„Alfredo mėsos gaminiams“ – rimti nemalonumai: rastas per 300 kg nesaugios produkcijos | Diena.lt

„ALFREDO MĖSOS GAMINIAMS“ – RIMTI NEMALONUMAI: RASTAS PER 300 KG NESAUGIOS PRODUKCIJOS

  • 7

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, patikrinę Raseinių rajone esančią mažąją bendriją „Alfredo mėsos gaminiai“ aptiko gausybę šiurkščių pažeidimų bei daugiau kaip 300 kilogramų nesaugios produkcijos.

Kaip trečiadienį pranešė VMVT, bendrija buvo registruota kaip mažais kiekiais gaminanti mėsos gaminius ir pusgaminius bei juos tiekianti į rinką. Atlikus patikrinimą priimtas sprendimas bendrijos veiklą stabdyti.

Patikrinimo metu patalpose surasta virš 300 kilogramų neženklintų rūkytų ir virtų mėsos gaminių, mėsos konservų, pusgaminių ir atšaldytos mėsos. Tikrinimo metu rasta kiaulienos skerdiena buvo be privalomų sveikumo ženklų, tai yra, mėsa nebuvo patikrinta VMVT veterinarijos gydytojo, kad ji saugi ir tinkama vartojimui.

Atsakingas bendrijos asmuo negalėjo pateikti jokių žaliavos įsigijimo dokumentų. Tikrinant dokumentaciją taip pat nebuvo jokių įrašų, pagal kuriuos būtų galima patikrinti žaliavų bei produktų sudedamųjų dalių atsekamumą bei apskaitą gamybos grandinėje.

Patikrinimo metu taip pat nustatyti higienos pažeidimai - gamybos proceso metu naudojama susidėvėjusi įranga bei įrengimai, dezinfekcijai naudojama medžiaga, kurios galiojimo laikas pasibaigęs. Nustatyta, kad nebuvo pildomi savikontrolės žurnalai, kuriuose turi būti fiksuojami esminiai maisto saugą užtikrinantys veiksniai, kaip produktų atsekamumas, valymo darbų grafikas.  

Patikrinimo metu bendrijai nurodyta surastą nesaugią mėsą, mėsos gaminius bei pusgaminius sunaikinti.

„Alfredo mėsos gaminiai“ veikla sustabdyta iki kol bus pašalinti visi nustatyti trūkumai ir pateikti įrodymai apie trūkumų pašalinimą. Bendrijai taip pat skirta bauda.

GALERIJA

  • „Alfredo mėsos gaminiams“ – rimti nemalonumai: rastas per 300 kg nesaugios produkcijos
A. Strumilos / BNS, VMVT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

elena

kazin jis vienas toks jau kazzkas apskunde ne kitaip

Cha

300kg tai kokie 4 Alfredai paskersti.

Peredastas

Uztad Meslitoj, pas Bortoshewiciu viskas ciki piki. Nes...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS