Uostamiestyje savaitgalį – renginių puokštė | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE SAVAITGALĮ – RENGINIŲ PUOKŠTĖ

Savaitgalį uostamiestyje vyks įvairūs renginiai – nuo tarptautinio kultūros festivalio „Inkultūracija“, bagažinių turgaus, įvairių mugių iki koncerto bažnyčioje. Klaipėdiečiams ir miesto svečiams įėjimas į visus renginius – nemokamas.

Koks Hamletas būtų šiandien?

Šeštadienį nuo 10 val. lankytojų lauks 11-ąjį kartą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje organizuojama Knygų mugė, ji veiks iki 19 val. trečiame bibliotekos aukšte, Ekspozicijų erdvėje.

Lankytojai taip pat turės galimybę sudalyvauti bibliotekoje vykstančio festivalio „Inkultūracija“ renginiuose ir susipažinti su leidyklomis, rašytojais.

Vienas pirmųjų šeštadienio susitikimų – 10 val. pusryčiai kavos studijoje „Kavos architektai“ (Herkaus Manto g. 25) su vienu populiariausių šiuolaikinių šveicarų autorių Pedro Lanz’u. Renginys vyks vokiečių ir anglų kalbomis.

11 val. bibliotekos pirmajame aukšte, Konferencijų salėje, vyks literatūrinio-kultūrinio almanacho „Baltija 2023“ pristatymas.

13 val. taip pat Konferencijų salėje vyks pokalbis „Šekspyras ir cirkas“. Latvių režisierius Lauris Gundaras kartu su moderatore teatrologe Kristina Steiblyte diskutuos apie Hamletą, Romeo ir Džiuljetą bei svarstys, kokie jie galėtų būti šiandien.

Vyks koncertas „Arklio galia“

Šeštadienį 15 val. I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje vyks susitikimas su belgų rašytoju, kino režisieriumi, Belgijos karališkosios prancūzų kalbos ir literatūros akademijos nariu Jeanu-Philippe’u Toussaint’u „Ten, kur smelkiasi dabartis: kinas ir literatūra“. Pokalbio moderatorius – literatūros tyrinėtojas ir kritikas prof. dr. Vytautas Bikulčius.

Sekmadienis bus ypač šventiškas garbaus amžiaus klaipėdiečiams.

17 val. taip pat Konferencijų salėje vyks pokalbis „Bibliniai kūriniai šiuolaikiniame mene“. Šiame pokalbyje filosofas, kultūros teoretikas dr. Gintautas Mažeikis su literatūrologe, literatūros ir religijos sąveikos tyrinėtoja Dalia Jakaite aptars Biblijos tekstų žmogiškąsias meilės išraiškas, jų virsmą literatūros ir muzikos kūriniais.

19 val. bare „Herkus Kantas“ (Naujoji Uosto g. 3) visi bus kviečiami į pokalbį su rašytojais P. Lenz’u ir Rimantu Kmita apie slengą šiuolaikinėje literatūroje.

21 val. – paskutinis tarptautinio kultūros festivalio „Inkultūracija“ renginys – grupės „Arklio galia“ koncertas, kuris vyks bare „Herkus Kantas“.

Į kavinę – nemokamos sriubos

Šeštadienį nuo 10 val. prie „Švyturio“ arenos esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, vyks tradicija tapęs dešimtasis Miesto bagažinių turgus, o pačioje „Švyturio“ arenoje – trys mugės: „Design for life“, „Turime tau darbą!“ ir „Aš sodinu“.

Sekmadienį Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje po 12 val. mišių vyks koncertas, skirtas Tarptautinei muzikos ir teatro dienai paminėti. Koncerte muzikuos Tomas Vilaniškis ir Aurelija Kržanavičienė.

Sekmadienis bus ypač šventiškas garbaus amžiaus klaipėdiečiams – jie bus kviečiami į restobarą „Gaisrinė“ (Žvejų g. 4) nemokamai paragauti raugintų kopūstų sriubos ir išgerti puodelį karštos kavos. Tereikia su savimi turėti senjoro pažymėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pranciškus

Ne informacija, o diletantizmas, jei nepaminėtas būsimas simfoninės muzikos koncertas Menų fakultete.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS