Skulptūrų parkas – kitu kampu | Diena.lt

SKULPTŪRŲ PARKAS – KITU KAMPU

Spalio 7 d. 11 val. Klaipėdos skulptūrų parke vyks dirbtuvės „Drugelio sparnų plazdėjimas“ su kuratore ir viešųjų erdvių tyrinėtoja Tereza Novakova iš Čekijos. Klaipėdiečiai turės progą pažvelgti į gerai pažįstamą erdvę – Skulptūrų parką iš kitokios perspektyvos.

Pasak Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Kultūrinės veiklos vadybininkės Viktorijos Misiulės, tai bus daugiau diskusijų ir svarstymų, o ne kūrybinės dirbtuvės, tad kviečiami ne tik menu besidomintys, bet ir turintys įvairių idėjų apie Skulptūrų parką žmonės.

„Daugiausia dėmesys bus skiriamas vietokūrai, nebus tyrinėjami atskiri kūriniai. Mums svarbiausia sutelkti dėmesį į žmogaus santykį su šia vieta ir kokie jausmai joje kyla, dar galbūt kokia galėtų būti šios vietos ateitis, kaip žmonės ją mato. Bus naudojama semiotinė analizė, pasitelkiant klausimus, įvairius pratimus. Bus bandoma suprasti, kaip ši erdvė atsiskleidžia kiekvienam žmogui asmeniškai, kaip socialinė ir visuomeninė erdvė. Tad bus bandoma pažiūrėti iš šių trijų perspektyvų“, – pažymėjo pašnekovė.

Anot jos, bus ir keletas užduočių, kurias reikės atlikti, galbūt kai ką pažymėti žemėlapyje.

Pavadinimas – „Drugelio sparnų plazdėjimas“ pasirinktas neatsitiktinai. Pasak KKKC atstovų, net ir nedidelis pokytis, toks kaip drugelio sparnų plastelėjimas, gali pakeisti mūsų gyvenimą.

Renginys nemokamas, tačiau vietų skaičius – ribotas, tad norintieji turi užsiregistruoti KKKC feisbuko puslapyje.

„Iki dešimties žmonių jau užsiregistravo. Geriausia – iki 15, kad kiekvienam būtų galima skirti dėmesio“, – sakė V. Misiulė.

Įėjimas į Skulptūrų parką – nuo M. Mažvydo alėjos pusės.

Organizatoriai priminė, kad pagrindinė T. Novakovos darbų tema – menas viešojoje erdvėje, erdvių transformavimas kultūros reikmėms, meno kūrinio reikšmės transformacija skirtingose aplinkose, bendradarbiavimas ir komunikacija bendruomenės ribose ir daugelis kitų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS