Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės | Diena.lt

NEMUNE – VĖL TERŠALAI: MATOSI BLIZGIOS DĖMĖS

Pirmadienio rytą M. K. Čiurlionio tiltu ėjęs kaunietis pastebėjo teršalų dėmes Nemune.

„Kauno dienai“ telefonu paskambinęs kaunietis informavo, kad Nemune, ties M. K. Čiurlionio tiltu, mato teršalų dėmes vandenyje. 

„Blizgios dėmės matosi. Kvapo nejaučiu, nes esu ant tilto, o ne prie pat vandens. Pranešiau aplinkosaugininkams“, – aiškino vyras.

Aplinkos apsaugos departamento atstovė Renata Surovec patvirtino, kad toks pranešimas gautas ir į vietą išvykę specialistai, tačiau smulkesnės informacijos ko kas dar negalėjo pateikti.

Didelės taršos neužfiksavo

Po aplinkosaugininkų apsilankymo kauniečio nurodytoje vietoje didelių teršalų plotų Nemune neužfiksuota. Anot R. Surovec, vienoje bonoje specialistai rado šiek tiek naftos produktų, tačiau nuramino, kad vaizdas nė arti tos situacijos, kuri buvo metų pradžioje.

Tai ne pirmas kartas, kai šioje vietoje žmonės pastebi teršalus. „Kauno diena“ rašė apie panašią situaciją šiemet sausio pabaigoje.

Tąsyk Aplinkos apsaugos departamentas informavo, kad nuotekų išleistuvu ties geležinkelio tiltu Juozapavičiaus pr. į Nemuną patenka galimai skalūno alyva – teršalai nusidriekė iki Kauno santakos.

Ši probleminė vieta aplinkosaugininkams yra žinoma, tačiau tarša naftos produktais šį kartą buvo intensyvesnė. Pasak, aplinkosaugininkų, tokia situacija galėjo susidaryti dėl Nemuno lygio keitimosi Kauno hidroelektrinėje. Dažnu atveju vandens lygio keitimasis susijęs ir su sniego tirpsmu. Vandens lygiui pakilus iki užterštos teritorijos ir greitai atslūgus į Nemuną pateko naftos produktai.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad dėl praeityje Kaune veikusios geležinkelio pabėgių gaminimo įmonės veiklos bei galimai dėl netinkamai sandėliuojamų naftos produktų buvo užterštos aplinkinės teritorijos A. Juozapavičiaus prospekte ir Nemuno krantinėje.

Kauno valdyba užterštų teritorijų sklypų savininkams yra davusi privalomuosius nurodymus dėl užterštų teritorijų tvarkymo planų parengimo. Tvarkymo planą yra parengęs vieno sklypo savininkas. Dėl privalomųjų nurodymų kitiems dviem sklypų savininkams tebevyksta teisminiai procesai.

Kol vyksta teisminiai ginčai dėl sklypų tvarkymo, Aplinkos apsaugos departamentas siekdamas, kad ši tarši teritorija būtų kaip įmanoma greičiau sutvarkyta, pasirašė trišalę sutartį su AB „LTG Infra“ ir UAB „VentEko Lietuva“ dėl taršos stabdymo priemonių parengimo. Kaip jau buvo skelbta, preliminariai rangovas planavo sistemos įrengimo darbus pradėti šių metų vasario mėn. viduryje ir baigti iki šių metų kovo mėn.

Jei pastebėjote aplinkos teršimo atvejus ar kitus aplinkos apsaugos pažeidimus, prašom kuo skubiau kreiptis telefonu 112.

GALERIJA

  • Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės
  • Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės
  • Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės
  • Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės
  • Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės
  • Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės
  • Nemune – vėl teršalai: matosi blizgios dėmės
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Gairės: nemunas, tarša Nemune, teršalai nemune, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kaunietis

O Lampėdžių karjero vandens teršalai nepasiekė ?

ll

O taip .Lietuva su skambiais šūkiais už žalią ekonomika,prieš klimato kaitą, nesugeba daug metų sutvarkyti vieno teršiančio taško Kaune.Valdininikai sugeba ofise akcizus kelti,kaip kiekvienas tualetas atrodyti, kaip karvės mėšlo krūvos ,surašyti daug daug reikalavimų kaip turi būti sukonservuotos o kur praktiški darbai tai tik projektai,projektėliai .nutarimai...Tai sugauti žveją savo reikmėms sugvusį žuvis,pats didžiausias aplinkosaugininkų darbas ,bent iki šiol.S.Gentvilas kaip ministras apie tai tyli.

nuomone

"Krabiečiai" šioje istaigoje nevalyta s nuotekas leido i Neminą ir pagavo. Ir ką nieko niekas nenubaudė! O čia kažkokia smulkmena ir gaištat laiką rašydami.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS