Tradicija tapusi akcija Klaipėdoje kvies visus prisiminti šokį | Diena.lt

TRADICIJA TAPUSI AKCIJA KLAIPĖDOJE KVIES VISUS PRISIMINTI ŠOKĮ

Rugsėjo 15 d. 18 val. Klaipėda, kartu su visa Lietuva, dalyvaus tradicija tapusioje akcijoje – „Visa Lietuva šoka“. Uostamiesčio etnokultūros centro meno kiemelyje dalyviai įsitrauks į lietuvių liaudies šokius, skambant tradicinių šokių melodijoms.

Uostamiesčio Etnokultūros centro Viešųjų ryšių koordinatorė Viltė Motuzaitė pasakojo, kad ši tradicija puoselėjama nuo 2015-ųjų. Ypač pradžioje tai sulaukdavo itin didelio susidomėjimo.

Prasidėjus karantinui, jis atslūgo. Tačiau viliamasi, kad į šiandien vyksiantį renginį vėl sugužės minios svečių.

„Mūsų ansambliai, kurie šoks, bus tautiniais drabužiais, kad sugrąžintų dvasią. O visiems kitiems reikia apsirengti paprastai ir tiesiog prisijungti į šokius. Kol kas planuojame, kad akciją „apšildys“ mūsų ansamblis „Senoliai“. Jie padainuos. Po to prisijungs mūsų ansambliai „Alkiukai“, „Kuršiukai“, „Giedružė“ ir dar gali būti, kad atvyks vaikai iš Slengių“, – pasakojo V. Motuzaitė.

Akcija vyks ir prie Kurhauzo koncertų salės Palangoje, taip pat Kretingos Rotušės aikštėje, o esant blogam orui – Kultūros centro šokių salėje.

Palangoje šoks kultūros ir jaunimo centro liaudiškų šokių ansambliai „Banguolis“ ir „Bočiai“ kartu su svečiais iš kitų Lietuvos ir Latvijos miestų.

17 val. Skuodo miesto aikštėje šis renginys vyks prie meno mokyklos, jį papuoš vietos folkloro ansamblis „Vereta“ su „Pintiniu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aistė

Klaipėda turi daug šokių ansamblių, kaip būtų smagu, kad keliatą šokių išmoktų visi miestiečiai ir per jūros ar kokią kitą šventę- visi galėtų sušokti , kad ir H. Manto gatvėje. Reginys apimtų įvairaus amžiaus šokančius žmones. Būtų labai gražu ir įdomu.

Andra

O kodėl kiemelyje o ne kokioje vasaros estradoje, nes ten labai mažai vietos , tiek žiūrovams , tiek ir šokėjams.

S

Labai grazi tradicija .smagu butu jeigu ir Kaunas prisijungtu ,norinciu sudalyvauti netruktu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS