Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę | Diena.lt

SAVIVALDYBĖ IR ŠIEMET TURI KUO NUSTEBINTI BENDRUOMENĘ IR SPORTO VISUOMENĘ

Pernai į pakaunės stadionus ir sporto infrastuktūrą investuota rekordinė – per 1,7 mln. eurų – suma, o Garliavoje, šalia Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos, įrengtas modernus, tarptautinius standartus atitinkantis futbolo stadionas. Atrodė, kad šiemet Kauno rajono savivaldybė jau neturės kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę.

Vis dėlto Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcijos projektas išties yra unikalus savo sprendiniais. Be to, Čekiškėje bus užbaigtas kartodromas. Iš viso šiemet stadionams rekonstruoti ir naujai sporto infrastuktūrai sukurti skirta 967 tūkst. eurų.

Taps tarpine dviratininkų stotele

Skaičiuojama, kad Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcija kainuos apie 808 tūkst. eurų. Šis stadionas bus panašaus lygio kaip Garliavoje, tik šiek tiek mažesnis. "Sklypas prie gimnazijos nėra itin tinkamas, negalime projektuoti tarptautinius standartus atitinkančio futbolo stadiono. Dėl sudėtingos sklypo konfigūracijos bėgimo takai standartiškai bus aplink stadioną, o už futbolo aikštės vartų įrengsime krepšinio bei tinkliniui ir lauko tenisui pritaikytas aikšteles. Projekte numatytos tribūnos, apšvietimas, atskirai aptverta vaikų žaidimų aikštelė mažiesiems", – laukiančius darbus vardijo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Gegužę statybininkai turėtų užbaigti Raudondvario gimnazijos sporto aikštyną. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Techninis stadiono rekonstrukcijos projektas jau parengtas, šiuo metu vykdomos rangos darbų viešųjų pirkimų procedūros. Tikimasi, kad darbai Karmėlavoje startuos balandį. Kada šis projektas finišuos, M.Rikteris prognozuoti nedrįso, nes nemažai pokyčių planuojama ir šalia jo.

"Rengiant Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcijos projektą panaudotos naujos savivaldybės idėjos. Šalia stadiono atsiras dviračių remonto stotelė ir daugiafunkcis blokas, kuriame bus galima įkrauti mobiliuosius telefonus, veiks nemokamas internetas. Žmonės šioje erdvėje galės praleisti daugiau laiko: sportuoti stadione, ilsėtis prie gimnazijos esančiame parke, netgi pievoje surengti pikniką. Karmėlava yra jungiamasis Kauno rajono savivaldybės taškas su kitomis – Kauno miesto ir Jonavos rajono – savivaldybėmis važiuojant dviračių takais, todėl ši vieta taps tarpine dviratininkų stotele", – sumanymus atskleidė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Rengiant Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcijos projektą panaudotos naujos savivaldybės idėjos. Šalia stadiono atsiras dviračių remonto stotelė ir daugiafunkcis blokas, veiks nemokamas internetas.

Ne už kalnų pabaigtuvės

O štai kada nauja sporto infrastuktūra galės naudotis Raudondvario ir Babtų bendruomenės, situacija gerokai aiškesnė. Pirmiausia statybininkai turėtų užbaigti Raudondvario gimnazijos sporto aikštyną. "Gegužę, kai jau atšyla ir žmonės pradeda naudotis sporto infrastruktūra, šis aikštynas turėtų atverti vartus. Gimnazistų ir bendruomenės čia lauks dirbtinės dangos futbolo aikštelė, kurioje bus galima žaisti ir kitus sportinius žaidimus, smėlio tinklinio aikštelė ir treniruoklių salelė ant minkšto pagrindo. Galimybę sportuoti ilgiau užtikrins įrengtas apšvietimas, o saugumą padidins stebėjimo kameros", – pokyčius vardijo M.Rikteris.

Prie atnaujinamų stadionų atsiranda ir treniruoklių aikštelės. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Panašiu metu ir panašiais elementais bus atnaujintas ir Babtų gimnazijos sporto aikštynas. Čia dar bus įrengta krepšinio aikštelė. "Laukiame šiltesnių orų, kai paros temperatūros vidurkis sieks +10 °C, kad galėtume baigti užlieti gumos dangą ir pasėti žolę", – patikino savivaldybės atstovas.

Akivaizdžios permainos – ir Čekiškėje

Permainos Čekiškėje atsiras dviem etapais. Kartodromą planuojama užbaigti balandį, o stadioną – liepą. Rugsėjo 1-oji Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos mokinius pasitiks jau visiškai atnaujintomis lauko erdvėmis. Stadione bus įrengti nauji bėgimo takai, šuoliaduobė, nedidelė tribūna, apšvietimas, stebėjimo kameros. Daug nematomo darbo bus atlikta po žeme: drenažas užtikrins, kad stadione bus galima sportuoti ir po lietaus.

Kartodromas bus ne tik Čekiškės, bet ir Kauno rajono pasididžiavimas. "Lietuvoje tėra vos keletas kartodromų, todėl norime, kad kartodromas Čekiškėje atitiktų tarptautinius reikalavimus, o automobilių modeliai čia galėtų išvystyti iki 200 km/val. greitį. Tai bus išskirtinis objektas Kauno rajone, į kurį investuosime apie 304 tūkst. eurų", – neabejojo administracijos direktoriaus pavaduotojas. Gimnazijos moksleiviai yra šios srities lyderiai šalyje, yra pelnę nemažai apdovanojimų, tad nekantriai laukia kartodromo, kad ir toliau galėtų garsinti ir puoselėti gimnazijos tradicijas.

Šiais metais ketinama sutvarkyti ir Zapyškio pagrindinės mokyklos stadioną. Jo būklė jau kuris laikas netenkina bendruomenės. Pateikus paraišką ir gavus finansavimą – per 122 tūkst. eurų, šią savaitę rangovai jau žada pradėti darbus: atnaujinti bėgimo takus, krepšinio aikštelę ir stadioną.

Kulautuvos pagrindinės mokyklos stadionui atnaujinti derinamos pirkimo sąlygos su Europos socialinio fondo agentūra: naujiems futbolo vartams pastatyti, lietaus vandeniui stadione surinkti, bėgimo takams, apšvietimui įrengti, vejai sutvarkyti. Čia taip pat numatyta investuoti per 122 tūkst. eurų. "Kartais nereikia milijonų, kad erdvė atsigautų, o bendruomenė galėtų saugiai sportuoti", – įsitikinęs M.Rikteris.

Mantas Rikteris

Planų esama ir daugiau

Sparčiai kylantis Užliedžių daugiafunkcis centras verčia pagalvoti ir apie atnaujintą aplinką. M.Rikterio nuomone, šalia jo turėtų atsirasti krepšinio ir tinklinio, taip pat vaikų žaidimų aikštelės. "Dar nesame iki galo nusprendę, ar tikrai bus būtent šie objektai. Balandį bandysime dalyvauti Vietos veiklos grupės projektuose, teikti paraišką papildomam finansavimui gauti. Manome, kad minėta infrastruktūra galėtų naudotis ne tik daugiafunkcio centro mokiniai, bet ir visa bendruomenė, nes Užliedžiuose nėra kur sportuoti. Nežinau, ar spėsime aikšteles įrengti iki rudens, kai planuojama atidaryti daugiafunkcį centrą,, bet etapais jos tikrai atsiras", – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Savivaldybė turi minčių praplėsti ir rekonstruojamos Šlienavos pagrindinės mokyklos sporto bazę: įrengti dar vieną šiuolaikišką krepšinio aikštelę. "Idėjos dar nėra išgrynintos ir nugulusios ant popieriaus, bet rudenį permainos jau turėtų pasimatyti", – patikino M.Rikteris.

GALERIJA

  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
  • Savivaldybė ir šiemet turi kuo nustebinti bendruomenę ir sporto visuomenę
Justinos Lasauskaitės, Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Diana

O kaip dėl Mastaičių baseino? Kada prasidės remontas? Ir kada planuojama darbų pabaiga?

Petras

Apie kokią dviračių stotelę kalbama Karmėlavoje, kai dviračių takas iš Karmėlavos baigaisi ties Karmėlavos ženklu, o iš Kauno atvažiuojant ties keliu į kapines. Iš pradžių sujunkite abu takus, o tada kalbėkite apie tarpinę stotelę.

Gediminas

Karmėlavos gimnazijos stadioną jau seniai ir verkiant reikia atnaujinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS