Po košmariškos nakties globėjai pareikšti įtarimai, bet ši neigia mušusi paauglę | Diena.lt

PO KOŠMARIŠKOS NAKTIES GLOBĖJAI PAREIKŠTI ĮTARIMAI, BET ŠI NEIGIA MUŠUSI PAAUGLĘ

Po šios nakties dramos Kaišiadorių rajone, Rumšiškėse, kai vaduoti sumuštos nepilnametės iš neblaivios globėjos namų vyko policija ir ugniagesiai, moteriai pareikšti įtarimai.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad moteriai įtarimai pareikšti dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo. 

Apklausos metu globėja savo kaltės nepripažino.

Penktadienį po pietų moteris paleista iš areštinės, jai skirta kardomoji priemonė neišvykti, ji įpareigota nebendrauti su nepilnamete bei nebandyti su ja susisiekti.

Kauno policija pranešimą apie galimą smurtą Karčiupio kaimo Kertupio gatvėje gavo dar prieš vidurnaktį.

Pasak pareigūnų, namuose neblaivi (1,23 prom. alkoholio) 55-erių moteris smurtavo prieš nepilnametę.

Patekti į butą prireikė ugniagesių pagalbos. 

Pirminiais duomenimis, globojama 17-metė galėjo būti mušta laidu, jai galimai praskelta galva.

Pareigūnai sulaikė moterį, smurtavusią prieš nepilnametę globotinę. Moteris buvo uždaryta į areštinę.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vija Kudzienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad nepilnametė šiuo metu yra šeimos namuose (globos namuose).

Globėja, anot specialistės, teturėjo šią vieną globotinę, ja rūpinosi nuo tada, kai ši būdama vos dvejų metukų apsigyveno šioje šeimoje.

Ant mergaitės kūno matomos smurto žymės.

Pastaruoju metu paaugle rūpinosi ji viena. Iki šių metų tarnybos nebuvo gavę jokių signalų dėl nesutarimų šeimoje. Šiemet liepą į Vaiko teisių apsaugos specialistus kreipėsi pati globotoja dėl bendravimo su mergaite sunkumų. „Po pokalbio tiek su globėja, tiek su globojama mergaite, buvo nustatinėjamas grėsmės vaikui lygis, tačiau grėsmė nenustatyta“, – sakė V. Kudzienė.

Rugpjūčio pabaigoje gautas pranešimas iš policijos, kad globotoja kreipėsi į policiją dėl paauglės elgesio, tačiau atvykus policijai pasirodė, kad moteris neblaivi, buvo nustatytas pirmasis grėsmės vaikui lygis ir mergaitė apgyvendinta VšĮ Paparčių šv. Juozapo šeimos namuose.

„Rugsėjo mėnesio pradžioje mergaitė susitaikė su globėja ir pareiškė norą grįžti gyventi pas ją“, – tęsė V. Kudzienė.

Šiandien, po naktinių įvykių, V. Kudzienės duomenimis, nustatytas antrasis grėsmės vaikui lygis. „Ant mergaitės kūno matomos smurto žymės. Plačiau apie sveikatos sutrikdymą galėtų pakomentuoti gydymo įstaigos arba policijos atstovai“, – teigė V. Kudzienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Reporteris

Tegu tas "vaikas" pradeda galų gale savarankiškai gyvent ir nesėdėt "baisiems globėjams" ant sprando. Dirbsi maximoj , gausi kokius 600 euriuku išsinuomosi kambariuką pas bobutę ir būsi patenkinta likus po mokesčių su šimtu €....

Vidmantas.

Tai kaip vaiku atiminetojai gali atiduoti vaika pijokam ar huliganam tai vaiku teises kaltos jiems bele atimti nesvarbu kam atiduoti.Kodel jie lieka nenubausti.O kallllllltina globejus patys budami kalciausi.

reikia

pirmiausia smerkti globaline ziniasklaida kur vaikai mato propoguojanti banditizma ir kt genocidas o po to ? kas kaltas ir viska varom globejams ir tik laukiama progos vaika atimti ir prapuldyti......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS