Kedžių teismas dėl anūkės tvirkinimo neįvyko | Diena.lt

KEDŽIŲ TEISMAS DĖL ANŪKĖS TVIRKINIMO NEĮVYKO

Kauno apylinkės teisme neįvyko trečias teismo posėdis dėl Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo.

Pirmadienį į teismo posėdį rinkdamiesi proceso dalyviai jau žinojo, kad užtruks neilgai. Apie tai, kad viena iš kaltinamųjų Olga Girdauskienė greitosios pagalbos automobiliu praėjusį ketvirtadienį buvo išvežta į ligoninę, patvirtino Laimutė Kedienė.

„Jos buvo labai aukštas kraujospūdis, iš nosies ėmė bėgti kraujas ir traukti veidą. Tiksliai nežinau, bet greičiausiai ištiko insultas. Tikėkimės, kad nestiprus“, - apgailestavo L.Kedienė.

Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Tomas Stelionis patvirtino, kad byla ir vėl atidėta dėl kaltinamosios ligos.

„Kaltinamoji serga, pateikti tokie dokumentai. Jos dalyvavimo nebuvo galima užtikrinti. Nagrinėjimas iš esmės atidėtas“, – po posėdžio žurnalistams sakė prokuroras Tomas Stelionis.

Kaltinamųjų suole šioje byloje – L.Stankūnaitės dukros seneliai L.Kedienė ir Vytautas Andrius Kedys bei senelių kaimynė O.Girdauskienė.

Jiems pareikšti kaltinimai dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo. Iš anksto buvo numatyta, kad teismo posėdžiai vyks uždari, nes siekiama apsaugoti nepilnamečio vaiko interesus, be to, gali būti paviešintos intymios detalės.

Tačiau kaltinamieji laikėsi priešingos pozicijos. Pirmajame teismo posėdyje buvo pateiktas prašymas rengti atvirus teismo posėdžius, taip pat – dar kartą apklausti L.Stankūnaitės dukrą. 

Kai kuriuos kaltinamųjų prašymus teismas tenkino, tačiau nusprendė, kad teisminis tyrimas vyks neviešai.

Šioje byloje yra pateiktas 2 mln. litų (579 tūkst. 240 eurų) civilinis ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Jį iš trijų kaltinamųjų siekiama priteisti solidariai.

Kaltinimai mergaitės tvirkinimu yra pareikšti ir jos tetai Neringai Venckienei. Tačiau buvusios globėjo atžvilgiu byla išskirta. Šiuo metu paskelbta buvusios parlamentarės N.Venckienės paieška. 

Lietuvą sukrėtusi istorija prasidėjo 2009 metų spalio 5 dieną Kaune, kai buvo nušautas į darbą vykęs Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L,Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys. Jis kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V. Naruševičienės mažametę dukrą.

J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A.Ūsą išteisino. Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A.Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

Ši paini istorija pasiekė kulminaciją, kai šturmavus Kedžių namus buvo paimta mažametė ir perduota mamai L.Stankūnaitei.

L.ir V. Kedžiai per šią istoriją užgyveno 6 baudžiamąsias bylas. L.Kedienė tvirtino, kad nuo mergaitės paėmimo 2012 metų gegužės mėnesio seneliai nė karto nematė anūkės.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Jonas

Seneliai tvirkino anūkę ? Žinot ką mielieji teismų vadai - nejuokinkit Lietuvos tokiomis bylomis ir teiginiais. Norima susidoroti su Kedžių gimine ir juos palaikančiais aplinkiniais nes tai akivaizdu. Keršijat už savuosius ir tiek. Štai kokia yra teisybė Lietuvoje.

Viską apie šios bylos eigą pasako:

"Visi teismai A.Ūsą išteisino. Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A.Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi." Kaip gi kitaip, pats sukėlė bangą, pats netyčia kažkur pagėręs pasimirė. Tada netyčia pasimirė dar vienas.... Kaip iš filmo "Dešimt negriukų". Tik viskas daug baisiau...

fbhyu

Akivaizdu ,kad su šia šeima norima susidoroti, norisi žinoti, kieno užsakymas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS