Tarp pretendentų į Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas – ir Klaipėdos atstovai | Diena.lt

TARP PRETENDENTŲ Į LIETUVOS NACIONALINES KULTŪROS IR MENO PREMIJAS – IR KLAIPĖDOS ATSTOVAI

Tarp pretendentų į Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas pateko ir du kandidatai iš Klaipėdos dramos teatro – aktorė Nijolė Sabulytė ir teatro meno vadovas Gintaras Grajauskas.

Kultūros ministerija paskelbė, kad Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijai iš viso pateikti 47 kandidatai, pateiktas ir jų sąrašas abėcėlės tvarka.

Primenama, kad Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija – aukščiausias kūrėjo įvertinimas, įrodantis išskirtinį menininko braižą ir kūrybos pripažinimą. Šis apdovanojimas skiriamas už reikšmingiausius kūrinius, sukurtus per pastaruosius septynerius metus. Ne daugiau kaip dvi premijos gali būti skiriamos už ilgametį kūrėjo kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

G. Grajauskas – rašytojas, poetas, dramaturgas, prozininkas, dainų autorius ir atlikėjas. Klaipėdos dramos teatre nuo 2018 m. dirba teatro meno vadovu.

2004 m. jis tapo Klaipėdos miesto kultūros magistru. 2008 m. gavo „Auksinį scenos kryžių“ už geriausią nacionalinės dramaturgijos kūrinį („Mergaitė, kurios bijojo Dievas“), 2013-aisiais tapo Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatu, o 2020 m. G. Grajauskas gavo Kultūros ministerijos apdovanojimą „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Ir ankstesniais metais jis pelnė ne vieną apdovanojimą, įvairiai prisidėjo prie Klaipėdos kultūrinės ir meninės veiklos puoselėjimo.

N. Sabulytė – profesionali aktorė, suvaidinusi dešimtis vaidmenų, pelniusi ne vieną svarbų apdovanojimą.

2013 m. pelnė „Padėkos kaukę“ už nuopelnus teatrui. 2017 m. teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“ buvo pripažinta geriausia antro plano aktore už Auklės vaidmenį spektaklyje „Tėvas“ (rež. M. Ķimele). 2018 m. buvo apdovanota „Mūzos“ apdovanojimu ir premija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

būtinai

Už..už už

lll

Sabulytė ir Jankauskaitė tikrai yra vertos Klaipėdos dr. teatro aktorės. Ir jau seniai vertos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS