I. Simonaitytės literatūrinė premija skirta rašytojui S. Benečiui | Diena.lt

I. SIMONAITYTĖS LITERATŪRINĖ PREMIJA SKIRTA RAŠYTOJUI S. BENEČIUI

Pirmadienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Gerlacho palėpėje bus įteikta 37-oji I. Simonaitytės vardo literatūrinė premija. Šiemet ji skirta klaipėdiečiui rašytojui Sigitui Benečiui.

Premija teikiama nuo 1987 m. Ji skiriama už meniškai vertingus kūrinius, atskleidžiančius Klaipėdos krašto, Mažosios Lietuvos gyvenimą ir humanistines tradicijas, arba įamžinamą rašytojos I. Simonaitytės bei kitų šio krašto šviesuolių atminimą.

Ši premija kasmet teikiama per rašytojos I. Simonaitytės gimtadienį – sausio 23 d.

Pernai klaipėdiečiai ir miesto svečiai aplodismentais sveikino poetę Daivą Molytę-Lukauskienę už poezijos knygą „Kaligrafijos eskizai“, žurnalistę Jurgą Petronytę ir muziejininkę Sondrą Simanaitienę už jų bendrą knygą „Klaipėdos senųjų kapinių istorijos“.

Per 2022 m. I. Simonaitytės premijai gauti buvo teikiami septyni grožinės literatūros kūriniai, išleisti per pastaruosius trejus kalendorinius metus.

Komisijos narių vienbalsiu vertinimu šiemet premija bus skirta S. Benečiui už novelių knygą „Apgaulė“.

Skelbiama, kad S. Benetis pirmąją knygą rašė dešimt metų. Savo noveles publikuodavo prisidengęs slapyvardžiu.

2016 m. sukūrė novelę „Smuikininkas“, kuri buvo apdovanota Maironio lietuvių literatūros muziejaus premija. Rašytojo novelėse apstu ne tik jo asmeninių patirčių, bet ir Klaipėdos kraštovaizdžio, kultūros vaizdinių bei elementų.

Šios literatūrinės vardo premijos mecenatas – Rimantas Cibauskas, steigėjas – Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS