I. Kanto bibliotekoje populiarinamas piešimas gyvai | Diena.lt

I. KANTO BIBLIOTEKOJE POPULIARINAMAS PIEŠIMAS GYVAI

Jau pusmetį I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje kiekvieno ketvirtadienio pavakarę renkasi dailininkai bei žmonės, mėgstantys pozuoti. Tiek vieniems, tiek kitiems ši nedidelė kūrybinė pramoga teikia džiaugsmą.

Prie piešiančiųjų gyvai prisijungęs dailininkas Valentinas teigė, kad dailė jam artima nuo vaikystės.

„Mokiausi Kretingos dailės mokykloje nuo dešimties metų. Per savaitę ne visada randu laiko piešti. Čia atėjęs žinau, kad bet kuriuo atveju reikės piešti ir galėsiu save realizuoti“, – kalbėjo Valentinas.

„Bent kartą per savaitę ką nors nupiešiu. Mano požiūris į piešimą labai pasikeitė, nes dvidešimt metų nepiešiau, dirbau architektu, tai šiuo metu naujai pažvelgiau į piešimą. Dabar labiausiai mėgstu piešti rašalu, skiestu tušu. Ypač kelionėse laisvu laiku patinka stebėti žmones ir juos piešti“, – atviravo kitas dailininkas Arūnas.

Piešimas gyvai bibliotekoje organizuojamas nuo pernai lapkričio pabaigos.

Planuojama tęsti šią veiklą, tik priklausomai, kiek žmonių susirinks: ir piešėjų, ir pozuotojų.

Vasaros sezonu iš patalpų J. Janonio gatvėje planuojama keltis arba į Girulių biblioteką, arba burtis Klaipėdos centre, Karlskronos aikštėje.

„Dar pasitarsime, kas priimtiniau kitiems nariams. Ši idėja yra sena, prieš dešimt metų buvo organizuojama Klaipėdoje. Kai sugrįžau čia vėl, norėjosi ką nors veikti toje srityje. Vieną dieną nuėjau į biblioteką, pakalbėjau su šio skyriaus vadove Birute Skaisgiriene, ji sutiko. Piešimas gyvai taip pat populiarus Vilniuje, Kaune ir užsienio šalyse“, – kalbėjo idėjos autorė Jolanta Uktverytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS