Vartojimo paskola arba kaip išpešti didžiausią naudą iš šios finansinės paslaugos? | Diena.lt

VARTOJIMO PASKOLA ARBA KAIP IŠPEŠTI DIDŽIAUSIĄ NAUDĄ IŠ ŠIOS FINANSINĖS PASLAUGOS?

  • 0

Kiekvienas žmogus visais atžvilgiais yra individualybė. Skiriasi pomėgiai, gyvenimo būdas, tikslai, požiūris, profesinė veikla. Žinoma – ir gaunamos pajamos, tiesiogiai susijusios su pragyvenimo lygiu. Vieni uždirba, atrodytų, visai nedaug, tačiau gaunamų pajamų užtenka turimiems poreikiams patenkinti. Tuo tarpu kitų pajamos, atsižvelgiant į pragyvenimo lygį Lietuvoje, yra gana solidžios, tačiau retą mėnesį, vaizdžiai tariant, pavyksta „galą su galu“ sudurti. O vartojimo paskola tampa nuolatine palydove ir, žinoma, svarbiausiu įsipareigojimu.

Jei patenkate į tą laimingųjų, o, tiksliau, gebančių meistriškai išbalansuoti tarp gaunamų pajamų ir patiriamų išlaidų, ratą, nederėtų stebėtis, kodėl kitiems taip gyventi nepavyksta Jei vartojimo kreditas – jau Jūsų kišenėje, o gal – netolimos ateities planuose, pravartu pasitelkti visas žinias, galinčias padėti gauti iš šios paslaugos maksimalią naudą.

Palūkanos svarbu, bet tai – ne vienintelis vartojimo paskolos kriterijus

Klausantis diskusijų, gali susidaryti nuomonė, jog vartojimo paskolos palūkanos – vienintelis ir svarbiausias kriterijus, kuriuo remiantis, nusprendžiama, kurio kreditoriaus pasiūlymu pasinaudoti. Vartojimo paskolos be užstato kainą, kurią Jums teks mokėti, geriausiai apibūdina bendros vartojimo kredito kainos metinė norma (BVKKMN). Ją sudaro ne tik jau minėtos palūkanos, bet ir sutarties sudarymo bei administracinis mokestis bei kitos išlaidos, susijusios su Jūsų kreditu.

Kreditoriaus siūlomos akcijos

„Pasimauti“ ant akcijų, ypač, kai kalbama apie tokius rimtus finansinius įsipareigojimus kaip vartojimo paskolos internetu, tikrai nerekomenduojame. Priešingai, prieš priimant tokį sprendimą, primygtinai rekomenduojame įvertinti paskolos poreikį ir kredito grąžinimo galimybes. Tiesa, jei vartojimo kreditas internetu iš tiesų yra reikalingas ir jau renkatės, su kuriuo kreditoriumi pasirašyti paskolos sutartį, logiška, jog reikia priimti geriausią tuo metu rinkoje esantį pasiūlymą.

Pavyzdžiui, „Smspinigai“ siūlo šį pavasarį sutikti su patrauklia akcija. Tai – galimybė gauti pirmąjį kreditą iki 1 000 Eur, imamą ne ilgesniam nei 12 mėnesių laikotarpiui, nemokamai.  Žinoma, tai nereiškia, jog pinigus gausite už „ačiū“. Paskolą grąžinti reikės, tik nebus skaičiuojamos palūkanos. Pasinaudojus tokia akcija, vartojimo kreditas internetu taptų gerokai lengvesne finansine našta.

Jei galite, grąžinkite anksčiau, jei būtina – pasinaudokite įmokų atidėjimo galimybe

Prieš pasirašant bet kokią sutartį, ypač – susijusią su finansiniais įsipareigojimais, būtina išanalizuoti visą joje esančią informaciją. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kokios paskolos be užstato grąžinimo anksčiau laiko ir įmokų atidėjimo sąlygos numatytos sutartyje.

Jei finansinė situacija pagerėjo ir esate pajėgūs grąžinti paskolą anksčiau laiko, racionalu pasinaudoti tokia galimybe: laimima kreditoriui nesumokėtų palūkanų sąskaita. Tiesa, pasitaiko kreditorių, kurie, nenorėdami prarasti klientų ir jų atnešamo pelno, šią galimybę papildomai apmokestina. Norint išvengti tokios situacijos, pasikartosime, reikia atidžiai skaityti pasirašomos sutarties sąlygas.

Deja, kartais reikalai susiklosto ir ne taip palankiai. Jei mėnesinė paskolos be užstato įmoka tampa vis sunkiau įveikiama užduotis, svarbiausia – ne sėdėti sudėjus rankas, tikintis, jog galbūt uždelstų mokėjimų kreditorius tiesiog… nepastebės. Tokiu atveju būtina bendrauti su kredito bendrove ir kartu ieškoti racionaliausio sprendimo iš susidariusios padėties. Tai gali būti, pavyzdžiui, įmokų atidėjimas mėnesiui ar įmokų „atostogos“, kai įmokos atidedamos ilgesniam nei vieno mėnesio laikotarpiui.

Pasidomėkite paskolų refinansavimo galimybe

Dažna kredito bendrovė siūlo paskolų refinansavimą – kelių skirtingų paskolų „sujungimą“ į vieną. Kalbant paprastai, tai – procesas, kai vienas kreditorius padengia kliento turimus įsipareigojimus kitoms kredito bendrovėms. Vadinasi, žmogus lieka skolingas tik vienam kreditoriui. Dažnu atveju klientas iš refinansavimo gali „išpešti“ nemažą naudą: mažesnės palūkanos ir palankesnės kitos sutarties sąlygos, ilgesnis paskolos terminas, galimybė pasiskolinti daugiau ir t. t.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS