Vandens kelius prižiūrės naujas vadas | Diena.lt

VANDENS KELIUS PRIŽIŪRĖS NAUJAS VADAS

Valstybės įmonės "Vidaus vandens kelių direkcijos" vairą perima socialdemokratas Antanas Ivanauskas. Jį pasirinko Susisiekimo ministerijos sudaryta komisija. Daugiau nei pusmetį strateginei valstybės įmonei vadovavo Rusijos federacijos pilietis Viačeslavas Afoninas.

Valstybės įmonės "Vidaus vandens kelių direkcijos" vairą perima socialdemokratas Antanas Ivanauskas. Jį pasirinko Susisiekimo ministerijos sudaryta komisija.

Ieškoti naujo vadovo "Vidaus vandens kelių direkcijai" prisireikė, kai praėjusių metų pabaigoje susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius staiga atleido ilgametį direktorių Gintautą Labanauską.

"Kauno diena" rašė, kad daugiau nei pusmetį strateginei valstybės įmonei vadovavo Rusijos federacijos pilietis Viačeslavas Afoninas. Niekam neužkliuvo, kad laikinas vadovas sunkokai kalba lietuviškai ir dar gauna kariškio pensiją iš Rusijos.

Praėjusią savaitę Susisiekimo ministerijos sudaryta komisija susitiko su pretendentais užimti direkcijos vadovo vietą. Jų buvo viso labo trys. Du iš jų neatitiko pareigybės aprašyme nustatytų specialiųjų reikalavimų: turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities vadybos ir verslo administravimo krypties išsilavinimą.

Pretendentas privalėjo mokėti anglų ir rusų kalbas. Taip pat turėjo atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant asmens patikimumo pažymėjimą ir leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Dar iki komisijos susitikimo su pretendentais tarp realiausių kandidatų buvo minima 55 metų A.Ivanausko pavardė. Susisiekimo ministerija pranešė, kad komisija įvertino pretendento darbo patirtį, dalykines ir asmenines savybes, veiklos programą ir pasirinko A.Ivanauską.

Konkurso laimėtojas šiuo metu gyvena atostogų nuotaikomis. "Konkursas praėjo, bet dar ne visos procedūros baigtos. Gal kiek ankstoka džiaugtis pergale", – kuklinosi A.Ivanauskas.
Būsimasis "Vidaus vandens kelių direkcijos" generalinis direktorius nesiėmė svarstyti, ar po atostogų iš karto užims naujas pareigas.

"Manau, kad pasikalbėsime, kai jau viskas bus aišku. Tikiu, kad laivyba ir vandens keliai rūpi kauniečiams", – pokalbį baigė A.Ivanauskas.

Šiuo metu laukiama, kol specialiosios tarnybos Korupcijos prevencijos įstatymo nustatyta tvarka pateiks informaciją apie konkurso nugalėtoją. Į pareigas asmuo gali būti paskirtas tik įvertinus šią informaciją. Paprastai ši procedūra užtrunka 15 darbo dienų.

Nuo 1990 m. A.Ivanauskas priklauso Lietuvos socialdemokratų partijai. Pastaruoju metu užėmė Lietuvos banko grynųjų pinigų tarnybos Kasos departamento vadovo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Roberta Poželienė

Mizantropas teisingai rašo.Turi tikslą Rusijos piliečiai užvaldyti kuo daugiau Rytų Baltijoje. Kastuyev , Uspaskikh , Borisov , Romanov , Antonov , Tauro banko vadas Konopliov, Subotin ...... Prie jų klasifikuojame stebuklingai praturtėjusius milicininkus , Tarybų Sąjungos komunistų vadukus su lietuviškom pavardėm....... Analogija anų laikų , 1948 metų , enkavedistų ir stribų chorui.

mizantropas

tai kas kaltas, kad Lietuvoje vadovo darbą dirbo rusijos pilietis? tokio akibrokšto negalima palikti nuošalyje ir būtina tinkamai nubausti tuos pareigūnus, kurie paskyrė mums priešiškos valstybės pilietį į atasakingas pareigas. Tai turi būti kvalifikuojama, kaip nepagarba valstybei, jos išdavimas. Na, tai kas atsakingas už tokį tyčia ilgai neatskleistą akibrokštą? Apskritai, kodėl vidaus vandenų kelių direkcijos vadas privalo mokėti rusiškai? Jei ruskiams labai reikia, tai Lietuvoje jie gali susikalbėti angliškai, pakanka mums tos okupantų kalbos, prisikalbėjome iki soties.

MEROYZAS

PARTIJA IR PINIGAI geresnis paw
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS