Velykos šiemet bus kitokios: kaip ribos išvažiavimą iš Kauno? | Diena.lt

VELYKOS ŠIEMET BUS KITOKIOS: KAIP RIBOS IŠVAŽIAVIMĄ IŠ KAUNO?

Vyriausybė pritarė, jog šventinį Velykų savaitgalį bus ribojamas patekimas į miestelius bei miestus. Ties įvažiavimais į Kauną budės policijos pareigūnai, bus sustatytos ir fizinės priemonės, ribojančios transporto srautus.

Suteiks pagalbą pareigūnams

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kaip šventiniu laikotarpiu bus užtikrintas Vyriausybės sprendimo vykdymas riboti patekimą į miestą.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras minėjo, kad artėjantį šventinį savaitgalį Kaunas situaciją valdys analogiškai, kaip ir kiti šalies miestai, vadovaujantis tais pačiais nacionaliniu mastu pateiktais nurodymais. Tačiau tikimasi, kad gyventojai masiškai nesiverš išvažiuoti iš Kauno ir Velykas sutiks savo namuose.

„Visą šį pavedimą įgyvendins policijos pareigūnai ir itin aktyviai talkinantys šauliai, tad mūsų pareiga šiuo atveju – suteikti jiems visokeriopą pagalbą, kad užduotys būtų sklandžiai įgyvendintos. Per šventinį savaitgalį iš Kauno išvažiuojančių ir čia atvykstančių gyventojų lauks tam tikri nepatogumai. Todėl raginame visus labai rimtai įvertinti savo kelionių būtinumą ir, nesant ypač svarbių bei neatidėliotinų priežasčių, likti namuose“, – kalbėjo P.Keras.

Ribotas eismas

Šventinį savaitgalį iš Kauno išvažiuojančių ir čia atvykstančių gyventojų lauks tam tikri nepatogumai.

Jis pažymėjo, kad nuo balandžio 10 d. vakaro iki balandžio 13 d. 20 val. dalis kelių į ir iš miesto bus ribojami fizinėmis priemonėmis, o ties pagrindiniais įvažiavimais bei išvažiavimais veiks mobilūs patikrinimo postai, kuriuose budės policijos pareigūnai bei šauliai, vykdysiantys transporto kontrolę.

„Pasitikime pareigūnų darbu ir žinome, kad su užduotimi jie susidoros sėkmingai. Savo ruožtu juos aprūpinsime visomis reikiamomis specialiosiomis priemonėmis. Tiesa, viešojo transporto eismas nesikeis: autobusai ir troleibusai kursuos tiksliai taip, kaip numatyta tvarkaraščiuose“, – pažymėjo Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius.

Ragina likti namuose

Tikimasi, kad šventinį savaitgalį dauguma kauniečių liks savo namuose ir jiems nereikės sukti galvos, kad išvažiavimas iš miesto galimas ne visiems.

„Šiuo atveju daug svarbiau ne miesto pastangos, o patys žmonės, jų elgsena ir supratimas. Tikime kauniečių sąmoningumu ir prašome visų Lietuvos žmonių ypač atsakingai pažiūrėti į galiojančius ribojimus per artėjančias Velykas. Nuo to tiesiogiai priklausys, kiek šis nelemtas karantino laikotarpis dar tęsis mūsų šalyje. Niekas neapsaugos, jei nesaugosime savęs patys.

Todėl dar kartą visų kauniečių primygtinai prašome šį savaitgalį likti namuose, nelankyti vyresnio amžiaus artimųjų, nevykti į svečius pas gimines. Tik taip galėsime apsaugoti tiek save, tiek ir aplinkinius. Visi suprantame, kokia svarbi šventė lietuviams yra šv. Velykos, tačiau nežiūrint gilių tradicijų, šiandien svarbiausia – žmonių sveikata ir gyvybė“, – į žmonių sąžinę beldėsi P.Keras.

Jis priminė, kad Kaune šią savaitę startavo kompanija „Artimieji padėkos, kad neatvežei lauktuvių. #VelykosNamie.“ Todėl tikimasi, kad tai paskatins per šias šventes likti namuose ir taip sumažint tikimybę artimiesiems „dovanų“ atnešti virusą.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Petras

Dalbajobu šalis tą mūsų lietuvė ir seimas viena didelė šikną nesugalvoja kokius dar durnesnius įstatymus priimti sprendimus mūsų šalis važiuoja atgal į ateiti priimdami tokius istatymus. Ankciau reikėjo regiuoti į tą karono virusą kaip jis atsirado prieš metus o dabar tik tie dalbajobai seimunai keliai žmonės didesnė paniką

Kai melais keliai grįsti

Būtų galima ir pritarti tam važiavimo ribojimui,jei ne tokia smulkmenėlė: po Lietuvą važinėti negalima,bet iš užsienio-prašau. Tiesiog jau bloga darosi nuo mūsų valdančiųjų nesąmonių.Jau nebekalbant apie privalomą kaukių naudojimą...nuo rytojaus.Ką sugeba-tai užsiimti demagogija ir melavimais.Anksčiau manyta,kad tik Karbauskis nesugeba suregzti bent vieną kitą mintį be melo,bet,pasirodo,nė vienas iš viršūnėse daug šnekančių be melavimų- nė iš vietos.

Saulė

Kai kur žmogus rašo kad bele pakomentuoti o i esama minty net nesigylina arba nenori girdėti.Juk parašyta miestai miesteliai bus uždaromi o ne rajonai kai čia buvo gerb.pono ar ponės rašyta šančiai ir panemune juk Kaunas miestas tas pats...Atsidarote žemelapy ir matysite kur jau yra užmestis...juk kiekvienas turi saugot save pakentėkim viskas greit praeis...kuo mažiau stresuosime kuo mažiau pažeisime taisykliu tuo greičiau viskas pasibaigs.Tiek daug neapykantos vietoj to juk tiek galima daug nuveikti namuose pozityvumo akimirku džiaugsmo bunant šeimoje kartu įvairus namų darbai.Kai nebuvo pandemijos juk svajojo daugumas apie poilsi buvima su artimaisiais ir t.t o dabar vėl blogai taip gaunasi ..pasistenkit pažint save iš naujo..visas gyvenimas yra rutina maiste,darbe,vaikų auklėjime ir t.t liga taipogi turi savo taisykles ir dienotvarke kas nesilaiko rėžimo tas kenčia.viskas įmanoma tik reikia noro.para turi 24val sportuot namu švarinimas knygos maisto gamyba muzika filmai žaidimai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS