Kauno policija: gal vairuotojai jau baigė švęsti | Diena.lt

KAUNO POLICIJA: GAL VAIRUOTOJAI JAU BAIGĖ ŠVĘSTI

Vakar vėlai vakare Kauno apskrities Kelių policija vykdė reidą, skirtą išaiškinti neblaiviems vairuotojams.

Savo dėmesiu Kelių policijos pareigūnai apdovanojo Kauno ir Kauno rajono vairuotojus.

Kelių policijos 2 būrio specialistas Povilas Maila patikslino: priemonė buvo skirta neblaiviems vairuotojams išaiškinti, tačiau stebėjome visus pažeidimus.

Tokių buvo keturi. Du vairuotojai nesegėjo saugos diržų, vienas naudojosi transporto priemone, kurios privalomasis civilinis draudimas nebegaliojo ir vienas įvažiavo į sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Gerokai malonesnės žinios dėl neblaivių vairuotojų. „Buvo patikrinti 250 transporto priemonių vairuotojai. Nebuvo nė vieno viršijusio įstatymų numatytą leistiną alkoholio normą“, – neblaivių vairuotojų patikros rezultatus pateikė pareigūnas.

Vis dėlto trys vairuotojai rizikavo vairuoti mažumą ragavę svaigalų. Alkoholio matuoklis parodė 0,09, 0,19 ir 0,16 promilių. Lietuvoje leistina promilių riba yra 0,44.

„Įstatymų nepažeidė, tačiau buvo šiek tiek išgėrę“, – kritiškai vairuotojų drąsą vertino P. Maila.

Tačiau neblaivų vairuotoją policijos pareigūnai sustabdė vykdami į Kėdainių rajoną. Kauno rajono Piliuonos kaime sustabdytas automobilis „VW Golf“, kurio vairuotojas ne tik neturėjo teisės vairuoti transporto priemones, bet ir vairavo būdamas neblaivus. Vyrui (gim. 1990 m.) nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,25 promilės. Pasirodo, tai jau ne pirmas kartas, kai pareigūnai šį vyrą sustabdo vairuojantį vartojus alkoholio. Jam jau yra paskirta nuobauda už vairavimą esant neblaiviam, kurios jis dar nesumokėjęs.

Taip pat kartu su Kauno apskrities policijos pareigūnais visą šeštadienį Kaune ir Kauno rajone dirbo Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai. Jie papildomai surašė 15 protokolų už įvairius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, tarp kurių buvo nustatytas vienas vairuotojas, neturėjęs teisės vairuoti, trys nustatyto leistino greičio viršijimo atvejai, kai vairuotojai greitį viršijo daugiau nei 50km/val., trys valstybiniai numeriai, naudoti ne ant tų transporto priemonių.

Nežymėtu automobiliu, Kauno apskrities policijos pateiktais duomenimis, užfiksuota dar 243 pažeidimai.

GALERIJA

  • Kauno policija: gal vairuotojai jau baigė švęsti
  • Kauno policija: gal vairuotojai jau baigė švęsti
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Rimas

Jeigu neviršijo leistinos normos, kodėl kalba, kad vairavo cut cut išgėręs. Kokiame teisės akte yra tokia norma? Yra tik apibrėžimas blaivus ir neblaivus, kuriam vairuoti draudžiama. Kodėl policija registruoja bet kokį kiekį iki leistinos normos. Jeigu nėra pažeidimo, neturi būti ir tokios registracijos. Ar tai ne žmogaus teisių pažeidimas?

vairuotojai baige gert..

policajai pradejo -dabat pagrinde jie traisko zmones gatvese...

Kopūstas.

Nu tada pabandyk paprasyt nepilnamęčio jog jis tau kokioje tai Maximoje nupirktų alkohilinių saldainių ir įsitikinsi kokios saldainės vaikiškos, o kokios ne. Bet tu irgi ne iš kelmo spirtas, neperki bombonkių čiulpinukų, perki su Alkoholiu, toks tavo ir supratimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS