Alijevų drama teisme tęsiasi: už prisijungimą prie pašto ir feisbuko pasiūlyta bausmė | Diena.lt

ALIJEVŲ DRAMA TEISME TĘSIASI: UŽ PRISIJUNGIMĄ PRIE PAŠTO IR FEISBUKO PASIŪLYTA BAUSMĖ

Neteisėtu prisijungimu prie buvusios žmonos Godos Alijevos elektroninio pašto ir „Facebook“ paskyros kaltinamas Rolandas Alijevas ir toliau laikosi savo: „Nesu kaltas“.

Paskutiniame posėdyje Kauno apylinkės teisme dar liudijo komunikacijų bendrovės „Tele2“ specialistas-ekspertas.

Po jo apklausos proceso dalyviams turėjo paaiškėti statinių ir dinaminių IP adresų skirtumai, prisijungimo galimybės, kokius IP adresus išduoda telekomunikacijų kompanija ir su kuo jie susieti – su mobiliaisiais įrenginiais ar maršrutizatoriais.

Teisėjos pakviestas peržiūrėti vieno IP adreso prisijungimus tam tikrą dieną, specialistas patvirtino, kad pagal išklotinę galima spręsti, jog prisijungė tas pats asmuo.

Tačiau R.Alijevo advokatas akcentavo, kad prie maršrutizatoriaus gali prisijungti daugiau nei vienas mobilusis įrenginys.

Gindamas klientą, advokatas pabrėžė, kad byloje trūksta įrodymų, kad prie G.Alijevos elektroninio pašto ir „Facebook“ paskyros prisijungė būtent R.Alijevas.

Tačiau Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras laikėsi kardinaliai priešingos pozicijos ir pasiūlė R.Alijevą bausti 50 MGL dydžio bauda, tai sudarytų 2,5 tūkst. eurų.

Buvusius sutuoktinius į teismo salę atvedusi istorija prasidėjo prieš metus. Tuo metu R.Alijevas ir G.Alijeva jau gyveno atskirai.

R. Alijevo byla

Vilmanto Raupelio nuotr.

Buvusi grupės „69 danguje“ dainininkė vieną diena pastebėjo negalinti prisijungti prie savo paskyros „Facebook“. Kelias valandas G.Alijeva buvo likusi be prieigos prie viešumo.

Buvusi grupės „69 danguje“ dainininkė vieną diena pastebėjo negalinti prisijungti prie savo „Facebook“ paskyros. Kelias valandas G.Alijeva buvo likusi be prieigos prie viešumo. 

Dėl to moteris kreipėsi į policiją. Teisme G.Alijeva tikino, kad policijai nenurodė dėl šios veiklos įtarianti buvusį sutuoktinį. Esą tai išsiaiškino patys pareigūnai.

R.Alijevui buvo pareikšti įtarimai neteisėtai prisijungus prie kito asmens informacinės sistemos. Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Situacija išties klampi. Mat G.Alijevos prisijungimo slaptažodžiai buvo pakeisti tuo metu, kai buvęs sutuoktinis su bendru poros vaiku atostogavo užsienyje.

Vaikas turėjo mamos telefoną. Todėl neatmestina tikimybė, kad pasinaudojant šiuo telefonu buvo prisijungta prie „Google“ ir „Facebook“ paskyrų bei pakeisti jų slaptažodžiai.

R.Alijevas savo ruožtu tikino, kad minėtame telefone buvo išsaugotas jo namų bevielio interneto tinklo slaptažodis, todėl, tikėtina, bet kuris kitas žmogus, turintis šį telefoną ir priėjęs pakankamai arti namų, galėjo pakeisti paskyrų slaptažodžius.

Sprendimą dėl R.Alijevo kaltumo arba ne Kauno apylinkės teismas skelbs artimiausiu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

L

Dar palyginus nesena moteris,bet jau rauksliu daugiau negu pas mano 50 metu senele:) Godute buk maziau pikta:)

J

Baigesi bapkes,baigesi ir meile,gerai kad Saras ja laiku nah pasiunte.

Skaitytoja

Savo ,,apatnykų" nepadoru skalbti visos respublikos mastu. Save gerbiantys žmonės taip nedaro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS