Į Švėkšną plūstančius tūkstančius šventės lankytojų išmaudė lietus | Diena.lt

Į ŠVĖKŠNĄ PLŪSTANČIUS TŪKSTANČIUS ŠVENTĖS LANKYTOJŲ IŠMAUDĖ LIETUS

Dvi dienas kelius, vedančius į Švėkšną, pavakariais paralyžiuoja automobilių spūstys. Žmonės veržiasi į tradicinę Moliūgų šventę.

Vakar ne vienam klaipėdiečiui teko suktis pusiaukelėje atgal, nes į miestelį nutįso didžiausios automobilių eilės. Tiek norinčiųjų pasižvalgyti šventės rengėjai net nesitikėję sulaukti.

Penktadienį startavusi Moliūgų šventė prasidėjo dar net nesutemus. Į specialiai organizuotą ekskursiją po Švėkšną užsiregistravo pusšimtis dalyvių.

Miesto gatvėmis pėsčiomis išsileidę atvykėliai klausėsi miesto istorijos detalių, grožėjosi Švėkšnos bažnyčios skliautais, vaikštinėjo po Pliaterių dvaro parką.

Šiemet Moliūgų šventės rengėjai suko galvas kaip paskirstyti atvykstančiųjų srautus dėl siaučiančio koronaviruso.

Nuspręsta moliūgų žibintais puošti miestelio gatves, centre esančią turgaus aikštę.

Šeštadienio vakarą į šventę sugužėję atvykėliai turėjo ieškoti pastogių dėl staiga pasipylusio smarkaus lietaus.

Drąsesnių lietus neišbaidė. Suskubusiems atsirado vietos Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčioje, kur vyko Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospel choro pasirodymas. 18 val. Švėkšnos sinagogoje koncertavo „Atika ir styginiai“. Švėkšnos liuteronų bažnyčioje koncertavo grupė „Baltos varnos“.

Švėkšnos bendruomenės organizuojama šventė kasmet sulaukia didžiulio dėmesio. Keli miestai mėgino taip pat kurti analogiškus renginius, bet tokio susidomėjimo, kurio sulaukia švėkšniškiai, taip ir nepasiekė.

Šiais metais iš moliūgų pagamintais žibintais puošėsi ne tik Pliaterių dvaro parkas, bet ir miestelio gyventojų kiemai. Vietiniai dar pavasarį sėjo ir per vasarą laukuose augino šimtus įvairių veislių moliūgų, kurie rudenį su džiaugsmu buvo išpjaustyti.

GALERIJA

  • Į Švėkšną plūstančius tūkstančius šventės lankytojų išmaudė lietus
  • Į Švėkšną plūstančius tūkstančius šventės lankytojų išmaudė lietus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS