Klaipėda vėl įsileis E. Dragūną | Diena.lt

KLAIPĖDA VĖL ĮSILEIS E. DRAGŪNĄ

Klaipėdoje virusios aistros dėl Egidijaus Dragūno koncerto uostamiestyje išsisėmė. Jau tapo žinoma, kad gruodžio pradžioje šis skandalais bei kontroversiškais pasisakymais apie karą Ukrainoje pagarsėjęs atlikėjas koncertuos „Švyturio“ arenoje.

Papiktino pozicija

Kai šį pavasarį grupė „Sel“ panoro gauti leidimą surengti koncertą Vasaros estradoje, kilo nemenkas sujudimas.

Daugelio atmintyje dar buvo gyvi E. Dragūno žodžiai apie Rusijos karą prieš Ukrainą. Tada jis teigė esąs už taiką, o karas, jo manymu, esąs tiesiog apsivalymas.

Kilus pasipiktinimo bangai, grupės „Sel“ nariai paliko atlikėją.

Metų pradžioje, kai E. Dragūnas dar turėjo planų koncertuoti Klaipėdoje, leidimas liepą rengti koncertą uostamiesčio Vasaros estradoje jam nebuvo suteiktas.

Baiminosi skundų

Klaipėdos savivaldybė tuomet nurodė, kad įprastai po šio atlikėjo koncertų gaunama gyventojų skundų ir fiksuojama įvairių pažeidimų.

Savivaldybės administracija nurodė, kad leidimas neišduodamas „renginiams, kurių metu, policijos arba renginių koordinatoriaus nuomone, gali kilti riaušės arba tokie renginiai pagal savo pobūdį gali sukelti neigiamą visuomenės reakciją ar pasipriešinimą“.

E. Dragūnas tąkart kreipėsi į savo gerbėjus, po to – į Administracinių ginčų komisiją. Ši grąžino miestui atlikėjo prašymą svarstyti iš naujo.

Pagrindiniai vertintojai ir teisėjai bus žiūrovai.

Galutinį sprendimą šiuo klausimu priėmė jau naujoji miesto valdžia. E. Dragūnui buvo leista koncertuoti Vasaros estradoje, bet pats atlikėjas apsigalvojo ir į Klaipėdą neatvyko.

Šį mėnesį „Švyturio“ arenos renginių sąraše atsirado „Sel“ koncertas. Jo pristatyme teigiama, kad grupė į Klaipėdą grįžta po trejų metų pertraukos.

„Tai bus proga įgyvendinti tai, ko nespėjome parodyti Kaune“, – rašoma pranešime.

Planai sutapo su galimybėmis

„Švyturio“ arenos direktorė Aida Aleksandrovienė patikino, kad apie ketinančius arenoje pasirodyti atlikėjus visada diskutuoja su savo komandos nariais, kurie yra profesionalai.

Be to, kontaktuojama ir su Kultūros ministerijos darbuotojais.

„Mums aktualus renginių tinklelis, aktualūs ir atlikėjų reputacijos dalykai. Šiuo atveju vienintelė indikacija buvo tai, kad miesto savivalda suteikė leidimą šiam atlikėjui groti Vasaros estradoje. Tas sprendimas yra aiškus, viešas ir nešantis tam tikrą žinią. Ir dabartinis miesto meras yra išreiškęs teigiamą požiūrį į tokį renginį. Pagrindiniai vertintojai ir teisėjai bus žiūrovai, jiems ir palikome spręsti. Šis atlikėjas nėra įtrauktas į sąrašą nepageidaujamų ar net negalinčių Lietuvoje pasirodyti asmenų sąrašą. Neseniai įvykęs jo koncertas Kaune bei vietos savivaldos sprendimai duoda mums tam tikras žinutes. Atlikėjo planai sutapo su arenos galimybėmis“, – pasakojo A. Aleksandrovienė.

Koncertas į arenos renginių tinklelį įtrauktas vos prieš kelias dienas.

A. Aleksandrovienė atviravo nesitikėjusi, jog E. Dragūnas po savo grandiozinio koncerto Kaune planuos didesnius koncertus kitur.

„Švyturio“ arena suteiks galimybę į koncertą patekti maksimaliam žiūrovų skaičiui. Kai organizuojami koncertai su sėdimu parteriu, arenoje gali tilpti 4,5–5 tūkst. žiūrovų.

Prieš daug metų šioje arenoje vykusį „Sel“ koncertą stebėjo apie 7 tūkst. žiūrovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

sovietiniu laiku buduliams

ir čia atrodo kad i Selo koncertus eina tik be diplomu esantis žmones:D:D Matuoja viska pagal savo kartonkes gautas pas sovietus tai ir esam siknoj tiek su kulturra tik su šviettėmu tiek suvalstybe

Sigitui

taigi taip smagu prievartaut visuomenę. O paskui gėrėtis kaip visi pjaunasi, spjaudosi bet nieko negali padaryt - vampyrai uždraudė ir viskas

Klpd.

Dawai Egi! Pasiilgom. Turbūt dabar Klaipėdos vasaros estradoj bus ne 5-8 tūkstančiai o kokia 10-12:D) Nemokamos buvusio mero Kongo reklamos dėka :D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS