Vairuotojai stveriasi už galvų: duobės Žaliakalnyje primena įgriuvas | Diena.lt

VAIRUOTOJAI STVERIASI UŽ GALVŲ: DUOBĖS ŽALIAKALNYJE PRIMENA ĮGRIUVAS

Žaliakalnyje esanti Dzūkų gatvė – nedidelė, bet tankiai gyvenama. Prieš keletą metų joje paklota nauja asfalto danga, tačiau beveik kasmet gatvę papuošia duobės prie kanalizacijos šulinių. „Kauno vandenų“ atstovų teigimu, problema – seni inžineriniai tinklai.

Jau beveik mėnesį žiojėja gili duobė Dzūkų gatvės atkarpoje nuo Aukštaičių iki Lietuvių gatvių. Kiek mažesnė duobė puošia dalį nuo Lietuvių gatvės iki akmeninių laiptų ties Dailės gimnazija. Minėtoji gal šiek tiek mažiau pavojinga automobiliams, nes čia jie beveik nevažiuoja. Tačiau užsisvajojęs pėsčiasis stipraus sužalojimo, ko gero, neišvengtų. Atkreipti pėsčiųjų dėmesį, kad nepakliūtų į duobės spąstus, įkišta nudžiūvusi šaka.

Grįžkime į Dzūkų gatvės atkarpą nuo Aukštaičių iki Lietuvių gatvių. Vietos gyventojai tvirtina, kad šioje dalyje po to, kai buvo paklota nauja asfalto danga, gilios duobės buvo atsivėrusios mažiausiai du, o gal net tris kartus.

„Kai galiausiai „Kauno vandenys“ susigriebia, kad ir vėl yra duobė gatvėje, pažymi tą vietą. Tada dar apie mėnesį tenka laukti, kol pagaliau sutvarkys. Taip beveik visą vasarą automobiliai iš pradžių važiuoja apžergdami ratais duobę, o po to, kai pažymi, – rieda ir taip siauru šaligatviu“, – pasakojo viename iš Dzūkų gatvės namų gyvenantis Vytautas.

Vyras juokėsi, kad žmonės taip apsiprato su vasaros pradžioje atsirandančiomis duobėmis, kad net nebesipiktina. Sako, gerai, kad duobė yra važiuojamosios juostos viduryje, tad, kol dar labiau nepadidėjo, pravažiuoti įmanoma. Dzūkų gatvėje yra dvi eismo juostos. Vienoje visada būna pristatyta automobilių.

Dzūkų gatvėje prie šulinių dažnai atsiranda duobės. (Skaitytojo nuotr.)

„Kauno vandenų“ atstovas Andrius Nenėnas „Kauno dieną“ informavo, kad šiuo metu gatvėje pastatytos gairės, atlikta tinklų televizinė diagnostika. „Ties nuotekų šuliniais aptikti nežymūs konstrukcijų nesandarumai. Suformuota užduotis rangovams sutvarkyti tinklų defektus, duobės bus užtaisytos per kelias darbo dienas“, – teigė A.Nenėnas.

Kai galiausiai „Kauno vandenys“ susigriebia, kad ir vėl yra duobė gatvėje, pažymi tą vietą. Tada dar apie mėnesį tenka laukti, kol pagaliau sutvarkys.

„Kauno vandenų“ atstovas tvirtino, kas specialaus delsimo sutvarkyti duobę iš bendrovės pusės nėra ir nebuvę. „Situaciją sprendžiame, vos gavę pranešimus iš gyventojų. Dėl tinklų nesandarumo šalia šulinių atsiradusios duobės ar įgriuvos taisymas skiriasi nuo paprastos kelyje atsivėrusios duobės tvarkymo. Prieš užtaisant duobę, būtina atlikti vandentiekio ar nuotekų tinklų televizinę diagnostiką, nustatyti ir pašalinti įgriuvos atsiradimo priežastį ir jau tada lieti asfaltbetonio dangą“, – aiškino A.Nenėnas.

Bendrovės atstovas taip pat nurodė, kad inžineriniai tinklai Dzūkų gatvėje tiesti prieš kelias dešimtis metų, todėl periodiškai čia atsiranda nesandarumų. „Per pastaruosius du metus kelis kartus čia buvo įtrūkusi vandentiekio linija. Kai yra nedidelių linijų įtrūkimų, išretėja gruntas ir lengviau nei kitur įtrūksta per karščius savo tvirtumą greitai prarandanti asfaltbetonio danga“, – duobių atsiradimo priežastį nurodė A.Nenėnas.

„Kauno vandenų“ duomenimis, paskutinį kartą šiemet sausio 4 d. buvo trūkusi vandentiekio linija, atsivėrė duobė, ji užtaisyta sausio 5 d. suremontavus liniją.

GALERIJA

  • Vairuotojai stveriasi už galvų: duobės Žaliakalnyje primena įgriuvas
Skaitytojo nuotr.
Gairės: duobės, duobės prie šulinių, atsiranda duobės, Dzūkų gatvė, Kauno vandenys, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

GATVĖS

Kaip buvo prie pono Kupčinsko, tokios ir prie pono Matjošaičio...

Nei vanduo nei Kaunas

Vandentiekio linija užtaisyta gal ir Sausio 5 dieną, o duobė užasfaltuota tik praėjusią savaitę. Šaligatvis dar dabar nesutvarkytas. Jau dabar matosi, kad dar yra bent pora naujų vietų, kurias tuoj reikės tvarkyti. Tai porai metų "remonto" darbai garantuoti...

Nustebęs

O man kelnės praplyšo. Kur valdžia, kodėl nieko nedaro?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS