E. Dobrowolska įvardijo daugiau detalių apie pareigūno užpuolimą Pravieniškių kalėjime | Diena.lt

E. DOBROWOLSKA ĮVARDIJO DAUGIAU DETALIŲ APIE PAREIGŪNO UŽPUOLIMĄ PRAVIENIŠKIŲ KALĖJIME

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska tvirtina, kad praėjusią savaitę Pravieniškių kalėjime įvykęs incidentas, kai buvo sužalotas pareigūnas, susijęs su sudėtingu nuteistuoju, kalinamu kitokiomis nei kiti nuteistieji sąlygomis.

„Kiek man žinoma, konkretus šitas įvykis yra susijęs su iš tikrųjų sudėtingu nuteistuoju, kuris buvo laikomas jau kitokiomis sąlygomis“, – Eltai trečiadienį sakė E. Dobrowolska.

Praėjusią savaitę Pravieniškių 1-ajame kalėjime nuteistasis pareigūnui į veidą šliūkštelėjo karšto vandens ir jį sužalojo.

Teisingumo ministrė tvirtino, kad Lietuvos kalėjimų tarnybos (LKT) vadovybė šią savaitę aptarė situaciją Pravieniškių kalėjime.

E. Dobrowolska pabrėžė, jog ieškomi būdai, kaip išvengti incidentų kalėjimuose, tačiau kartu pabrėžė, kad visiškai juos eliminuoti vargu, ar įmanoma.

„Reikia visada atsiminti, kad bausmių vykdymo sistema yra darbas su žmonėmis, kurie ne tik linkę, bet yra jau nusikaltę, tai yra rizika. Esminis dalykas ir klausimas yra kaip mes galėtume eliminuoti galimą žmogiškojo faktoriaus klaidą ir taip pat kaip užtikrinti maksimalų saugumą tiek visuomenės, tiek pačių pareigūnų. Esu tikra, kad tas yra daroma. Visų įvykių visiškai išvengti akivaizdu, kad nepavyks nei laisvėje, tai yra policijos pareigūnams dirbant įvykiuose, nei darbe su nuteistaisiais“, – komentavo ji.

Kiek man žinoma, konkretus šitas įvykis yra susijęs su iš tikrųjų sudėtingu nuteistuoju, kuris buvo laikomas jau kitokiomis sąlygomis.

ELTA primena, kad pastaruoju metu Pravieniškių 1-ajame kalėjime fiksuoti du atvejai, kai nuteistieji užpuolė ir sužalojo pareigūnus.

Šeštadienį pranešta, kad pamainos perdavimo keitimosi metu uždaroje Pravieniškių 1-ojo kalėjimo zonoje, nuteistasis šliūkštelėjo karštą vandenį Saugumo valdymo skyriaus pareigūnui į veidą. Dėl šio įvykio ir patirtų sužalojimų pareigūnas buvo pristatytas į Kauno klinikas.

Kaip skelbė portalas „Delfi.lt“, birželio 20 d. Pravieniškių kalėjime nuteistasis sužalojo dar kitą pareigūną. Kaip naujienų portalui nurodė LKT, incidentas įvyko tada, kai nuteistasis buvo vedamas iš pasivaikščiojimo kiemų. Vyras paspruko nuo pareigūno ir užpuolė šalia buvusį kitą pareigūną.

Asmuo užpuolimą įvykdė su, kaip įtariama, stiklo ar plytelės šuke. Užpuolimo metu pareigūnas gynėsi, jam stipriai sužalotas delnas ir riešas. Pareigūnas išvežtas į gydymo įstaigą.

Portalo duomenimis, šį išpuolį nuteistasis planavo iš anksto. Pažymima, kad jis ne kartą yra teistas dėl vagysčių, fizinio smurto sukėlimo, žiauraus elgesio su gyvūnais.

Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjunga, reaguodama į pareigūnų užpuolimus kalėjime, suskubo pareikšti, kad minėti incidentai įvyko dėl kalėjimo administracijos vadybos politikos ir pranešė svarstanti protestuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Nuomonė

Trūksta darbuotojų, valdžiai trūksta kompetencijos ir atsakomynės. Jaunimas, neikit dirbt į kalėjimus, nekankinkit savęs tais vaizdais už šūdinus atlyginimus, negi gyvenime tik tiek nusipelnėt, kad artumėt už centus, jūs ožintų kas netingi, dar ir žalotų. Bėkit iš ten, tegul valdžia tuos smurtauti jūs saugo. Gal ir ministrė kitaip čiulbės.

matyt

tie kaliniai neturejo apykoju...

senas kavenskas>gerawalei

Kokioje zonoje nakolkes prisibadei ? kaip atsiskaitei ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS