Kaune – sukrečiantys vaizdai: gyventojai sniege rado gulbės galvą | Diena.lt

KAUNE – SUKREČIANTYS VAIZDAI: GYVENTOJAI SNIEGE RADO GULBĖS GALVĄ

Ketvirtadienį socialiniame tinkle ėmė plisti šokiruojantys vaizdai – kauniečiai pasakoja pastarosiomis dienomis randantys į sniegą numestas, tikėtina, nukirstas gulbių galvas. Pirminę informaciją surinkę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Žadą atimančiomis nuotraukomis feisbuke pasidalijo Žemųjų Šančių gyventojai. Jose matyti ne tik sparnuočio galva, bet ir sniege įsigėrę kraujo lašai.

Prie paskelbto įrašo su prierašu: „Nebeturiu žodžių komentuoti,  bet tai jau antra nukirsta gulbės galva. Kūnas nusineštas...“ netruko atsirasti internautų komentarai, kuriuose šie neslepia esantys šokiruoti tokiais radiniais. „Kaip žiauru. Siaubas, kas darosi, – visai žmonių neliks – vieni zombiai tuoj liks. Kažkas nenormalaus“, – rašo kai kurie, spėdami, kad šitaip žiauriai veikiausiai galėjo pasielgti koks nors piktadarys žmogus.

Tikrai ne plėšraus žvėries, o dvikojo parazito darbas. Plėšrūnai neskaido grobio dalimis, sudrasko ir suėda vietoj arba nusineša visą.

„Visko pasitaiko – gali būti, kad lapė, laukinis šeškas“, – svarstė Ligita. „Kažkaip nesinori tikėti, kad tai – žmogaus darbas. Gal plėšrūnų? Matosi, kad tai jauniklio būta, o jie dar nemoka saugotis. Kita vertus, tai gali būti ir žmogaus šėrimo netinkamu metų laiku, prijaukinimo, pasekmė. Tiesiog paukščiai praranda savisaugos instinktus“, – rašė Giedrius.

Tačiau netrukus sulaukta ir abejonę pasėjusio pamąstymo: „Gyvūnai taip nedaro, jeigu papjovė, tai visą nusineštu, jiems galva irgi valgoma“, – spėjo Artūras. „Manau, kad žmogus – plėšrūnai labai dažnai suvalgo galvą, ir jei tai būtų plėšrūnas, tai būtų aplinkoje daug plunksnų, kraujo ir kitų kūno dalių“, – antrino Lina.

„Tikrai ne plėšraus žvėries, o dvikojo parazito darbas. Plėšrūnai neskaido grobio dalimis, sudrasko ir suėda vietoj arba nusineša visą. Gal reiktų pranešti policijai – vargiai, ar ką nors pagaus, bet sukels rezonansą, tai gulbienos smaguriautojai labiau bijos siautėti“, – įsitikinęs Saulius.

„Pirmadienį vakare vaikštinėdamas su šunimi irgi radau galvą. Bandžiau apeiti pažiūrėti, gal kur kraujo matysis, gal koks pėdsakas, bet nieko neradau. Pats esu medžiotojas, bet tokio nužmogėjimo nesu matęs“, – apmaudo neslėpė Paulius.

Apie dar vieną tokį pat radinį pasisakė ir Aistė: „O Dieve, mes bevaikščiodami su vaikiuku taip pat buvome radę“. „Juk tiek gyventojų netoliese – susitarkite, pabudėkite. Reikia išaiškint tą išgamą“, – patarė Danguolė.

Feisbuke pasklidusios nuotraukos patraukė ir Kauno apskrities pareigūnų dėmesį. Nors jie sakė pranešimo apie atvejį negavę, tačiau patys pamatę vaizdus virtualioje erdvėje ėmė aiškintis įvykio aplinkybes.

„Sureagavome į informaciją, pasirodžiusią viešojoje erdvėje, apie tai, kad, galimai, Kauno mieste yra nukirstos ne vienos gulbės galvos“, – sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Jos teigimu, minėti šiurpą keliantys radiniai aptikti Kranto alėjoje, prie 58E numeriu pažymėto pastato, netoli pėsčiųjų tako, kur yra gulbių šėrimo vieta.

„Facebook“ grupės „Žemųjų Šančių bendruomenė“ nuotr.

„Po nuvykimo į vietą, po pirminės informacijos surinkimo mes pradedame ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, kadangi panašu, jog gulbės galva buvo kirsta arba pjauta“, – BNS sakė O. Vaitkevičienė.

Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos Kauno valdybos viršininkas Darius Jurevičius, teigė taip pat manantis, kad šis atvejis yra žiaurus elgesys su gyvūnais. „Pas mus skundas yra užregistruotas. Tai verta ikiteisminio tyrimo. Savo ruožtu bendradarbiausime su policija, susikoordinuosime veiksmus“.

Pareigūnai prašo atsiliepti aplinkinių teritorijų gyventojus ar Panemunės lankytojus, kurie galbūt matė, kas galėjo šitaip pasielgti, ar pastebėjo panašaus pobūdžio vaizdų kitose vietose. Asmenys prašomi parašyti pareigūnams el. paštu: info@kaunas.policija.lt.

GALERIJA

  • Kaune – sukrečiantys vaizdai: gyventojai sniege rado gulbės galvą
  • Kaune – sukrečiantys vaizdai: gyventojai sniege rado gulbės galvą
„Facebook“ grupės „Žemųjų Šančių bendruomenė“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Karolis

Parazitai, kaip juos šventa žeme nešioja.Prakeiksmas juos pasivys.

Vatsonas

Kovinius šunys ten irgi mėgsta pavedziuoti ir be antsnukiu kai nieko nėra galvas palikti matomoje vietoje kažkaip nelogiška būtų manau specialiai paliko kad paukščių mylėtojus pasiurpintu gal būt ne sūnų darbas bet galvas kažkas specialiai paliko.

Liuda

Lampėždių pievose radome apgraužtus gulbės griaučius, Tik sparnai likę neapgraužti. Nusprendėme, kad laukinių plėšrūnų darbas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS