Užliedžiuose dar mėtosi pernykštės eglutės | Diena.lt

UŽLIEDŽIUOSE DAR MĖTOSI PERNYKŠTĖS EGLUTĖS

Užliedžių gyventojai skundžiasi, kad didžiosios metų šventės jau ant nosies, tačiau ties Erdvės gatve pernai įrengta Kalėdų eglučių surinkimo vieta iki šiol nesutvarkyta.

Gyventojų skundas

Į „Kauno dieną“ kreipėsi Užliedžių gyventojai ir piktinosi, kad seniūnijoje dar pernai buvo įrengta eglučių surinkimo vieta, tačiau dabar ji virsta šiukšlynu, nes teritorijoje prikrauta ne tik šakų. Prie sąvartyno plėtros prisideda ir kai kurie vietiniai, nes čia jau matosi atvežtų ir kitokių atliekų.

Užliediškiai svarstė, kodėl reikėjo laukti visus metus, kad būtų sutvarkyta eglučių surinkimo vieta. Pasak vietos gyventojų, gera iniciatyva po švenčių surinkti kalėdines puošmenas, tačiau skamba absurdiškai, kai laiku nesutvarkoma aplinka ir ji pradeda traukti kitas šiukšles.

Teritorija jau virsta apleistu šiukšlynu.

„Dar pernai Užliedžių seniūnija ties Erdvės gatve padarė eglučių surinkimo punktą. Tam skyrė nedidelį sklypuką. Dabar bendruomenė piktinasi, nes seniūnija nepajudino nė piršto, kad visos tos eglutės būtų tinkamai sutvarkytos, išvežtos, sumulčiuotos ar panaudotos biokurui, kaip kad daro kitur. Dabar čia kraunamos ne tik eglutės, bet ir krūmai, šakos ir kita. Teritorija jau virsta apleistu šiukšlynu“, – dėstė į redakciją paskambinęs vyras.

Jis pridėjo ir nuotraukas, kuriose matyti, kad buvusioje eglučių surinkimo vietoje iš tiesų sudėliotos šakos. Kažkas atvežęs ir medinių europadėklų, iš po sniego lenda ir kitokios šiukšlės.

Žada tvarkyti

Užliedžių seniūnas Irmantas Šumskas dienraščiui aiškino, kad minėta teritorija ties Erdvės gatve yra privati. Buvo sutarta, kad joje bus renkamos Kalėdų eglutės ir išvežamos kartu su kitomis biokurui tinkamomis atliekomis.

„Ten prieš metus verslininkas pjovė krūmus ir toje vietoje sandėliavo biokurą. Dėl to jis man leido ten organizuoti eglučių surinkimą, kad jos būtų kartu išvežtos su tomis visomis šakomis, skirtomis biokurui. Pavasarį jo klausiau, kodėl neišveža,  sakė, kad biokurui – per mažas kiekis, reikėtų daugiau, tad kai surinks daugiau šakų, bus išvežta“, – situaciją aiškino I.Šumskas.

Pasak seniūno, dabar planuojama artimiausiu metu išvežti ties Erdvės gatve sandėliuotas šakas, medžius ir krūmus.

„Tai, kas neskirta biokurui, bus sutvarkyta ir utilizuota pagal reikalavimus“, – pridūrė Užliedžių seniūnijos atstovas.

Prie dar metų pradžioje sukrautų eglučių šakų kažkas pradėjo vežti ir kitokias atliekas. (Skaitytojų nuotr.)

Egles vėl rinks

I.Šumskas nurodė, kad šiais metais po didžiųjų švenčių ties Erdvės gatve Užliedžiuose vėl bus renkamos Kalėdų eglutės. Įrengti tokią surinkimo vietą, esą, yra patogiau, nei eglutes vežti nuo konteinerių.

„Taip, šioje vietoje vėl rinksime eglutes. Nors tas sklypas nepriklauso savivaldybei, tačiau mes bendradarbiaujame su savininkais ir jau tapo tradicija šioje vietoje rinkti eglutes. Visada po švenčių jas išvežame. Po praėjusių švenčių jos iš karto nevežtos, nes norėta eglutes išvežti kartu su biokurui skirtomis atliekomis“, – nurodė Užliedžių seniūnas.

GALERIJA

  • Užliedžiuose dar mėtosi pernykštės eglutės
Skaitytojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gyventojas

Seniūnas privalo nedelsiant imtis iniciatyvos ir sutvarkyti šitą betvarkę. Visus metus netvarkoje gyventi juk negalima!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS