Ministras persigalvojo: žada griežtesnę laisvėje dirbančių nuteistųjų priežiūrą | Diena.lt

MINISTRAS PERSIGALVOJO: ŽADA GRIEŽTESNĘ LAISVĖJE DIRBANČIŲ NUTEISTŲJŲ PRIEŽIŪRĄ

Pastarosiomis savaitėmis iš įkalinimo įstaigų pabėgus porai nuteistųjų, teisingumo ministras Elvinas Jankevičius žada griežtesnę laisvėje dirbančių nuteistųjų priežiūrą.

„Nuteistųjų resocializacijos procesas, padedantis parengti nuteistąjį gyvenimui laisvėje, turi būti derinamas su atidžia jo priežiūra“, – ketvirtadienį išplatintame ministerijos pranešime cituojamas E. Jankevičius.

Nuo šiol pataisos įstaigų pareigūnai turės konsultuotis su kriminaline žvalgyba spręsdami, ar suteikti nuteistajam teisę dirbti laisvėje, taip pat planuojama, kad tokius nuteistuosius kartas nuo karto prižiūrės ir probacijos pareigūnai.

Be kita ko, pataisos įstaigų pareigūnai, vertindami pakartotinio nusikalstamumo riziką, sunkesnius nusikaltimus padariusiems nuteistiesiems galės uždėti ir apykojes, kad būtų fiksuojama buvimo vietą ir judėjimo maršrutas.

Šie pakeitimai įvedami praėjusią savaitę iš darbo vietos Kaune pabėgusiam už pasikėsinimą nužudyti nesunkų sveikatos sutrikdymą ir vagystę nuteistam Andriui Kalasiūnui. Jo iki šiol ieško pareigūnai.

Andrius Kalasiūnas

Primename, kad vakar, komentuodamas kilusį skandalą, ministras teigė, kad įvykis Kaune yra pernelyg dramatizuojamas.

Taip pat iš Pravieniškių pataisos namų rugsėjo 9-ąją peršokęs tvorą pabėgo nuteistasis, jis po kelių valandų buvo surastas ir grąžintas į kalinimo įstaigą.

Šiemet dėl pabėgimo iš įkalinimo įstaigų pradėti šeši ikiteisminiai tyrimai, du iš jų – dėl incidentų pastarosiomis savaitėmis.

Kaip BNS informavo Teisingumo ministerija, kasdien šalyje dirbti į laisvę be sargybos išeina daugiau nei 400 nuteistųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

laisvas laikrastis

skaitykit mane ir permanykit

Prišiko kelnes,

kad po kvailų komentarų neteks posto, tai išvertė marškinius ir vėl švarus. Labai jau šitas bukas narcizas nori būt ministru.

Anonimas

Tai ko tas bandiuga pabėgo?Jau gal kitoj šaly sėdi?Į lietuvį jis nepanašus,daugiau į čigoną.Žinant ką jis padarė,nebijoti jo neįmanoma...drąsus gali būti tik neadekvačiai mąstantis,arba vaikštantis su apsauga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS