Prorektorius M. Balčiūnas mina Kauno teismo slenkstį | Diena.lt

PROREKTORIUS M. BALČIŪNAS MINA KAUNO TEISMO SLENKSTĮ

Lietuvos sporto universiteto (LSU) Plėtros ir sporto prorektorių Mindaugą Balčiūną likimas atvedė į Kauno apylinkės teismą.  Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centras iš prorektoriaus reikalauja 10 tūkst. eurų skolos.

Nesijaučia skolingas

Kauno apylinkės teisme skolos byla pradėta parengiamuoju posėdžiu. Tuoj po jo salę palikęs M.Balčiūnas patvirtino, kad draugiškai išspręsti skolos klausimo nepavyko. "Ne, ne. Teismas nagrinės ir nuspręs", – LSU atstovas nė neužsiminė mėginęs ieškoti trumpesnio kelio ginčui užbaigti.

Į teismą dėl skolos kreipėsi Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centro atstovai. M.Balčiūno įstaiga "Sveikatingumo programos" buvo sudariusi nuomos sutartį su Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centru. Centro atstovai skaičiuoja, kad ginčijamą skolą M.Balčiūnas ir užgyveno nuomojamu periodu.

LSU plėtros ir sporto prorektorius bandė dėstyti savo argumentus: "Sąlygos ten išties buvo prastos." Tik susigriebęs, kad bendrauja su "Kauno diena", M.Balčiūnas atsisakė išsamiau komentuoti. Šių metų kovą dienraštis aprašė prieštaringą tuomečio LSU kanclerio veiklą Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centre.

M.Balčiūnas tik pridūrė, kad teismas priėmė priešieškinį dėl 15 tūkst. eurų. Dar kovą, kalbėdamas su "Kauno diena", šis sporto veikėjas užsiminė ketinantis pats kreiptis į teismą, tačiau Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centras jį aplenkė.

Žlugusi idėja

Perspektyviomis spalvomis piešta Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centro ir M.Balčiūno draugystė prasidėjo prieš keletą metų. Bendrovės Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centro savininkas Robertas Jocius skaičiuoja, kad per dvejus veiklos metus M.Balčiūnas liko nesumokėjęs 40 tūkst. eurų už patalpų nuomą. 30 tūkst. eurų liko viešosios įstaigos "Svvot" direktorei Dianai Komskienei, o 10 tūkst. – jau paties M.Balčiūno įstaigai "Sveikatingumo programos".

Ne antraeilį vaidmenį vaidino ir M.Balčiūno atstovaujamas universitetas. Buvo išplatintas pranešimas spaudai, kuriame rašyta: "Anot LSU kanclerio, jau ne vienus metus sėkmingai dirbantis sporto ir laisvalaikio centras plečia savo veiklą – ketina tapti didžiausiu Lietuvoje integruotu sporto centru, teikiančiu daug sporto veiklų bei paslaugų salėse ir lauke."

Sporto centro savininkas įsitikinęs, kad dėl nepavykusios veiklos kalčiausias yra pats M.Balčiūnas. "Ta veikla Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centre tikrai būtų tinkama, jei ją būtų vykdęs ne toks žmogus kaip M.Balčiūnas", – kritikos Lietuvoje prieštaringai vertinamam veikėjui negailėjo centro savininkas R.Jocius.

Ieško pretekstų

R.Jociaus žodžius netiesiogiai patvirtino ir atpirkimo ožiu M.Balčiūno idėjų įgyvendinimo karuselėje tapusi D.Komskienė. "Daug įvairių pažadų būta. Tokius dalykus aš vadinu nesąžininga partneryste. Kiek galėjau, tiek padengiau susidariusios skolos iš savų lėšų, "Sodros" mokesčius darbuotojams sumokėjau iš savų, o kas liko – tas liko. Nežinau, ar tas žmogus kada nors patvirtins tai. Jis sakė, kad padengs įsiskolinimą, ir čia jo reikalas. Jis pažadėjo ir man, ir savininkams", – "Kauno dienai" sakė D.Komskienė.

Pirmoji nuomos sutartis buvo pasirašyta su šios sporto pasaulyje žinomos moters įmone, tačiau vadovauti paradui ir toliau liko M.Balčiūnas.

Jis laikosi pozicijos, kad Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centras jam kaip nuomininkui neužtikrino žadėtų sąlygų. Ūkinius nesklandumus patvirtino ir centro savininkas – M.Balčiūno nuomos periodu buvo sugedusi kondicionavimo sistema.

M.Balčiūnas nuomos mokesčio nemokėjimą grindžia kondicionavimo sistemos gedimo sukeltomis netinkamomis sportuoti sąlygomis. Suprask, sąlygos netinkamos, todėl nemoku nuomos, tačiau tęsiu veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Sporto universitetas :D

Lietuvos sporto universitetui jau niekas daugiau gedos nepadarys - viena pavadinimas gedingas

Manau, kad Lietuvos sporto universitetui Balčiūnas daro gė

Balčiūnas negali dirbti tokose pareigose, nes blogas pavyzdys studentams

Anonimas

Pimpauzina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS