Tailando medikai sužalotam vyrui suteikė vilties: belieka ir toliau žvelgti į priekį | Diena.lt

TAILANDO MEDIKAI SUŽALOTAM VYRUI SUTEIKĖ VILTIES: BELIEKA IR TOLIAU ŽVELGTI Į PRIEKĮ

Kai miške pjaunant medžius vienas iš jų užvirto ir stipriai sužalojo Kėdainių rajono gyventoją Airidą Grinį pažeisdamas stuburą ir atimdamas galimybę judėti, praėjo jau dveji metai. Vasarą 26-erių vyras svajonę – vėl justi savo kūną patikėjo tolimojo Tailando specialistams. Nors sveikimo kelias pareikalaus dar daug laiko, ištvermės ir finansų, Airidas džiaugėsi, gydymas jau davė pirmuosius vaisius.

„Šiuo metu tęsiu reabilitaciją namie. Nors viskas po truputį gerėja, mano raumenys iki šiol labai atrofavęsi, tad kasdien tenka įdėti daug sunkaus darbo mankštinantis. Būtų šaunu, jei galėčiau dar bent kartą išvykti gydytis į Tailandą, kur man įdėtų antrą taip reikalingą stimuliatorių bei persodintų kamienines ląsteles“, – pokalbio pradžioje turimas išties žemiškas svajones vardijo vyras.

Kūne – specialus stimuliatorius

Pasakodamas apie jau nueitą kelią link tikslo – vėl gyventi pilnavertį gyvenimą, Airidas vis užsiminė, kad pliūpsnį stiprybės visą šį laiką jis gavo ne tik iš nuolat besirūpinančių artimųjų ir bičiulių, bet ir tautiečių, kurie patikėjo, jog jam pavyks.

„Į Tailandą išvykau liepą. Ten praleidau visą mėnesį. Gydymo pradžioje specialistai atliko visus reikiamus tyrimus, stiprino organizmą įvairiausiais vitaminais bei atliko penkias valandas trukusią operaciją, kurios metu į kaklą buvo įdėtas epidūrinis nervų stimuliatorius, dabar leidžiantis man po truputį judinti viršutinę kūno dalį. Vėliau sekė speciali reabilitacija, individualiai pritaikyta kiekvienai raumenų grupei, pasitelkiant jau minėto epidūrinio nervų stimuliatoriaus programas“, – pasakojo Kėdainių rajono gyventojas.

Atsidūręs šios tolimos šalies gydytojų rankose, Airidas sakė atgavęs viltį pasveikti. „Jie tikrai pastato žmones ant kojų!“ – teigė optimizmu šiandien trykštantis jaunas vyras, vis pridurdamas, kad gręžiotis į praeitį neverta, kur kas geriau žvelgti į priekį tikint, kad viskas pavyks. Gal ne šiandien, ne rytoj, bet būtinai pavyks.

 

 

Po gydymo junta ženklius pokyčius

„Epidūrinio nervų stimuliatoriaus programų pagalba po truputį judinu viršutinių kūno raumenų dalį, rankas, jau galiu pajudinti net pirštus! Kai tam tikros raumenų grupės atsistatys, šio aparato nereikės. Tačiau procesas gali užtrukti ne vienerius metus, nes, kaip minėjau, mano raumenys atrofavęsi, juk iki gydymo pradžios beveik pusantrų metų buvau prikaustytas prie lovos“,– atviravo pašnekovas.

Jie tikrai pastato žmones ant kojų!

Dabar į Lietuvą sugrįžęs Airidas, reabilitaciją tęsia namuose. Asmeninio kineziterapiauto paslaugos, sako jis, atsieitų ne vieną šimtą eurų. Tad prakaitą 26-erių vyras lieja padedant artimiesiems ir draugams. „Kiekviena mano diena prilygsta pilnai darbo dienai – mankštą pradedu 8 val. ir baigiu apie 17 val. Po to, žinoma, jaučiu didelį nuovargį ir užmiegu kone akimirksniu“, – neslėpė kėdainiškis.

Tikisi į Tailandą išvykti dar kartą

Paklaustas, kiek kainavo mėnesį trukęs gydymo kursas Tailande, Airidas neslėpė, – 72 tūkstančiai dolerių, tokios pinigų sumos prireikė esamai būklei pagerinti. Šį šansą jam suteikė lietuviai. Būtent tų žmonių, kurie neliko abejingi jauno vyro nelaimei, dėka, jam buvo suteikta galimybė pajusti Tailando medicinos galią.

Antroji reabilitacija – dar brangesnė. Kad galėtų tęsti gydymą prižiūrimas šios tolimos šalies specialistų, šį kartą esą tektų į sveikatos gerinimą investuoti dar apie 100 tūkstančių dolerių.

„Be specialistų taikomos reabilitacijos man reikia ir kamieninių ląstelių persodinimo. Jos gerina organizmo gebėjimą atstatyti pažeistų kūno dalių funkcijas, padidina jautrumą, vėl atsiranda norėjimo tuštinis ir kiti gyvybiškai svarbūs pojūčiai. Esu dėkingas savo šeimos nariams, kurie deda pastangas ir dovanoja man savo laiką stengdamiesi, kad pasiekčiau tikslą ir vėl atsistočiau ant kojų. Taip pat ir visiems mano pastangomis patikėjusiems žmonėms. Norėčiau, kad jie dar sykį manimi patikėtų ir suteiktų šansą vėl išvykti į Tailandą. Nesvarbu, kokia suma žmonės prisidėtų prie mano pasveikimo – penkiais ar dešimt eurų, svarbiausia – tikėjimas, kad man pavyks!“ – vėl prisibelsti į neabejingų tautiečių širdis tikisi kėdainiškis.

Primename, kad jauno Pagirių kaimo gyventojo nelaimė tykojo 2017-aisiais. Tuomet jis kartu su savo tėčiu darbavosi viename miške – pjovė medžius, kai vienas nupjautas medis užvirto ant Kėdainių rajono gyventojo ir jį stipriai sužalojo – jam buvo pažeistas stuburas. Nuo tada prasidėjo ilgas ir sunkus gydymo kelias, paženklintas tiek fizinėmis, tiek emocinėmis kančiomis.


Padėti jaunam vyrui galima:

Gavėjas: Pagirių bendruomenės centras

A/s LT297044060005561750 (SEB)

Pavedimo paskirtyje nurodykite: parama Airido Grinio gydymui.

GALERIJA

  • Tailando medikai sužalotam vyrui suteikė vilties: belieka ir toliau žvelgti į priekį
  • Tailando medikai sužalotam vyrui suteikė vilties: belieka ir toliau žvelgti į priekį
  • Tailando medikai sužalotam vyrui suteikė vilties: belieka ir toliau žvelgti į priekį
  • Tailando medikai sužalotam vyrui suteikė vilties: belieka ir toliau žvelgti į priekį
Airido asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

BC pirmininkė

Pagirių bendruomenės centras jokių mokestinių priemokų neturi, tačiau turi paramos gavėjo statusą ir gali teikti labdarą, tvarko apskaitą, teikia ataskaitas Registrų centrui (atskaita yra vieša) ir deklaracijas VMI. Priimant Airidui paramą į asmeninę sąskaitą, neapmokestinama metinė suma yra 2500 eurų, o nuo viršijusios sumos tektų mokėti GPM.

Samiecas

Dėl tokios kur 4 nuotraukoj aš ir iš numirusių prisikelčiau!

f

tai negi sunku pervesti. kad ir 1 eur. jums tas 1 eur nieko net nepajusit, o jam gali suteikti daug ka.... nes jei vienas 1 eur, kitas ir ziu suma yra...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS