V. Kernagio sūnų stulbina milijonieriaus V. Matijošaičio apetitas | Diena.lt

V. KERNAGIO SŪNŲ STULBINA MILIJONIERIAUS V. MATIJOŠAIČIO APETITAS

Frazė "Beprotiškai fantastiška" daugeliui primena šviesaus atminimo Vytautą Kernagį, bet tik ne Kauno milijonieriui Visvaldui Matijošaičiui: jam ji asocijuojasi tik su koldūnais. Jo verslo imperija užsimojo patentuoti šį šūkį.

Frazė "Beprotiškai fantastiška" daugeliui primena šviesaus atminimo Vytautą Kernagį, bet tik ne Kauno milijonieriui Visvaldui Matijošaičiui: jam ji asocijuojasi tik su koldūnais. Jo verslo imperija užsimojo patentuoti šį šūkį.

Nekyla abejonių

"Vičiūnų įmonių grupei" priklausanti "Plungės kooperatinė prekyba" kreipėsi į Patentų biurą dėl prekės ženklo patentavimo. Tai sukėlė audringą diskusiją.

"Nereikia būti genijumi, kad suprastum, jog ši frazė priklauso Vytautui Kernagiui", – verslininkų užmojais  patentuoti šią frazę stebėjosi maestro sūnus, V.Kernagio fondo direktorius Vytautas Kernagis.

Tai, kas akivaizdu kitiems, milijonieriui Visvaldui Matijošaičiui nesuvokiama. "Beprotiškai fantastiška man asocijuojasi su koldūnais", – "Kauno dienai" rėžė V.Matijošaitis.

"Jis absoliučiai nekreipia dėmesio. V.Matijošaitis televizijoje pasakė, kad jis per dieną "Labas" pasako 10 kartų. Tačiau negi sakysi, kad "Labas" V.Matijošaičio sugalvota frazė. Manau, kad tai atspindi visų šios grupės įmonių požiūrį", – nusivylimo neslėpė V.Kernagis.

Nuvertino šūkį

Patentų biuro Registrų administravimo poskyrio vedėja Stela Ivanova patvirtino, kad "Plungės kooperatinė prekyba" šiemet sausį kreipėsi į biurą. "Ekspertas atlieka ekspertizę, todėl tas prekės ženklas dar neregistruotas ir neįteisintas. Nuo tos dienos, kai jie padavė prašymą,  šis prekės ženklas įgijo laikiną apsaugą", – aiškino S.Ivanova.

"Naudojame kaip šūkį ir nieko blogo nematome", – savo poziciją dėstė V.Matijošaitis. Verslo magnatas netgi aiškino, kad džiaugtųsi, jeigu jo kokią nors frazę panaudotų kita kompanija. "O čia paprasta eilinė frazė", – "beprotiškai fantastiška" derinį įžūliai nuvertino V.Matijošaitis.

"Bet gal ne tokia jau paprasta, jeigu savo koldūnams parinkote?" – paklausė "Kauno diena".

"O tai jūs mane norite įtikinti, kad kažkada V.Kernagis kažkur pasakė?" – po pauzės retoriškai atkirto V.Matijošaitis. Jis, leisdamas sau neišklausyti užduodamo klausimo iki pabaigos, išdėstė savo mintį: "Man atrodo, kad čia paprasta šnekamoji kalba."

Spjūvis moralei

V.Matijošaitis diskusiniu klausimu pavadino frazės "Beprotiškai fantastiška" priskyrimą maestro V.Kernagiui. "Tai gal ir santechnikas arba Ukmergė negalima naudoti?" – tęsė Kauno politikas.

Vis dėlto pripažino girdėjęs V.Kernagį tariant: "Beprotiškai fantastiška."

Maestro sūnus V.Kernagis neslėpė, kad V.Kernagio fondas nesirengia nuleisti rankų. Ketinama skųsti, kad ši frazė taikoma koldūnams. Taip pat bus mėginama pasiekti, kad frazei būtų taikoma prekės ženklo apsauga. "Kovoti su didelius finansus valdančia įmonių grupe sudėtinga, tačiau būsime padarę tai, ką galime", – dėstė V.Kernagis.

"Jie daro verslą. Tik vienos įmonių grupės yra socialiai atsakingos, o kitos, tokios įmonių grupės kaip "Viči", kurios nėra socialiai atsakingos, kurios spjauna į visus moralinius dalykus ir daro taip, kad būtų gerai tik jų verslui", – pridūrė V.Kernagis.

Maestro sūnus įsitikinęs, kad nebus sudėtinga įrodyti, kas dažnai kartojo ir taip išpopuliarino frazę "beprotiškai fantastiškas". Plačiau šia tema skaitykite penktadienio, lapkričio 29 d., dienraščio "Kauno diena" numeryje.

GALERIJA

  • V. Kernagio sūnus
Rašyti komentarą
Komentarai (58)

クロムハーツ ショップ

A minute later I ran after her, horribly vexed with myself for having let her go. She went out so quickly that I did not hear her open the outer door on to the stairs. クロムハーツ ショップ http://www.sobun.info/images/ChromeHearts2.php

R

Nenaudojau, nenaudoju ir nenaudosiu is atlieku gaminamos produkcijos...Juokingai skamba verslo magnatas:) Baisus zmogus, tokio net pazint nenoreciau!

aivaras

sviesaus atminimo maestro vaikai, mano nuomone, truputi per daug susireiksmino. lietuviu kalba negali buti vieno zmogaus, kaip ir kiekviena tos kalbos dalele. manau reiktu pripazint truputi persistengus sioj vietoj. gi maestro veido ar vardo toj reklamoj ner...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS