Iš Klaipėdos teatro – į Amerikos užeigą | Diena.lt

IŠ KLAIPĖDOS TEATRO – Į AMERIKOS UŽEIGĄ

Antradienio vakarą per pusšimtis teatro entuziastų rinkosi į Klaipėdos dramos teatro Mažąją salę pasižiūrėti muzikinio spektaklio „Kartą Vakaruose“. Žiūrovai buvo tarsi perkelti į vieną Amerikos užeigų, kurioje klausėsi kantri stiliaus dainų.

Muzikinį spektaklį kartu su kūrybine komanda pastatė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Muzikos katedros magistrantūros studentė Gabrielė Lukošiūtė-Pūrienė. Ji taip pat buvo viena iš scenarijaus autorių.

Jos sumanymu scenoje veikė trys personažai – aktorius Jonas Baranauskas vaidino barmeną, Vaidas Jaruševičius – užeigos gerbėją, o žavios moters vaidmenį atliko šokėja Elinga Serapinaitė.

Scenoje nuotaiką kūrė ne tik aktoriai, bet ir nedidelė muzikantų grupė. Kadangi kiekviena barmeno istorija – tai įvadas į dainą, pagrindinė vokalistė G. Lukošiūtė-Pūrienė kartu su kolegėmis – vokalo atlikėjomis Žyginta Jašinskaite ir Edita Bodrovaite-Rukiene žiūrovus džiugino angliškomis kantri stiliaus dainomis.

Esu sužavėtas.

Pasak šio baigiamojo magistro darbo vadovo Stepono Januškos, mintis kurti muzikinį spektaklį apie Ameriką G. Lukošiūtei-Pūrienei atėjo praėjusių metų rudenį.

Muzikinio spektaklio žanras, anot S. Januškos, labai paplitęs Amerikoje, o Lietuvoje – dar naujas.

„Šitas žanras turi labai gerą ateitį ir tuščią nišą Lietuvoje. Muzikiniuose spektakliuose galima bet kokia muzika, ją galima „įvilkti“ į draminį „apvalkalą“, ir spektaklį bus šimtą kartų įdomiau stebėti“, – akcentavo S. Januška.

Sceninis pastatymas užtruko apie mėnesį, o muzika buvo paruošta gerokai anksčiau, tačiau ją teko patobulinti.

Steponas Januška. I. Kiseliovaitės nuotr.

„Vis dėlto kantri muzikos stilistika yra tik iš pažiūros tokia paprasta, bet kai pradedi profesionaliai gilintis, atsiranda daug įdomių dalykų. Muzikantams, kurie daugiausia pratę groti džiazą, teko pasigilinti ir į kantri muzikos niuansus“, – sakė S. Januška.

Jis pridūrė, kad tokie kūriniai ir kitiems studentams – puikus pavyzdys.

„Esu sužavėtas. Jeigu magistrai tokius kūrybinius darbus ruošia, nesvarbu, kokio žanro, belieka tik džiaugtis“, – apibendrino S. Januška.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Teatro dienai artėjant

Ar Klaipėdoje dar yra Dramos teatras? Po ATA režisieriaus Povilo Gaidžio išėjimo, teatro nebeturime. Užtat turime vietos politikėlį Juočį, sėdinti Taryboje už algelę. Labai labai liūdna, nes nei gerų pjesių, nei aktorių nebelieka, nei režisierių... Nykuma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS