„Sostinę“ pakeis „Marriott“: kas jau žinoma? | Diena.lt

„SOSTINĘ“ PAKEIS „MARRIOTT“: KAS JAU ŽINOMA?

Maironio gatvėje, prekybos centro "Sostinė" teritorijoje, vyksta intensyvūs darbai – jau kitąmet duris čia atvers pasauliniam "Marriott" viešbučių tinklui priklausantis "Moxy".

Koją kišo parkavimas

"Informuojame, kad nuo sausio 9 d. atliekami "Sostinės" tvarkymo darbai. Statyti automobilius vidiniame kieme griežtai draudžiama", – ant tvoros, juosiančios buvusį prekybos centrą, prikabintos įspėjamosios lentelės ir draudimai tik darsyk paliudijo vasarą pasigirdusias kalbas, esą Maironio gatvėje jau kitąmet išdygs ne biurai ar "Akropolio" konkurentas, bet viešbutis.

Pagal Kauno savivaldybės tinklalapyje pateiktą projektą, keturių aukštų su rūsiu ir antstatu buvusį prekybos centro pastatą planuojama rekonstruoti į šešių aukštų viešbučių paskirties objektą. Bendras viešbučio plotas bus daugiau nei 5,8 kv. m. Pastate bus įrengti 175 kambariai. Pasauliniam "Marriott" viešbučių tinklui priklausantis "Moxy" viešbutis Kauno mieste esą bus pirmasis Baltijos šalyse.

"Pastatas ilgą laiką stovėjo nenaudojamas. Buvo šiek tiek boulingas, šiek tiek parduotuvė", – Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius spėjo, kad prekybos centro veiklai koją kišo parkavimo vietų stygius. Tuo metu viešbutis, kuris, ko gero, bus didžiausias mieste, turės požeminę automobilių saugyklą. Skaičiuojama, kad joje bus įrengta 30 vietų. Dar 14 automobilių bus galima statyti vidiniame kieme.

Sudėtingos technologijos

"Ekspertizės atliktos, statybos leidimai išduoti", – dokumentus lėtai vertė N.Valatkevičius.

Planuojama, kad statybos darbai bus baigti 2020-ųjų pavasarį. Urbanistikos ir architektūros skyrius neabejojo vienos didžiausių statybos kompanijų "Mitnija" profesionalumu, tačiau patikino, kad laukia ne pats lengviausias kelias galutinio tikslo link.

"Į butą, namą ar administracinį pastatą dar gali kitaip žiūrėti. Norint atiduoti vertinti viešbutį, reikia atitikti daug taisyklių. Pradedant kilimais, baigiant garso izoliacija ir pan.", – kalbėjo N.Valatkevičius.

"Moxy" viešbučiai visame pasaulyje garsėja savo maloniu aptarnavimu ir stilingu dizainu. Tokie patys privalumai žadami ir Kauno naujakuriui. Anot pranešimo, viešbutis Maironio gatvėje išsiskirs subtiliu interjeru: specialiu apšvietimu, minimalistiniais baldais, ypatingomis laisvalaikio zonomis ir registratūra gan neįprastoje vietoje – viešbučio bare. Intriguojantis ne tik pastato vidus, bet ir jo išorė – projekte naudojama išsikišusi pastato konstrukcija sudarys įspūdį, kad dalis jo nuo antrojo aukšto tarsi pakibusi ore. Tai ganėtinai sudėtingas ir ne itin dažnai naudojamas technologinis sprendimas.

Naudingas miestui

Naujojo viešbučio savininkai Kauną pasirinko neatsitiktinai. Sprendimas priimtas dėl augančio turizmo ir verslo potencialo. Tokiu žingsniu džiaugėsi ir N.Valatkevičius.

"Viešbutis Kaunui – didelis pranašumas. Strategiškai teisingas sprendimas", – valdininkas tikino, kad nakvynės, trumpalaikio apgyvendinimo ir su tuo susijusias paslaugas teikiančių įstaigų Kaune nėra tiek daug, kiek norėtųsi.

Dėl šios priežasties mieste esą negalima rengti didesnio masto renginių.

"Kažkada kalbėjau su "Žalgirio" atstovais, kad Kaune surengti Eurolygos finalo ketvertą būtų neįmanoma dėl viešbučių stygiaus", – Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas vylėsi, kad į Kauną įžengęs "Moxy" ženklo viešbutis šią problemą išspręs bent iš dalies.

"Kas bus su Maironio gatvės patalpomis, kuriose buvo bankų padaliniai?" – į klausimą N.Valatkevičius negalėjo atsakyti, tačiau abejojo, ar jos, kaip ir buvusios "Sostinės" patalpos, užsikrės remonto virusu.

GALERIJA

  • „Sostinę“ pakeis „Marriott“: kas jau žinoma?
  • „Sostinę“ pakeis „Marriott“: kas jau žinoma?
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

aciu

aciu dar kad ne lidla stato, surado lidlui kita gera vietele,vietoj Undines

trauka :)

smauka o ne trauka toje vietoje, Orbita ir tt buvo trauka, žmonių kažkas pažadėjo atvežt :), pakelk galva nuo lentos. senamiestyje ir akre dabar trauka

Architektas

Labai gerai, kad bus pastatytas dar vienas viešbutis, bet reikėtų įpareigoti ir aplinkinių pastatų savininkus pasitemti ir pasigražyti pastatų fasadus, o ypač iš kiemo pusės, nes labai jau apleisti nuo gimimo. Parkingas bus per mažas bet juk rezervuosis Maironio g. ir bus gerai. Laisvės alėja atsigaus ties Maironio g. kavinutės, parduotuvės, barai ir taps dar viena sutvarkyta traukos vieta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS