Radiniai Laisvės alėjos fontane: nuo kotletų iki auskarų | Diena.lt

RADINIAI LAISVĖS ALĖJOS FONTANE: NUO KOTLETŲ IKI AUSKARŲ

Kartą per savaitę Laivės alėjos fontane galima pamatyti į vandenį įbridusius žmones, valančius monetomis nusėtą fontano dugną.

„Tai, ką mato praeiviai – tik labai nedidelė mūsų darbo dalis. Pagrindiniai darbai yra nematomi – jie vyksta po fontanu esančiose patalpose, kur yra technologinė įranga ir filtrai. Prižiūrint fontaną reikia specialių žinių ir patirties“, – atkreipė dėmesį bendrovės „Optika ir technologija“ baseinų centro atstovas Tomas Vaškevičius.

Pasak jo, fontano priežiūrą atliekama kartą per savaitę, o rudenį, kai ima kristi lapai, kas antrą dieną.

Penktadienio rytą Laivės alėjos fontano dugną valantys darbuotojai į kibirėlį buvo pridėję įvairiausių šiukšlių.

Arūno Dambrausko nuotr.

„Šiandien ištraukėme ir bandelių, ir kotletų, kaip ir visada, buvo nuorūkų, loterijos bilietų, buitinių atliekų. Kartais randame auskarų, pakabukų, automobilių plovyklų žetonų ir, aišku smulkių monetų – ukrainietiškų, europietiškų, rusiškų“, – sakė Laisvės alėjos fontaną prižiūrinčios bendrovės atstovas.

GALERIJA

  • Radiniai Laisvės alėjos fontane: nuo kotletų iki auskarų
  • Radiniai Laisvės alėjos fontane: nuo kotletų iki auskarų
Arūno Dambrausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kavenskis

O lendzbergio ir kitu vatnyku stringu nerado ?

taip

Šalia naktinė pigaus brendžio girdykla tai ką norėt...Paprastas kambarys su baro kėdėm o marozai veržiasi su mergom visą parą..

Xc

Taip kovojama prieš klimato kaitą, dideli projektai ir pinigai o nesugebam net šiukšlių numesti visur kur tik įžengiam. Teršiama žemė, vanduo, tikrai nedaug nuo beždžionių skiriamės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS