Vainatrakio kapinės plečiasi, bet susisiekimas negerėja | Diena.lt

VAINATRAKIO KAPINĖS PLEČIASI, BET SUSISIEKIMAS NEGERĖJA

Vyresnio amžiaus kauniečiai skundžiasi, kad iki Vainatrakio kapinių sudėtinga nuvykti viešuoju transportu, nes jis važiuoja vos kelis kartus per savaitę. Savivaldybės atstovai įsitikinę, kad toks autobuso grafikas yra pakankamas.

Nepatogu nuvažiuoti

Į "Kauno dienos" redakciją paskambino kaunietis Edmundas ir pasidalijo pastebėjimais dėl susisiekimo su Vainatrakio kapinėmis.

Anot vyro, šios kapinės tampa Kaune pagrindinėmis, nes kitur laidoti yra ribojama. Artimųjų kapų čia vis daugėja, tačiau viešasis transportas iki šių kapinių važiuoja itin retai, todėl žmonės nespėja visko sutvarkyti.

"Vainatrakio kapinės pradėjo veikti gal prieš penkerius metus. Tačiau niekas nepasirūpino geresniu susisiekimu. Daugelis iki kapinių važiuoja autobusais, bet kaip nuvažiuoti senam žmogui? Dabar važiuoja tik vienas 61-ojo maršruto autobusas, bet pagal grafiką – labai retai. Važiuoja antradieniais pavakarę – tai visiškai nepatogus maršrutas, o savaitgaliais važiuoja nuo stoties apie 9 ir 11 val. Ir viskas, daugiau nieko nėra. Vos tik nuvyksti, nespėji sutvarkyti kapų ir jau reikia atgal važiuoti, nes nebus kaip grįžti", – dėstė pašnekovas.

Vos tik nuvyksti, nespėji sutvarkyti kapų ir jau reikia atgal važiuoti, nes nebus kaip grįžti.

Važiuoja keturias dienas

Iš tiesų, šiuo metu nuo Kauno geležinkelio stoties iki Vainatrakio kapinių važiuoja tik 61-asis autobusas. Jis iki kapinių veža keturias savaitės dienas, po du kartus.

Nuo stoties jis kursuoja antradieniais 15 ir 17.15 val., o grįžta – 16.25 ir 18.33 val. Taip pat minėtas maršrutas vyksta ir ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Šiomis savaitės dienomis Vainatrakio kapines galima pasiekti pirmoje dienos pusėje.

Šiomis dienomis nuo geležinkelio stoties autobusas išvyksta 9.30 ir 11.45 val. Iš Vainatrakio kapinių 61-asis autobusas ketvirtadienį, šeštadienį ir sekmadienį grįžta 11 ir 13 val.

Žiemos sezonu autobusas iki kapinių važiuoja tik savaitgaliais.

Kelionė nuo Kauno geležinkelio stoties iki Vainatrakio kapinių trunka apie pusvalandį. Žinoma, kelionės laikas gerokai prailgėja tuomet, jei reikia dar vienu autobusu ar troleibusu iš įvairių Kauno vietų atvažiuoti iki geležinkelio stoties.

Vieno maršruto pakanka

Kauno miesto savivaldybės atstovai laikėsi pozicijos, kad vieno autobuso maršruto iki Vainatrakio kapinių visiškai užtenka.

"Kiekvienais metais susiskambiname su Vainatrakio kapinių atstovais ir sužinome, kiek yra palaidota žmonių. Pernai buvo 1 tūkst., o dabar palaidota beveik 1,5 tūkst. žmonių. Nuolat stebime ir keleivių srautus. Praėjusiais metais viena aktyvi moteris išsiprašė, kad autobusas važiuotų ir antradieniais, tad tikrai yra gan lankstus grafikas ir galima gėles palaistyti bent du kartus per savaitę", – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistė Elena Žukauskienė.

Skaičiuojama, kad 61-asis autobusas 2018 m. balandį pervežė 440 keleivių, o šiemet balandžio mėnesį – 468. Anot specialistų, kol kas nėra žymiai padaugėję keleivių, todėl šiuo metu neplanuojama praplėsti autobuso grafiko.

"Kol kas tokiam keleivių srautui vieno autobuso visiškai pakanka, nes daugelis iki Vainatrakio važiuoja nuosavais autobusais. Žinoma, per šventes paleidžiama papildomų autobusų", – pridūrė eismo specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vainatrakis apleistas

Savivaldybė neprižiūri šitų kapinių, toks vaizdas, kad čia laidojami žemesnės kastos kauniečiai. Takai tarp kapaviečių užžėlę pusmetrinėm piktžolėm. Vandenį reikia semti iš šulinio su kibiru, kuris nuo grandinės jau nutrauktas. Stogo stotelėje vis dar nėra. Kelio gabalas iki antrojo įvažiavimo turbūt niekada nebus asfaltuojamas. Atrodo, kad valdininkai vengia šitos vietos ir tikisi, kad ji susitvarkys pati savaime. Judinkitės, ponai, nes žmonės moka pinigus net už tai, kad galėtų sutvarkyti savo artimųjų kapavietę. Daugiau nė viename Lietuvos mieste nėra tokios nesąmonės.

Anonimas

Reikia tik normalaus dydžio autobusą leist i maršrutą , netelpa žmonės kartais

kai

kai kas nors ten pasilaidos iš savivaldybės šulų aplinkos autobusai važinės ir naktį. Belieka laukti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS