodžiu. Jam labai padeda bendravimas su kitais. Aš pats su juo kalbėjau vyriškai: „Jokio gailesčio sau. Viskas tikrai įmanoma ir pasiekiama“, – teigia vyras ir tikina, kad bent kartą per mėnesį tikrai lankysis šiuose namuose.

Nelaimės ištiktam vyrui nepalūžti padeda ir viltis dėl gydymo. Todėl tiek visa Airido šeima, tiek ir klubo „Satori“ atstovai prašo prisidėti prie šios svajonės išsipildymo.

„Pervedę vaikinui bent po 1 eurą galbūt atsisakysime skanios ledų porcijos ar plytelės šokolado, tačiau suteiksime šansą ir vėl gyventi normalų gyvenimą“, – nelikti abejingiems ragina L. Trečiokas.


Padėti vaikinui galima:

Gavėjas: Pagirių bendruomenės centras

A/s LT297044060005561750 (SEB)

Pavedimo paskirtyje nurodykite: parama Airido Grinio gydymui.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Zelemuncikui

Esi parazituojancios rusies atstovas,kiek reikia buti supuvus is vidaus...sveik po truputi jau

zelemunčikas

Ta proga mano gyvenimo faktas apie žmonių nuoširdumą.Pirmieji atkūrus nepriklausomybę Lietuvoje streikavome žvejybinio laivo įgula anapus Atlanto.Aferistui laivo savininkui nepavykus sukelti riaušes nugirdant keletą jūreivių ir pasamdžius streiklaužius,ištuštino maisto atsargas ir pabandė jūreivius įveikti badu.Vietinio laikraščio redakcijoje paskelbiau žinutę,kad badauja to laivo 26 žmonės.Už poros valandų prie laivo nutyso kilometrinė eilė mašinų ir žmonių su maisto maišais ir dėžėmis.Ir taip ištisą mėnesį.Bet taip kaip mūsų rašeivos nesisnargliavome,o tik parašėme keletą eilučių apie mus ištikusią bėdą.Kovą laimėjome.

zelemuncikas

Buvau aš tame Tailande Bankoke ir Songhla.Atsilikusi Azijos šalis kur kas labiau nei Lietuva Europoje.O būrėjų,žynių,fakyrų ir kitokių šarlatanų daugiau,nei pas mus čigonų,visokių acto garintojų ant kiekvieno kampo,tik parodyk pinigus,tai ir seksas azijietiškai,bezdžioniškai ar varlių bus pateiktas gražioje,blizganšioje pakuotėje.Tarp kitko pirmą kartą gyvenime naudojausi rikša apie 1 doleris už 8 km.atstumą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS