Klaipėdos rajono gyventojai samdo sniego kasėjus: 15 minučių uždarbis – 20 eurų | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONO GYVENTOJAI SAMDO SNIEGO KASĖJUS: 15 MINUČIŲ UŽDARBIS – 20 EURŲ

Kol Klaipėdos mieste tik skundžiamasi nevalytais kiemais ir šaligatviais, Klaipėdos rajono gyventojai tuština pinigines ir samdo sniego kasėjus.

Prašo ir gerokai daugiau

Statybinės technikos savininkai jau sudarinėja eiles rajono gyventojų bendruomenėms, kurios kooperuojasi ir samdo techniką, kad nusikastų sniegą gyvenamųjų namų gatvelėse.

Labiau pasiseka tiems, kurie turi kaimynystėje įmonę ar individualia veikla besiverčiantį buldozerių savininką.

Už paslaugas prašoma įvairių sumų – kaina už darbus prasideda nuo 20 eurų už 15 minučių darbą.

Tačiau yra verslininkų, kurie už atvažiavimą ir įvažos į kiemą nuvalymą prašo 40 eurų.

Už valandą, jei sniego yra daugiau, jis nebuvo anksčiau valytas, gatvelės ar įvažos nukasimas gali atsieiti ir 80 eurų. Tiek kainuoja „Bobcat“ traktoriuko nuoma valandai.

Socialiniuose tinkluose reklamuojasi sniego kasėjai, kurie už aro ploto nuvalymą prašo 10 eurų. Tačiau atvažiuoja tik tada, kai suderamas ne mažiau dviejų arų ploto valymas.

Nijolė Ilginienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Skambina ir reikalauja

Klaipėdos rajono gyvenvietėse seniūnijos sniegą valė organizuotai. Vietiniai už skvernų graibė seniūnijų traktorininkus ir prašė nuvalyti jų gatveles, akligatvius.

Tačiau ne visiems pasisekė, nes sniego valytuvas per dieną turėjo nuvažiuoti dešimtis kilometrų ir valyti daugybės gyventojų gatves.

Klaipėdos rajono seniūnijos vos spėja atsakinėti į gyventojų skambučius.

„Visi prašo nuvalyti sniegą. Bet mes valome tik seniūnijai priklausančius kelius. Triukšmą dažnai kelia naujai pastatytų gyvenamųjų kvartalų gyventojai. Piktinasi, kad moka infrastruktūros mokestį, o kelių jų privačioje gatvelėje niekas nenuvalo. Ar tikrai reikia tą vienintelį seniūnijos traktorių siųsti į toliausiai nuo kelio pastatytus kvartalus?“ – stebėjosi Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė.

Vieno gyventojo priekaištų neapsikentę seniūnijos darbuotojai vis tik važiavo į privačiame sklype esantį žvyrkelį.

Neįgalus gyventojas reikalavo, kad jam kelias būtų nuvalytas, nors turi tai galinčių padaryti suaugusių vaikų. Seniūnijos vyrai patikino, kad daugiau privataus kelio nevalys.

„Medžiai aplink kelią išlūžę, negenėti. Traktorius kliudė šaką ir nulaužė veidrodį. Reikėjo remontuoti“, – pasakojo seniūnijos darbuotojai.

Tačiau yra ir kitokių istorijų – bevalant kelius, seniūnijos traktorius pradūrė padangą. Netoliese gyvenantis žmogus atėjo į pagalbą įstrigusiam seniūnijos darbuotojui.

Visi prašo nuvalyti sniegą. Triukšmą dažnai kelia naujai pastatytų gyvenamųjų kvartalų gyventojai.

„Vežė žmogus padangą remontuoti, šitaip pagelbėjo įstrigusiesiems. Didžiausia padėka žmogui už tokį rūpestį. Yra dar pas mus gerų žmonių“, – dėkojo N. Ilginienė.

Algą užsidirba kastuvu

Jei mechanizuotai sniego nusivalyti nepavyksta, į pagalbą kai kuriose gyvenvietėse ateina darbštūs kaimynai.

Socialiniuose tinkluose keliuką ar kiemą siūlosi nukasti ne vienas jaunuolis ar vyriškis, turintys laisvo laiko.

Dažniausiai už darbą kastuvu taip pat prašoma 20 eurų.

O štai vienoje bendruomenėje kilo nepasitenkinimas, kai į namus sugrįžę gyventojai rado prie savo kiemo sustumtą sniegą.

Vietinis piktinosi, kad kiemą nuvalyti prašė, bet aplinkiniams gatveles valiusio traktorininko neprašė sniegą sustumti į jo namo teritoriją ant nuvalytų trinkelių.

Yra ir tokių bendruomenių, kurios organizuojasi talkas su karšta arbata. Vietiniai sniegą nusikasa kartu leisdami laiką, tad pykčių dėl kaimynui prie vartų sustumto sniego nekyla.

GALERIJA

  • Klaipėdos rajono gyventojai samdo sniego kasėjus: 15 minučių uždarbis – 20 eurų
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

>Na

Kalusyk kaimieti, tie miesčionys pinigus moka , tam kad šaligatviai šalia namo būtų švarūs. Pagal įstatymą negali pats šiūpeliuoti, o turi būti samdoma įmonė, nes jei koks kaimietis atvažiavęs į miestą nusisiks sprandą ant blogai nušiupeliuoto šaligatvio , nebus ką po teismus tampyti. O dabar marš kiemą šiuopeliuotis , o ne komentarus rašinėti.

S.S.S.

daug statybinių įmonių technika šiuo metu stovi laisva, tai lai seniūnijos samdo techniką ir bus tvarka. Nes dabar jau valyti neužtenka, reikia sniegą krauti ir vežti už miestų ir miestelių ribų. Bet kaip visada greičiausiai neturi pinigų.

Na

Vakar stebėjausi daugiabučių nevalytais kiemais. Žmonės geriau eis i prikvėpuotą sporto salę, nei pasportuos gryname ore su šiupelėlė, kurią galėtų laikyt sandėliuke. Kaime pensininkai ir tie juda, kruta, sportuoja su šiūpele. Miesčionys padribę per langą tik negatyvą moka išreikšti dėl nevalytų kiemų. Gėda už daugiabutininkus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS