Klaipėdos dramos teatras publikos laukia sugrįžtant | Diena.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRAS PUBLIKOS LAUKIA SUGRĮŽTANT

  • 1

Šalyje sušvelninus karantino sąlygas, Klaipėdos dramos teatras vėl kviečia žiūrovus į spektaklius salėse ir rengiasi pristatyti premjerą.

Birželį – trys susitikimai

Nors ir repeticijų, ir spektaklių rodymo sąlygos dar nėra tokios, kokios buvo prieš karantiną, bet tai gera proga atnaujinti bendravimą ir vėl pasinerti į teatro pasaulį.

Birželį žiūrovai galės pamatyti tris spektaklius. Birželio 13 d. 18.30 val. bus rodoma Mariaus Pažerecko režisuota „Euridikė“ pagal J.Anouilho pjesę. Birželio 19 d. 18.30 val. – latvių režisierės Maros Kimelės spektaklis „Tėvas“ pagal A.Strindbergo pjesę, o birželio 28 d. 14 val. – teatralizuotas spektaklis – ekskursija „Kėdė iš komedijų namo“, režisuota Liudo Vyšniausko, teksto autorė – Sondra Simana.

Parodys premjerą

Liepą teatras pristatys karantino sąlygomis sukurtą premjerą: tai dramaturgo, teatro meno vadovo Gintaro Grajausko pjesė „Tinklas“, kurią repetuoja režisierė Agnija Leonova su kūrybine grupe – scenografe ir kostiumų dailininke Irina Komissarova, kompozitoriumi Jonu Jurkūnu, vaizdo menininku Arčiu Dzerve (Latvija), šviesų dailininku Juliumi Kuršiu, choreografe Agnija Šeiko, režisierės asistente Jurgita Rudėnaite.

Spektaklyje vaidins aktoriai Jonas Baranauskas, Toma Gailiutė, Mikalojus Urbonas, Elijas Martynenka, Karolis Maiskis, Linas Lukošius, Karolina Kontenytė, Renata Idzelytė, Eglė Barauskaitė, Justina Vanžodytė, Jonas Viršilas, Arnoldas Eisimantas, Rimantas Pelakauskas, L.Vyšniauskas, Vaidas Jočys, Donatas Švirėnas. Premjera vyks teatro Didžiojoje salėje liepos 10, 11, 18 dienomis 18.30 val.

Prašo paremti

Publika kviečiama vėl susitikti teatre. Klaipėdos dramos teatras karantino metu patyrė nuostolių, bet tęsė darbus – repetavo, ruošė sales naujam sezonui. Šiuo metu, atnaujinus veiklą, salėse spektaklius galės žiūrėti daug mažiau žiūrovų.

„Tad kviečiame teatrą mėgstančius žmones – tuos, kurie gali, – išreikšti savo solidarumą su teatru ir prisidėti prie jo veiklos: pirkdami bilietus internetu per platformą „Tiketa.lt“, galėsite pasirinkti mygtuką „Palaikyk teatrą“ ir sumokėti didesnę sumą nei standartinė bilieto kaina. Tokiu būdu padėsite teatrui tęsti visavertę veiklą – rodyti repertuaro spektaklius ir rengtis premjeroms“, – teigė Klaipėdos dramos teatro atstovė ryšiams su visuomene Akvilė Melkūnaitė.

Matuos temperatūrą

Spektakliai teatre bus rodomi laikantis visų saugumo ir higienos reikalavimų. Vietos nenumeruotos – žiūrovus saugiais atstumais susodins teatro administratorės.

Prie teatro durų žiūrovams bus matuojama temperatūra: pagal Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės darbo inspekcijos rekomendacijas, ji turi būti ne aukštesnė nei 37,3 C. Jeigu temperatūra bus aukštesnė už nurodytą, į spektaklį patekti nebus galima, o pinigai už bilietus negrąžinami.

Žiūrovai prašomi dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis saugaus atstumo – paisyti dviejų metrų nuotolio. Salėse vienam žmogui bus skirta ne mažiau nei penki kvadratiniai metrai. Teatras apsirūpinęs dezinfekciniu skysčiu, bus prašoma juo dezinfekuoti rankas. Bilietus į spektaklius platina „Tiketa.lt“.

Dovana vaikams ir tėvams

Birželio 1-ąją, Vaikų gynimo dieną, Klaipėdos dramos teatro kūrybinė grupė paruošė dovaną vaikams ir tėvams – prancūzų literatūros klasiko Antoine’o de Saint Exupery pasakos „Mažasis princas“ garso įrašą. Kūrinį iš prancūzų kalbos į lietuvių kalbą meistriškai išvertė Pranas Bieliauskas.

Šio sumanymo kūrybinė grupė – garso režisierius ir kompozitorius Edvinas Vasiljevas ir režisierius M.Pažereckas, pasakotojas – aktorius M.Urbonas, pasaką skaito Klaipėdos dramos teatro aktoriai K.Maiskis, R.Idzelytė, K.Kontenytė, Kazimieras Žvinklys, Mantvydas Poškus, E.Barauskaitė, J.Vanžodytė, L.Vyšniauskas, L.Lukošius ir kiti.

„Mažojo princo“ kelionė

Kiekvieną vasaros pirmadienį iki pat rugsėjo klausytojai gali išgirsti „Mažojo princo“ įrašus (vieno įrašo trukmė – maždaug 10–15 min.). Pasakos atmosferą kuria muzika, įvairiausių jos instrumentų garsai, garso efektai. Anot teatralų, kai nematyti vaizdo, o įspūdis kuriamas vien garsais, žadinama klausytojų vaizduotė. Garso režisierius ir muzikos kūrėjas E.Vasiljevas sakė, kad toks garso pasakos žanras jam artimas ir įdomus – su tokiomis pasakomis augo vaikystėje, o galimybė garsais perteikti pasakos įvykius skatina vaizduotę ir atveria įvairių bendros kūrybos galimybių.

Pasakos veikėjas – nuostabus berniukas Mažasis princas kalbasi su sutiktu Lakūnu, keliauja po įvairias planetas ir sužino daugybę dalykų apie žmogaus gyvenimą. Sutinka keisčiausių pašnekovų – nuo kaminkrėčio ir milijonieriaus iki rožės ar paslaptingosios lapės. Iš jų semiasi išminties, kurią mažiesiems bus įdomu atrasti, o tėvams – prisiminti aforizmais tapusias tiesas apie žmogaus likimą, pasirinkimus, jausmus. Ši pasaka, pirmąsyk išleista 1943 m., – tai literatūros klasika, dažnai minima tarp vertingiausių knygų vaikams ir labai jų mėgstama.

Tai Klaipėdos dramos teatro vasaros dovana mažiesiems žiūrovams ir jų tėvams. Pasakos įrašo galima klausytis Klaipėdos dramos teatro feisbuko paskyroje kiekvieną pirmadienį iki pat rugsėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Laukiam

Pasiilgom, tik, nepykite, pavargom nul Grajausko vienodų pjesių..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS