Uostamiesčio biblioteka gavo naujų knygų | Diena.lt

UOSTAMIESČIO BIBLIOTEKA GAVO NAUJŲ KNYGŲ

  • 0

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos fondas rugpjūtį papildytas 624 naujais leidiniais (187 pavadinimų). Biblioteka kviečia skaityti naujausias ir populiariausias knygas jau dabar.
Šią savaitę biblioteka rekomenduoja...

Išlikti - reiškia pasiaukoti

Vienos populiariausių šiuolaikinių JAV rašytojų Jodi Picoult romanas „Vienišas vilkas“ (leidykla „Alma littera“, 2014) pasakoja apie šeimą. Edvardui 24-eri. Dėl nesutarimų su Luku, savo tėvu, jis prieš šešerius metus išvyko gyventi į kitą šalį. Netrukus šeimą paliko ir motina – ji nebeįstengė pakelti vienatvės, Lukui vis daugiau laiko skiriant didžiajai gyvenimo aistrai – vilkams. Su Luku liko gyventi tik paauglė dukra Kara, pykstanti ant brolio ir kaltinanti jį dėl šeimos iširimo. Tačiau vieną šaltą žiemos naktį įvykusi skaudi nelaimė priverčia vėl susirinkti išsibarsčiusios šeimos narius. Po autoavarijos Lukas nugrimzdo į komą, ir Kara su Edvardu turės priimti sudėtingą sprendimą dėl tėvo likimo. Kara vis dar laukia stebuklo ir tikisi, kad tėvas pabus iš komos ir pasveiks. Tačiau Edvardas nori nutraukti gyvybės palaikymo aparatų veiklą ir paaukoti tėvo organus. Kokį sprendimą priims ši prieštaravimų, emocijų ir akylai saugomų paslapčių draskoma šeima? Ar tokiomis aplinkybėmis išvis įmanoma teisingai nuspręsti? Ir kaip gyventi priėmus sprendimą? Galiausiai ar brolis ir sesuo prisimins tai, ką jiedu kadaise pamiršo, bet ko niekada nepamiršta tėvo taip mylėti vilkai – kad kiekvienam gaujos nariui gyvybiškai reikalingas kitų narių palaikymas, nes vienam išgyventi neįmanoma, ir kad išlikimas kartais reiškia pasiaukojimą.

Apie moters laisvę

Žinomo rašytojo ir populiarių psichologijos skilčių autoriaus Jaroslavo Melniko knyga „Gyvenk be kompleksų. Moters laimės enciklopedija 2. Gyvenimiškos istorijos, patarimai, testai ir komentarai“ (leidykla „Alma littera“, 2014) kelia aibę aktualių klausimų. Kodėl pavojinga skųstis gyvenimu ir kokios yra šešios optimizmo paslaptys? Kokiose situacijose moteriai naudingiau būti stipresnei už vyrą? Ką daryti, kad nekviesti svečiai neapkartintų gyvenimo arba mylimo vyro sesuo netaptų varžove? Ar įmanoma meilė be sekso ir draugystė su vyro meiluže? Ir kaip pamilti savo kūną?..

Žinomas rašytojas, knygų „Paryžiaus dienoraštis“, „Moters laimės enciklopedija“ ir populiarių psichologijos skilčių įvairiuose Lietuvos ir Prancūzijos leidiniuose autorius J.Melnikas toliau gilinasi į moters pasaulio paslaptis.

Šįkart jo dėmesio centre – moters laisvė. Autorius kviečia mesti iššūkį kompleksams, baimėms ir tapti laisvoms bei laimingoms.

J.Melnikas, kurio kūryboje, anot kritikų, ypač stiprūs moterų paveikslai, ilgai dirbo Lietuvos ir užsienio moterų žurnaluose, rengė psichologijos skiltis, pasirašydamas įvairiais slapyvardžiais.

„Mane visada jaudino moters siela ir jos jausmai. Ši knyga – tai dar vienas bandymas įminti moters pasaulio paslaptis ir pasidalyti tuo, ką jau esu atradęs. Lietuvos moterys nepaprastai gražios ir protingos. Rašydamas knygą „Moters laimės enciklopedija“ joms linkėjau laimės. Šįkart norėčiau pasikalbėti apie dar vieną didelę vertybę – laisvę“, – sakė J.Melnikas.

Jei nori, gali viską

Godos Čiplytės kelionių knygoje „Ir aš buvau Afrikoje. Aplink pasaulį dviračiais per 525 dienas“ („Mažoji leidykla“, 2014) emocingai ir nuoširdžiai, be pagrąžinimų, su geru humoru ir originaliais vertinimais, gana literatūriškai aprašomi įspūdžiai, kurių autorė patyrė važiuodama dviračiu aplink pasaulį su draugais iš įvairių šalių. Tik kelionėje gali patikrinti save ir kitus, suprasti, kokių neišsemiamų klodų slypi kiekviename mūsų, įsitikinusi ji. Per 525 dienas apkeliautas pasaulis, nuvažiuota 23 500 kilometrų dviračiais. Tai buvo tikra avantiūra, vienam iš žygeivių kainavusi gyvybę.

„Mūsų dešimt, bet tik trys teturi laikrodžius ir niekas nesuka galvos, kuri dabar valanda, mėnuo ar metų laikas. Tai nesvarbu. Svarbu tik viena – pirmyn, pirmyn, pirmyn! Važiuojame naktį, šviečiant mėnulio pilnačiai ar plieskiant saulei virš galvos – karščiausiu paros metu. Ir nesvarbu, į kelis kalnus turime užkopti – septynis ar devynis“, – rašo autorė.

G.Čiplytė – Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos anglų kalbos mokytoja, aistringa keliautoja dviračiais. Apvažiavusi pasaulį dviračiu, Goda įgyvendino savo svajonę ir įrodė – jei moteris nori, ji gali viską. Keliautojos gyvenimo kredo – laikas priklauso mums.

Užsisakyti / rezervuoti norimą leidinį galima Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos elektroniniame kataloge http://katalogas.biblioteka.lt. Taip pat visas naujienas galima sužinoti apsilankius bibliotekos interneto svetainėje www.biblioteka.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS