Vaizdas pašiurpino: pamokų metu ant mokyklos stogo – būrys moksleivių | Diena.lt

VAIZDAS PAŠIURPINO: PAMOKŲ METU ANT MOKYKLOS STOGO – BŪRYS MOKSLEIVIŲ

Trečiadienio rytą į portalą kauno.diena.lt ėmė plūsti sunerimusių kauniečių pranešimai, kad Šiaurės prospekte esančios Valdorfo mokyklos stogu pavojingai vaikšto daugybė mokinių.

Kauniečiai pašiurpo

Valdorfo mokykla apsupta daugiabučių, todėl pro langus žvilgtelėję kauniečiai puikiai mato jos kiemą ir stogą.

„Šįryt pažvelgusi pro langą pamačiau vaizdą, kuris atėmė žadą! Mokyklos stogu vaikščiojo visas būrys mokinukų. Kiek mačiau, jie buvo be priežiūros, tik vėliau prisijungė suaugusysis – veikiausiai mokytoja“, – sakė pirmoji į portalą kauno.diena.lt paskambinusi kaunietė Šarūnė.

Panašiu metu tą patį vaizdą matė ir dar vienas šios mokyklos kaimynystėje gyvenantis vyras.

Stebiu pro langą ir kūnas šiurpsta! Čia kas – ekskursija?

„Stebiu pro langą ir kūnas šiurpsta! Čia kas – ekskursija? Kur mokytojų akys! Vaikai gal kokie trečiokai ar ketvirtokai, o tokiems dar labai trūksta atidumo. Vienas kitas tai pribėgdavo prie pat krašto, tai vėl nubėgdavo. O jei kuris nors būtų nukritęs! Nesuvokiamas mokyklos vadovų, mokytojų neatsakingumas. Pats turiu vaikų ir net sunku pagalvoti, kad kuris nors vaikščiotų ugdymo įstaigos stogu“, – kritikos strėlių negailėjo pilietiškas kaunietis Arvydas.

Vyras ši vaizdą ne tik su siaubu stebėjo, bet ir nepamiršo įamžinti. Portalui kauno.diena.lt atsiųstame vaizdo įraše matoma, kad po visą stogo teritoriją vaikšto apie 20 mokinių. Kadangi vaizdas fiksuotas nemažu atstumu nuo mokyklos, sunku suprasti, ar mokiniai vieni, ar prižiūrimi suaugusiųjų. Todėl nusprendėme to pasiklausti pačios Kauno Valdorfo mokyklos direktorės.

Speciali programa

Sulaukusi klausimo apie kauniečių nerimą sukėlusį vaizdą, mokyklos vadovė Vilma Šlentnerienė nesutriko.

Tai speciali ketvirtokams pritaikyta programa, kuri trunka kelias minutes.

„Pati buvau kartu su šiais mokinukais, ką tik nulipome nuo stogo. Tai speciali ketvirtokams pritaikyta programa, kuri trunka kelias minutes“, – taip ne vieną liudininką pašiurpinusius vaizdus pradėjo komentuoti ugdymo įstaigos direktorė.

Ji ramiu tonu paaiškino, kad ant stogo buvo užlipę 24 mokiniai, kurie mokosi pasaulio pažinimo. Taip, pasak V.Šlentnerienės, vaikai skatinami tyrinėti aplinką, kurioje gyvena.

„Mokinukai tokiu būdu tyrinėja savo kraštą: pirmiausia – klasę, mokyklą, tada – miestą. Dėl to leista kelias minutes jiems apžvelgti miestą iš aukštai. Manome, kad toks savo krašto pažinimas jiems padės jį gerbti, mylėti ir rūpintis“, – tokios programos tikslą įvardijo pašnekovė ir pridūrė, kad vaikams užtikrinamas visiškas saugumas.

Pokalbio metu direktorė užsiminė ir apie tai, kad koronavirusas kiek pakoregavo įprastą mokymosi procesą, tačiau iš esmės jo keisti nereikėjo.

„Mūsų mokykloje visuomet mokytojai ateina pas mokinius, jiems patiems keisti klases reikia tik išimtiniais atvejais. Todėl prie šios tvarkos jau buvome pripratę. Žinoma, ypatingo pasiruošimo pareikalavo srautų valdymas, nes esame pratę būti labai atviri – tėvams, giminaičiams ir kitiems lankytojams. Šiuo metu visi kontaktai apriboti, todėl mums, bendruomeniškumą ypač skatinantiems tiek mokyklos viduje, tiek už jos ribų, tai šiek tiek neįprasta“, – pokalbio pabaigoje paminėjo V.Šlentnerienė, pasidžiaugdama orų suteikiama galimybe su mokiniais dažniau pabūti lauke.

Gairės: mokykla, Kauno Valdorfo mokykla, mokyklos stogas, mokyklos stogu vaikščiojo mokiniai, vaizdas šokiravo, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Jotauto humorėlis

Taigi, esame skundikų tauta. Kyšius imame - klesti korupcija. Vienas šoumenas įsigėręs užmuša dviratininką ir gauna 3 metus lygtinai, kitas - artistas padaro tą patį - 6 metai kalėjimo (mat neprisipažino). Srutas leidžiame į Kuršių marias, į Nerį ir žiląjį Nemuną. Šunelius kankiname. Mergytes nepilnametes prievartauja, bet nebaudžiame. Esame kunigaikščių ainiai, iš sanskrito kalbų giminės, išdidūs. / Asmeninė nuomonėlė.

Parašiutai

Visus kvailius aprūpinti parašiutais, o gudruolius - į policiją, tegu juos atsiima tėvai.

Rakinti

pirmiausia ne atitvarus rengti reikia, o prieigą prie stogo rakinti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS