Aistros dėl „Zuikio daržo“ nerimsta: namelių griovėjai išpjovė medžių | Diena.lt

AISTROS DĖL „ZUIKIO DARŽO“ NERIMSTA: NAMELIŲ GRIOVĖJAI IŠPJOVĖ MEDŽIŲ

Neringoje verda aistros dėl griaunamų kavinės „Zuikio daržo“ namelių. Šį kartą teismo sprendimą vykdanti bendrovė kaltinama galėjusi neteisėtai išpjauti medžių.

Policijai kone savaitę laiko tenka budėti įvykio vietoje.

Pareigūnams teko raminti aistras, kai namelių teritorijoje pasirodė antstolė ir griovimo darbams pasamdyta įmonė.

Neringos savivaldybė pranešė, kad greta tako į Nidos centrinį paplūdimį stovintys nameliai visuomet buvo tik laikini statiniai, o nuo 2002-ųjų jie stovi neteisėtai.

Iš viso šioje teritorijoje buvo 15 tokių statinių.

„Pašalinti ir likusius statinius įpareigoja Lietuvos Respublikos statybos įstatymas, numatantis, kad pasibaigus laikinojo statinio naudojimo terminui jis turi būti nugriautas. Būtent tokį statusą turi minėti prekybos nameliai-kioskai. Namelių savininkams net kelis kartus buvo išsiųsti reikalavimai šiuos laikinus statinius pašalinti. Neradus teisėto sprendimo būdo jiems išlikti bei įvertinus tai, kad šių statinių savininkai nesiima priemonių juos pašalinant, Neringos savivaldybės administracija ėmėsi organizuoti griovimo darbus“, – rašoma pranešime.

Darbų metu, iš teritorijos išgabenant namelius, buvo nupjauti medžiai.

Tačiau trečiadienį erzelis griovimo darbų aikštelėje kilo dėl to, kaip buvo bandyta išgabenti visą namelį.

Viešai socialiniuose tinkluose skelbiamame vaizdo įraše užfiksuoti rangovai, pjaunantys medžius.

Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė patikslino, kad, savivaldybės žiniomis, nupjauti trys medžiai. Tačiau nepaaiškino, ar tam buvo gauti leidimai.

„Teritorijoje prie tako į Nidos centrinį paplūdimį vykdomi neteisėtai valstybinėje žemėje stovinčių namelių nukėlimo ir nugriovimo darbai. Darbų metu, iš teritorijos išgabenant namelius, buvo nupjauti medžiai. Savivaldybės administracija aiškinasi aplinkybes“, – į užklausą atsakė S. Vaišvilaitė.

Neringos meras Darius Jasaitis savivaldybės tinklalapyje yra paaiškinęs, kad nameliai neteisėtai stovėjo 23 metus, o šioje vietoje planuojamas jūros terapijos centras. Kokie fiziniai ar juridiniai asmenys inicijuoja šio centro atsiradimą, kol kas nėra žinoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vos išgirdus žodį navickas

norisi užsikišti nosį

Pala pala

Tuoj kupolo eile ateis. Mama sunuaus verslui nebepades. Šaršaliukas sujudes.

Bobų maištas

Sujudo visos- Džazu,Jenings, Grigaliūnienė, Meskino ir kitos Vilniaus "garsenybės". Nebeišgyvens dėl "Zuikių daržo", nebuvimo, neras, kur Nidoje pasidemonstruoti? A.r Neringa, jos meras, Taryba turi reaguoti, paklusti, klausytis šitų ;ponių- kiaunių" reikalavimų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS