J. Kozubovskis lieka nuteistas dėl informacijos apie buvusį FNTT vadovą rinkimo | Diena.lt

J. KOZUBOVSKIS LIEKA NUTEISTAS DĖL INFORMACIJOS APIE BUVUSĮ FNTT VADOVĄ RINKIMO

Apeliacinis teismas antradienį pripažino buvusį advokatą Juzefą Kozubovskį ir Renatą Labinaitę Bukinienę kaltais dėl neteisėto informacijos rinkimo apie buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovą Kęstutį Jucevičių.

J. Kozubovskiui skirta padidinta 11 tūkst. eurų bauda, o R. Labinaitė Bukinienei – 7300 eurų bauda.

Kauno apygardos teismas pernai dėl neteisėto informacijos rinkimo J. Kozubovskiui buvo skyręs 1,9 tūkst. eurų baudą bei priteisęs K. Jucevičiui 2 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Tačiau Generalinė prokuratūra apeliacine tvarka apskundė šį nuosprendį ir skunde prašė J. Kozubovskį nuteisti dėl trukdymo prokurorui atlikti darbą. Taip pat prašyta sugriežtinti pirmosios instancijos skirtą bausmę.

Apeliaciniu skundu prašyta pripažinti kalta ir nuteisti Renatą Labinaitę Bukinienę. Ji, kaip nurodyta kaltinamajam akte, J. Kozubovskio nurodymu irgi sekė buvusį FNTT vadovą. Kauno apygardos teismas ją buvo išteisinęs.

Skundą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas pripažino J. Kozubovskį ir R. Labinaitę Bukinienę neteisėtai rinkus informaciją apie K. Jucevičių, sugriežtino pirmosios instancijos skirtas bausmes, tačiau dėl trukdymo prokurorams J. Kuzuboskis liko išteisintas.

Taip pat Apeliacinis teismas paliko K. Jucevičiui priteistus 2 tūkst. eurų neturtinės žalos.

J. Kozubovskis ankščiau kaltintas ir neteisėtu praturtėjimu. FNTT bandė įrodyti, kad įtariamasis, dirbdamas advokatu, 2004 – 2009 metais neteisėtai stambiu mastu versdamasis nekilnojamojo turto prekyba, nusikalstamu būdu gavo 8,7 mln. eurų pelno ir nesumokėjo 500 tūkst. eurų gyventojų pajamų ir pridėtinės vertės mokesčių. Tačiau dėl neteisėto praturtėjimo buvo išteisintas.

J. Kozubovskis anksčiau teistas kartu su cigarečių kontrabandos karaliumi tituluojamu Viliumi Karaliumi ir jo bendrais. Teisėsaugos pareigūnai įtarė, kad J. Kozubovskis kaip teisininkas galėjo padėti kontrabandininkams savo patarimais. Tačiau teismas konstatavo, kad J. Kozubovskio veiksmus galima būtų vertinti kaip advokato etikos pažeidimus, bet to negalima vertinti kaip nusikaltimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS