Policijos atstovė apie 9-metės paieškas: bendradarbiaujama ir su kriminalistais | Diena.lt

POLICIJOS ATSTOVĖ APIE 9-METĖS PAIEŠKAS: BENDRADARBIAUJAMA IR SU KRIMINALISTAIS

Kauno apskrities policija kartu su savanoriais, šauliais toliau ieško sekmadienio vakarą dingusios devynerių metų mergaitės. Anot policijos, plečiama paieškos teritorija, analizuojami gyventojų siunčiami vaizdo įrašai, bendradarbiaujama ir su kriminalistais.

„Tos pačios versijos yra likusios, nes nei viena yra nei patvirtina, nei atmesta. (...) Pagrobimo, nelaimingo atsitikimo versijos gali būti“, – apie tai, kokios keliamos versijos dėl nepilnametės dingimo, Eltai sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, nuo sekmadienio vakaro prasidėjusi 9-metės paieška tęsiama visą pirmadienį. Tiesa, pasak O. Vaitkevičienės, kadangi prie paieškos prisidėjo daug savanorių, Raudonojo Kryžiaus atstovų, šaulių, paieškų grupės pergrupuojamos.

Kaune dingusios mergaitės paieškos ir vietovės

Regimanto Zakšensko, E. Ovčarenko/BNS nuotr.

„Iš naujo pergrupuotos paieškų grupės pagal teritorijas. Dar kartą šviesiu paros metu pradėta ieškoti nuo namų, nuo tos stotelės, kur galimai mergaitė galėjo būti paskutinį kartą užfiksuota. Paieškos teritorija plečiasi link Draugystės gatvės, link Petrašiūnų“, – aiškino policijos atstovė.

O. Vaitkevičienė tvirtino, kad plečiant mergaitės paiešką, į pagalbą pakviesti ir kriminalinės policijos pareigūnai.

Paieškos teritorija plečiasi link Draugystės gatvės, link Petrašiūnų.

„Su mumis dirba kolegos ir iš kitų apskričių, ir kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Tai kolegos informaciją apie įvykį yra gavę, susipažinę. Jei juos pasieks kažkokia informacija jų teritorijoje, kuri galimai galėtų sietis su įvykiu pas mus, tai bendradarbiausime“, – dėstė ji.

Policijos atstovės teigimu, kol kas sraigtasparnis paieškoje nėra pasitelkiamas. Pasak O. Vaitkevičienės, mergaitės ieškoma, pasitelkus termovizorius, dronus, taip pat paieškoje aktyviai dalyvauja kinologai su šunimis.

O. Vaitkevičienė priminė raginimą žmonės siųsti vaizdo įrašus. Jų, pasak policijos atstovės, atsiųsta itin daug.

„(Vaizdo įrašų – ELTA) kiekiai yra labai dideli, ta informacija vis dar plaukia, nes nuolat prašome gyventojų dalintis informacija, jei turi vaizdo registratorius“, – pažymėjo Kauno policijos atstovė. 

ELTA primena, kad Kauno AVPK pareigūnai vykdo Agotos R. (gim. 2014 m.) paiešką. Anot policijos, nepilnametė sekmadienį iš namų, esančių Kaune, Trešnių take, išėjo ir iki šiol negrįžo.

Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Anot policijos, paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos gatvėje. Policija prašo gyventojų, kurie sekmadienį, maždaug nuo 16.20 iki 17.20 val., važiavo Chemijos gatve ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus.

Asmenis, žinančius nepilnametės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, policija prašome kreiptis į Kauno AVPK pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubios pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

keista

apie tevus nieko ,net kaimynai uzsiciaupe ,kodel kas per 'tevai',kad dukros nepriziuri ,kodel viena per tokius šalcius ? ei !!!

nuomone

jug dabar telefonus galima atsekti su kuo kaslbejo su kuo bendravo jug yra visi tokie protingi o kai reikia nieko nebera gal cia koks pazystamas gal su juo bendravo kad taip velai ji ejo ir batareju jei reikejo cia nesamone

to Iš psichologo pusės...

Senas iškrypėli, auskarus dabar jau ir kūdikiams veria, mergaitė balerina, o tai reiškia, kad scenos žmogus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS