Naujuosius sutiko šokdami | Diena.lt

NAUJUOSIUS SUTIKO ŠOKDAMI

Klaipėdoje daugiau nei pora šimtų žmonių 2015-uosius sutiko pačiame uostamiesčio centre šokdami tautinius šokius.

Klaipėdoje daugiau nei pora šimtų žmonių 2015-uosius sutiko pačiame uostamiesčio centre šokdami tautinius šokius.

Dar gruodžio pradžioje paraginę naktišokių mėgėjus atvykti į Klaipėdą organizatoriai nesitikėjo tokio gausaus bendraminčių būrio. Vien iš Vilniaus traukiniu atvyko beveik pusšimtis vilniečių.

Viena šių šokių organizatorių Klaipėdos etnokultūros centro darbuotoja Rita Šukienė vardijo svečius: baltarusiai, lenkai, lietuviai iš įvairių mūsų šalies vietovių. Dalyvių amžius buvo labai įvairus, o ir metų skaičius – visiškai nesvarbus.

Vaišės buvo suneštinės. Tiesa, šeimininkai vaišino moliūgų sriuba, o priekuliškė atvežė puodą troškintų kopūstų su antiena. Net kai laikrodžiai rodė vidurnaktį, ne visi susirinkusieji išbėgo į lauką.

Nešildomoje buvusioje Vydūno gimnazijos salėje Daržų gatvėje šokta iki ryto. Vakaro pradžioje šventės dalyviai mokėsi šokti mazurką. Sausio 1-ąją muzikantai dar griežė iki 10 val. ryto.

"Buvo labai linksma. Nežinau, ar pavyks kitais metais pakartoti kažką panašaus", – džiaugėsi R.Šukienė.

Naujametinius naktišokius rengė Klaipėdos etnokultūros centro, Vilniaus šokių klubo bei amatininkų gildijos "Krikragaa" nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

organizatorė

Gažu, kad parašėte straipsnį, jis toks trumpas, tik kitą kartą reiktų atidžiau rinkti informaciją, ir nedaryti tiek daug faktinių klaidų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS