Sukniubusiam žmogui medikus iškvietęs kaunietis: vis dar nesuprantu žmonių abejingumo | Diena.lt

SUKNIUBUSIAM ŽMOGUI MEDIKUS IŠKVIETĘS KAUNIETIS: VIS DAR NESUPRANTU ŽMONIŲ ABEJINGUMO

Penktadienį kaunietis Darius Skučas su augintiniu akita inu veislės šuniu Hachiko ramiai vaikštinėjo Šilainiuose, kol jo dėmesį patraukė ant šaligatvio gulintis žmogus. Vyras nieko nelaukęs puolė kviesti greitąją pagalbą, tačiau, jo žodžiais kalbant, šioje situacijoje labiausiai nuliūdino kitų praeivių abejingumas.

Su portalo kauno.diena.lt žurnaliste bendravęs D. Skučas pasakoja, kad tai jau trečias kartas, kuomet jo augintinis gatvėje randa nelaimėlį.

„Vieną kartą Hachiko aptiko moterį, o kitą kartą – jauną vaikiną autobusų stotelėje. Visiems šiems žmonėms buvo reikalinga skubi medikų pagalba“, – prisimena pašnekovas.

Paklausus apie penktadienio vakaro atsitikimą, vyras pasakoja kaip ir kiekvieną vakarą išėjęs pasivaikščioti po Šilainius, kuriuose gyvena.

„Šuo pradėjo loti, tačiau iš pradžių nesupratau, kodėl. Tik priėjęs arčiau pamačiau, kad ant šaligatvio – sukniubęs žmogus. Jis buvo kiek vyresnis nei 50 metų, gan tvarkingai apsirengęs. Nieko nelaukęs iškviečiau greitąją pagalbą“, –ties Šarkuvos gatvėje 2 numeriu pažymėtu pastatu matytą vaizdą detalizuoja Darius.

Hachiko/Dariaus Skučo asmeninio archyvo nuotr.

Kaunietis, laukdamas medikų, tik pasilenkė įsitikinti, ar žmogus kvėpuoja: „Pamačiau, kad vyras gyvas, tačiau, vertinant iš pirmo žvilgsnio, gerokai padauginęs.“

Atvykus greitajai pagalbai, nelaimėliu buvo pasirūpinta – jis apžiūrėtas vietoje ir išvežtas į gydymo įstaigą.

„Kaip toliau klostėsi šio žmogaus likimas, nežinau, tačiau niekaip nesuprantu, kodėl niekas iš aplinkui vaikščiojusių žmonių neiškvietė pagalbos. Buvo apie 19 val. vakaro, todėl čia tikrai netrūko veiksmo. Man priėjus arčiau šio žmogaus, pro šalį ėjo moteris su keliais vaikais. Ji tik atsisuko, pažiūrėjo ir ramiausiai nuėjo tolyn“, – atsistebėti negalėjo kaunietis.

Dariaus Skučo asmeninio archyvo nuotr.

Daugelyje atveju ragindamas nelikti abejingiems kito nelaimei, Darius prašo pasidalinti palinkėjimu: „Nesvarbu, ar žmogus padaugino alkoholio, ar jam sustreikavo sveikata, visuomet padėti yra žmogiška ir kilnu. Juk nežinome, kada mums bus reikalinga pagalba ir norėsime, kad praeiviai nepraeitų pro šalį.“

GALERIJA

  • Sukniubusiam žmogui medikus iškvietęs kaunietis: vis dar nesuprantu žmonių abejingumo
Gairės: Darius Skučas, pagalba žmogui, įvykis Šilainiuose, pagalba kitam, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Danutė

Ačiū kilniam vaikinui. Būk ir toliau toks.

RACHILL DUCHOVNAJA

Kas myli gyvunus,tas pagalvoja ir apie zmogu,jei isgeres zmogus tai irgi zmogus. Dariau jus su savo draugu saunuoliai

Kazys suvalkietis

Ne kartą Greitosios medikai aiškino, kad panašiu atveju pirmiausia reikia artimiau kontaktuoti su miegančiu ant šaligatvio ir jį pauostyti. Dažniausiai tai yra girtas ir jis jau negali eiti, atsigulė pailsėti. Kam tokiam šaukti Greitąją? Žiemą jau kitas reikalas - gali bemiegodamas nušalti ranką ar koją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS