Audiotekoje – įsimintina muzikinė kelionė: pristatė dreifuojančius genijus | Diena.lt

AUDIOTEKOJE – ĮSIMINTINA MUZIKINĖ KELIONĖ: PRISTATĖ DREIFUOJANČIUS GENIJUS

Muzikos mylėtojai susirinko į Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Audioteką pasiklausyti paskaitos apie legendomis tapusius muzikos atlikėjus ir pasaulyje išgarsėjusius jų kūrybos šedevrus.

Įsimintiną muzikinę kelionę trečiadienio vakarą vėl vedė žinomas muzikos atlikėjas Vilius Ančeris, kuris klaipėdiečius šįkart supažindino su anglų dainų autoriumi ir multiinstrumentalistu Roy Woodu.

"Norėčiau pristatyti temą, kuri bus tarsi du viename. Dreifuojantys genijai – muzikantai, kurie, mano supratimu, negavo tiek įvertinimo, kiek nusipelnė. Tarkime, "Pink Floyd" įkūrėjas Syd Barrettas, "Electric Light Orchestra" vokalistas R.Woodas, taip pat Denny Laine iš "The Moody Blues", – teigė V.Ančeris.

Vedėjas pasakojo, kad R.Woodas buvo ypač populiarus septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose kaip roko grupių "The Move", "Electric Light Orchestra" ir "Wizzard" įkūrėjas ir narys.

"Mano supratimu, multiinstrumentalistas – ne vien tik tas, kuris gali pademonstruoti instrumento galimybes, bet lygiavertiškai groti keletu instrumentų ir transliuoti savo kūrybą maksimaliai stipriai", – įžvalgomis dalijosi vedėjas.

R.Woodas gebėjo groti labai daug instrumentų.

Albume "Wizzard Brew" viename kūrinyje galėjo groti elektrine ir akustine gitaromis, sitara, violončele, fagotu, baritoniniu saksofonu, bosine tūba, trombonu, mušamaisiais.

R.Woodas taip pat buvo minėto albumo viršelio autorius, kompozitorius, prodiuseris, aranžuotojas.

Grojant vedėjo paleistoms vinilinėms plokštelėms, klausytojai pasinėrė į tikros muzikos gelmes, sužavėti kai kurie ritmingai trypčiojo kojomis.

Norintiems atsipūsti nuo rutinos I.Simonaitytės biblioteka siūlo ateiti pasiklausyti vinilinių plokštelių, kurias ras antrame aukšte esančioje Audiotekoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS