Tarptautinė šokio diena Klaipėdoje: teatras atsiveria šokėjams | Diena.lt

TARPTAUTINĖ ŠOKIO DIENA KLAIPĖDOJE: TEATRAS ATSIVERIA ŠOKĖJAMS

Žvejų rūmuose įvyksiantis neeilinis renginys buvo skirtas Tarptautinei šokio dienai, žiūrovus jis turėjo pradžiuginti balandžio 29-ąją, tačiau dėl karantino buvo nukeltas į rudenį.

Šiai profesinei šventei skirti renginiai Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre pradėti rengti prieš septynerius metus.

Anksčiau ta proga būdavo rodomi šokio spektakliai, vėliau imtasi kurti šokių koncertus, kuriuos sudarė teatro šokėjų sukurti pasirodymai.

Dar prieš pusantrų metų trupėje tebuvo šeši šokėjai. Nuo pernai trupę sudaro 27 dalyviai, didžioji jos dalis – nauji nariai.

Į juos būdavo įtraukiama visa Klaipėdos šokių bendruomenė: Klaipėdos universiteto Choreografijos katedros, breiko grupių, Agnijos Šeiko šokio teatro bei šokio mokyklų šokėjai.

"Pernai į mūsų teatrą atvyko dirbti baleto meno vadovė Jelena Lebedeva. Vilniuje Operos ir baleto teatre ji anksčiau kuravo choreografinių kompozicijų projektą "Kūrybinis impulsas". Į Vilnių šokėjų kompozicijų kūrimo idėją atvežė tuometinis baleto trupės meno vadovas Krzysztofas Pastoras. Tokių renginių metu atlikėjai kuria ne tik choreografiją, bet ir administruoja visą procesą – pasiskirsto pareigomis ir rūpinasi rūbais, šviesomis, muzika, imasi renginio koordinavimo. Kai šokėjams pasiūlėme save išbandyti, norinčiųjų atsirado nemažai. Leidome jiems daryti, ką nori. Mes patys nežinome, ką kolegos paruoš", – apie spalio 22 d. 19 val. Žvejų rūmuose įvyksiančią Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto šokėjų šokio šventę "Dėmesio! Baletas" kalbėjo vyriausiasis teatro choreografas Aurelijus Liškauskas.

Dar prieš pusantrų metų trupėje tebuvo šeši šokėjai. Nuo pernai trupę sudaro 27 dalyviai, didžioji jos dalis – nauji nariai.

Anonsuodamas renginį A. Liškauskas paaiškino, kad pavadinimas labiau kreipia dėmesį ne į šokius, o į teatro šokėjus. Žiūrovai pamatys įvairių pasirodymų – nuo salsos iki klasikinių šokių.

Vyriausiasis choreografas prisipažino tik numanantis, ką rengia pasisiūlę tai daryti šokėjai. Suteikdami tiek daug laisvės šokėjams, trupės vadovai ne tik leidžiasi į tam tikrą avantiūrą – jaunieji kolegos motyvuojami atsiskleisti naujame amplua.

"Mes pamatysime galutinį rezultatą prieš porą dienų iki koncerto, o žiūrovai – ketvirtadienį vakare. Nemanau, kad mūsų publika švilps atsistojusi ar mėtys į sceną pomidorus. Kurti, augti ir yra gyvenimas. Norime prisistatyti Klaipėdos žiūrovams. Atvirai pasakysiu, jaunieji šokėjai dabar sunkiai užmiega. Esame auganti trupė, norime, kad Klaipėdos žiūrovai augtų kartu su mumis", – teigė A. Liškauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS