Klaipėdiečiai Teatro dieną šventė virtualiai | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI TEATRO DIENĄ ŠVENTĖ VIRTUALIAI

Tarptautinę teatro dieną karantino sąlygomis Klaipėdos teatrai penktadienį šventė virtualiai. Uostamiesčio teatrų parengta šventinė programa „Teatro diena jūsų namuose“ buvo transliuojama internetu Klaipėdos dramos teatro feisbuko paskyroje ir televizijoje „Balticum TV“.

Iš 30 pretendentų dešimtyje nominacijų specialiai suburta ekspertų komisija išrinko tris „Padėkos kaukės“ laureatus, pelniusius šį garbingą Klaipėdos miesto apdovanojimą už praėjusių kalendorinių metų pasiekimus bei reikšmingiausius darbus teatre.

Klaipėdos metų spektakliu tapo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklis „Eglė žalčių karalienė“ pagal Eduardo Balsio muziką (choreogr. Martynas Rimeikis, dirig. Modestas Barkauskas, Tomas Ambrozaitis).

Metų aktoriaus nominacijoje nugalėjo Jonas Baranauskas, įvertintas už vaidmenis Klaipėdos dramos teatro spektakliuose „Antigonė“ (rež. Mara Kimelė), „Mūsų klasė“ (rež. Oskaras Koršunovas), „Euridikė“ (rež. Marius Pažereckas) ir Šeiko šokio teatro imersiniame spektaklyje „Who the f**k is Alice?” (rež. Monika Klimaitė ir choreogr. Agnija Šeiko).

Nominacijoje „Metų teatro reiškinys“ „Padėkos kaukę“ pelnė Šeiko šokio teatras, garbingu miesto apdovanojimu įvertintas už tarpdiscipliniškumą, veržlumą ir įvairovę, kuriant projektus „Who the f**k is Alice?”, „Lumi“, Užpustyti“, „Oneiro“ ir „Bolero – extended“.

Kaip paveikslas įrėminta „Padėkos kaukė“ – įspūdinga juvelyrikos meno miniatiūra iš sidabro, papuošta auksu ir brangakmeniais, yra specialus apdovanojimas, kuriuo įvertinami Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimai bei reikšmingiausi metų darbai, tapę teatrinio gyvenimo įvykiais.

2005-aisiais šį apdovanojimą įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Nuo 2012 metų apdovanojimą skiria Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.

Uostamiestyje kuriantiems teatrams ir teatro menininkams nuo 2006-ųjų paskirtos jau 42 „Padėkos kaukės“.

 

 

GALERIJA

  • Metų aktoriumi tituluotas Jonas Baranauskas.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rita

Sveikinu visus teatro žmones! Būkite sveiki ir laimingi! Didelis ačiū už laidą - ji žavi, tikrai padarėte, ką galėjote ir net daugiau. Ačiū! Laikykimės visi! Gal šis karantino laikas privers mus ne tik stabtelėti, bet ir įvertinti savo vertybes, labiau branginti gyvenimą ir artimus žmones, užjausti kitus, susitelkti ir padėti vieni kietiems. Apkabinu visus! Laikykimės!

ilona

Neįdomiai padaryta teatro diena, kaip viskas dabar Lietuvoje. Norim būti mandri, išeina šnipštas. Mandrumas be žinių kvepia blogu kaimu. Vedantieji pagarbos irgi nenusipelno.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS