Kalinių „Jūros šventės“ byla keliauja į teismą | Diena.lt

KALINIŲ „JŪROS ŠVENTĖS“ BYLA KELIAUJA Į TEISMĄ

Ikiteisminis tyrimas dėl pernai liepą Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje kalinių organizuotos vadinamosios „Jūros šventės“ baigtas ir baudžiamoji byla perduota Kauno apylinkės teismui, skelbia prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, ilgiau kalintys trys nuteistieji, norėdami pasityčioti iš naujai į būrį paskirtų kalinių, kitų nuteistųjų akivaizdoje mušė tris naujokus susuktu šlapiu rankšluosčiu, pilstė pusnuogius naujokus šaltu vandeniu ir tyčiojosi.

Visi trys kaltinamieji kaltę pripažino.

Visiems pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, už kurį numatyti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pravieniškių pataisos namų vadovas Dainius Sušinskas pernai liepą skelbė, kad „šventės“ išvakarėse 1-ajame lokaliniame sektoriuje kratų metu radus degtinės ir raugalo alkoholiniams gėrimams pasigaminti, „krikštynos“ buvo užkardytos. Pasak D. Sušinsko, tam, kad kaliniai nesišlakstytų vandeniu, buvo išjungtas vandens tiekimas.

Tačiau vėliau Teisingumo ministerija gavo vaizdo įrašą, liudijantį, kad „Jūros šventė“ vis dėlto įvyko.

Po to įkalinimo įstaigoje organizuotos masinės kratos, kai kurie kaliniai perkelti į kitas įstaigas, įvesti Viešojo saugumo tarnybos būriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS