Talentingiausi pakaunės moksleiviai pradėjo „studijas“ VDU | Diena.lt

TALENTINGIAUSI PAKAUNĖS MOKSLEIVIAI PRADĖJO „STUDIJAS“ VDU

Septyniasdešimt šeši išskirtinių gabumų ir gerai besimokantys pakaunės moksleiviai kas antrą šeštadienį taps "studentais". Jie "studijuos" Talentingų mokinių akademijoje, kurią įsteigė Kauno rajono savivaldybė ir Vytauto Didžiojo universitetas.

"Šiandien pradedame naują etapą Kauno rajono švietimo istorijoje. Šalia formalaus ugdymo, kuris teikiamas pakaunės mokyklose, Talentingų mokinių akademijoje moksleiviai galės gauti neformalų ugdymą, kuris papildys jų išsilavinimą, asmenybės augimą tam tikrais mokslais", – džiaugėsi Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas.

Vicemeras neabejojo, kad lankantiems šią akademiją moksleiviams bus lengviau apsispręsti dėl tolesnio gyvenimo kelio, nuspręsti, kokią profesiją ir kurią aukštąją mokyklą pasirinkti.

"Mintis steigti tokią akademiją kilo jau seniai, nes norėjosi suteikti vaikams,daugiau galimybių susipažinti ne tik su ta sritimi, kurioje jie yra ypač gabūs, bet ir padidinti jų motyvaciją mokytis, siekti aukštumų, atverti universiteto duris: laboratorijas, auditorijas ir kitas mokymosi erdves", – tvirtino VDU Švietimo akademijos vicekanclerė Lina Kaminskienė.

Talentingų mokinių akademija skirta 9–11 klasių mokiniams. Užsiėmimai joje suplanuoti kas antrą šeštadienį ir truks 1,5 val., todėl mokiniams nebus sudėtinga derinti užsiėmimus mokykloje ir akademijoje. Akademijos programa sudaryta pagal penkias sritis ir turi šiuos modulius: asmeninio augimo, matematikos ir gamtos mokslų, menų, socialinių ir humanitarinių mokslų bei technologijų.

Devintoko Dovydo iš Kulautuvos vidurinės mokyklos tėtis Žilvinas Laurinavičius, paklaustas, kokį modelį pasirinko jo sūnus, šypsojosi: "Jis yra universalus karys. Dovydui sekasi ir matematika, ir kalbos. Jaučiu, kad mokykloje jis ne visada turi su kuo konkuruoti, į ką lyguotis. Kai jautiesi truputį geresnis už kitus, lyg ir nebėra stimulo tobulėti. Ši Kauno rajono valdžios iniciatyva, mano nuomone, yra puiki."

O štai Linas Ivanauskas, Vilkijos gimnazijos 11 klasės mokinys, Talentingų mokinių akademijoje gilins socialinių mokslų žinias. "Noriu labiau pažinti save ir išmokti improvizuoti, nes mano hobis yra teatras", – prisipažino gimnazistas.

Talentingų mokinių akademija yra jungtinė Kauno rajono savivaldybės ir VDU inciatyva, skirta papildomam pagilintam neformaliam ugdymui gerai besimokantiems Kauno rajono mokiniams, pasižymintiems išskirtiniais pasiekimais ar gabumais gamtos mokslų, kalbų, menų, sporto, muzikos ir kitose srityse, suteikti.

Ugdymo programa bus organizuojama temomis pagal skirtingas ugdymo sritis, siekiant kuo giliau ir įvairiau pažinti reiškinius. Užsiėmimai vyks ne tik auditorijose, bet ir už VDU ribų. Bus vykstama į skirtingas ugdymo erdves: slėnius, Botanikos sodą, laboratorijas, teatrą, meno erdves ir kt. Patyrę dėstytojai užsiėmimų metu taikys interaktyvius ir įtraukiančius metodus, kurie skatins vaikus aktyviai įsijungti į ugdymo procesą ir domėtis analizuojamu reiškiniu.

Talentingų mokinių akademijos absolventai, dvyliktų klasių mokiniai, turės galimybę vienus metus iki mokyklos baigimo dirbti su aukščiausio lygio mokslininku ir gilinti pasirinktos srities žinias. Mokiniai bus kviečiami kartą per mėnesį atvykti į įdomias ir interaktyvias paskaitas, kurios bus rengiamos orientuojantis į besimokančiųjų poreikius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

iskraipytifaktai

Eilinis projektelis pinigeliams isisavinti.Ir kodel Kauno miesto destytojai turi sviesti kauno runkelius,tegul mokosi Raudondvaryje,pas makuna!

Arunas

Va čia tai projektas! Manau, kad labai patrauklus ir naudingas. Nors pats esu pensininkas, tačiau džiaugiuosi, kad šitaip gerai sugalvojote. Aišku, jei dėstytojai bus nuoširdūs ir profesionalūs. Sėkmės.

giedre

saunuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS