Uostamiestyje nušvito „Moliūgų pieva“ | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE NUŠVITO „MOLIŪGŲ PIEVA“

Šimtai klaipėdiečių suskubo pasigrožėti prie Žvejų rūmų nušvitusia „Moliūgų pieva“. Anot organizatorių, iki spalio 29-osios čia puikuosis daugiau nei 300 originaliai išskaptuotų moliūgų. Juos sukūrė per 70 miesto ir rajono švietimo, kultūros įstaigų, įvairių organizacijų, bendrovių atstovų ir pavienių entuziastų.

Žvejų rūmų Kultūrinės veiklos vadybininkė Emilija Medutė pasakojo, kad klaipėdiečiai labai džiaugėsi, jog ir šioje miesto pusėje vyksta tokie renginiai.

„Į atidarymo šventę atėjo tikrai daug žmonių. Pačiuose Žvejų rūmuose niekas nevyko, tad buvo tikrai stebėtinai daug žmonių. Ir visi džiaugėsi, kad pagaliau kažkas vyksta ir šiame rajone. Idėja labai paprasta, bet paprastumas ir patraukė. Visi atėjo su šeimomis, augintiniais. O trečiadienį ryte ir moksleiviai apsilankė, vaikščiojo, fotografavosi. Dabar mūsų pieva yra labai gyva“, – tikino pašnekovė.

Jeigu kuris nors klaipėdietis panorėtų atnešti ir savo skaptuotą moliūgą, turėtų kreiptis į Žvejų rūmų atstovus.

Anot E. Medutės, kai kurie moliūgai vis dar tvirti, tačiau yra nemažai ir tokių, kuriuos greitai teks pakeisti.

Netikėjome, kad bus toks didelis ažiotažas.

„Vyksta kaita, vieni išeina, kiti ateina. Kai kurios mokyklos skambina ir po truputį pievelė vis auga. Kiekvieną rytą kaip grybų randame pridygusių čia tų moliūgėlių“, – sakė Kultūrinės veiklos vadybininkė.

Vieni moliūgai atsidurs žaliųjų atliekų konteineriuose, kitus išsiveš ūkininkai kompostui arba atiduos gyvūnams.

Žvejų rūmų organizuotas renginys „Moliūgų pieva“ šiemet vyksta pirmą kartą.

„Mes dar nesame tokio darę. Kažkas iš kolegų pasiūlė šią idėją. Pabandėme. Netikėjome, kad bus toks didelis ažiotažas. Galvojome, turėsime šiek tiek moliūgų, namelį pasipuošime“, – neslėpė E. Medutė.

Veikiausiai ir kitais metais vyks koks nors renginys, tačiau kol kas nėra žinoma, ar jis bus susijęs su moliūgais.

„Mes dar galvosime, gal kursime kokią gilesnę tradiciją, gal bus žibintai, dar kas nors, gal moliūgus paliksime ramybėje. Nežinau. Dar kol kas svarstome, bet kad kažkas bus šitame miesto gale, tikrai pažadame, tik ar tai bus moliūgai – negarantuoju“, – teigė E. Medutė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Klausimui

turbūt derliaus šventei amen?:D)

>>Gamtosaugai

Avine, kas ką nupjovė prie žvejukų?

Klausimas

Paaiskinkite,ką reiškia tie moliūgai,viduje su žvakutėmis,kas tai per švente,daržininkų ar kaip,neteko girdėti mūsuose?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS